Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DorosloscToNuda

Zostałem sam ...

Polecane posty

Gość DorosloscToNuda

Cześć, Sprawa wygląda tak,że nie mam przyjaciół.Dosłownie.Jestem absolwentem szkoły zawodowej,gdzie miałem mnóstwo kolegów,kilka koleżanek (dziewczyn w tamtej szkole było bardzo mało),w miarę dobre relacje z nauczycielami.Obecnie robię średnie wykształcenie w lo zaocznym.No i właśnie...Prawie wszyscy tam to ludzie po 40,a młodsi to ludzie na poziomie chwalenia się ile mają kasy,gadanie typu "moja stara" itp,nie chcę się z nimi spoufalać,bo to jakaś patologia. I w ten sposób zostałem dosłownie sam.Koledzy z zsz poszli do pracy,z tego co wiem nikt poza mną nie chodzi dalej do szkoły,nikt nie utrzymuje ze sobą żadnych innych kontaktów ponad wymianę kilku zdań na fb... Cholernie dziwinie się z tym czuję..Podstawówka,gimnazjum,zsz,zawsze otaczałem się szerokim gronem osób.A teraz mogę max napisać do kogoś na fb.Wow...

Gość gość
Życie. Każdy ma swoje i tyle. Pozostają ci ludzie z pracy ewentualnie ale też zależy na logo trafisz. Ciężko poznać kogoś w tym wieku.

Gość gość
No niestety samo życie. Trzeba byłoby odnowić kontakty z tymi ludźmi z dawniejszych lat, którzy ci najbardziej odpowiadali. W dobie srejbuka to nie jest takie trudne. Może ktoś ci pozytywnie odpowie na zaczepkę, spróbuj. Albo poszukaj ludzi nowych, np zapisz się do jakiegoś koła hobbystycznego, nie wiem czy masz jakieś zainteresowania ale to jedna z dróg do poznawania fajnych ludzi. Mężczyzna, poza tym powinien miec jakieś pasje, to czyni go bardziej interesującym. Albo pozostaje ci internet, w tej przestrzeni też można wyłuskać kogoś sensownego i spotkać się w realu. Nie wiem czy pomogłam, ale sama borykam się z takim problemem, z tym, że ja lubię spędzać czas w samotności i rzadko chce mi się spotykać z innym ludźmi [introwertyzm klasyczny].

Gość gość
teraz się ziom dowiedziałeś ile te znajomości były "naprawde" warte, a okazało się że GÒWNO

Gość gość
Tez mysle, ze w pracy najłatwiej poznać:) z czasem u mnie tez relacje sie pokończyły, a teraz wiesz z kim utrzymuje kontrakt? Z kierowniczka z ostatniego miejsca pracy i koleżanka, z ktora wynajmowalysmy pokoje w jednym domu;-) jestes młodziutki, poznasz jeszcze wiele osob, szczęśliwego nowego roku:)

Gość gość
Nawet przyjaciele potrafią się wypiąć, a co dopiero znajomi.