Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży? MAM 17 LAT

Polecane posty

Gość gość

Kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, wiem, że to nieodpowiedzialne. Seks zakończył się wytryskiem nie we mnie, jednak potem znowu mi włożył. Wtedy był mój pierwszy dzień po okresie, zwykle trwa 5-6 dni. Mam nieregularne cykle, pomimo, że okres mam już 5 lat. Mam 17 lat i nie chcę być w ciąży, chłopak 22. Planuję zrobić test ciążowy po dwóch tygodniach od stosunku. Dzień po trochę źle się czułam. Wiem, że nie da się tego potwierdzić ani zaprzeczyć na 100%, ale jakie jest prawdopodobieństwo chociaż. Jeśli potrzebujecie jeszcze jakiś informacji to piszcie. Ogólnie palę od pół roku papierosy oraz piłam alkohol dwa dni z rzędu teraz, spotkanie z przyjaciółką i potem sylwek. Wiem, że mnie pewnie ocenicie, ale serio nie mam zbyt dużego doświadczenia, to mój pierwszy poważny związek i partner seksualny.

Gość gość
W którym dniu cyklu to było? Jak długie masz cykle od ilu do ilu dni?

Gość gość
Skoro cykle są nieregularne to wszystko możliwe. .. Palisz, pijesz a zabezpieczyć się nie potrafisz? Cóż, najwyżej zostaniesz mama:-)

Gość gość
Cykle mam nieregularne, czasami dostaję okresu na początku miesiąca, czasami pod koniec, zdarzyło się mieć 'dwa' razy w miesiącu tylko krócej. Miesiączkuję od 5 lat. Myślę, że to ze względu na stres. Co do dnia cyklu.. Okresu dostałam 26.12, a skończył mi się 30.12 i wtedy kochaliśmy się, nie krwawiłam już.

Gość gość
W którym dniu cyklu był stosunek? Sadze ze alkohol i papierosy nie maja wpływu na to czy zostaniesz zapłodniona czy tez nie, tym bardziej ze twój partner miał wytrysk po czym ponownie uprawialiscie sex, ryzyko jest bardzo duże, zależy czy miałaś dni płodne

Gość gość
Krotko mówiąc - tak, możesz. Nawet gdyby to było tuż przed lub po owulacji to mozesz być w ciąży

Gość gość
Tym bardziej jak masz nieregularne cykle musisz pamiętać o zabezpieczeniu bo może Ci się owulacja przesunąć i będzie bieda, nie ryzykuj, bo potem człowiek ma stres ze heja

Gość gość
Ale nie potrafisz podać od ilu do ilu dni trwają twoje cykle? Policz dni w kilku poprzednich cyklach. Od pierwszego dnia okresu do dnia poprzedzającego kolejny okres. Bez konkretów niewiele można powiedzieć.

Gość gość
Chyba zrobię test ciążowy pod koniec tygodnia, chłopak też powiedział abym zrobiła, bo do następnego okresu o ile przyjdzie stres mnie zje. Wiem, że to było strasznie nieodpowiedzialne, byliśmy podpici po prostu, co i tak nas nie usprawiedliwia. Niedługo kończę 18 lat, więc ukryłabym ten fakt do urodzin, chociaż i tak pewnie nie poradzimy sobie sami. Dobrze o tyle, że chłopak nie jest z tych co spierdolą.

Gość gość
Niestety nie potrafię powiedzieć, nie pamiętam tego po prostu. Strasznie mi to się przesuwa.

Gość gość
zmarnujesz pieniądze bo test i tak nie zadziała

Gość gość
Test najlepiej robić po terminie okresu. Możesz zrobić wcześniej ale i tak kompletnie bez sensu jest robienie testu w tym tygodniu. Przecież to nawet nie będzie tydzień po stosunku. Test będzie niewiarygodny bo do zagnieżdżenia dochodzi 6-10 dni po zapłodnieniu. A należy pamiętać że stosunek nie jest równoznaczny z zapłodnieniem bo plemniki mogą przeżyć kilka dni w drogach rodnych i poczekać na owulację. To było bardzo głupie i niestety mogłaś zajsc.

Gość gość
A ile mija dzisiaj dni od stosunku?

Gość gość
A wcześniejszy okres kiedy był? Pamiętasz choć datę rozpoczęcia poprzedniego okresu?

Gość gość
Pisała że było to 30.12

Gość gość
Pod koniec tygodnia to zdecydowanie krótki czas, musisz być teraz cierpliwa, bo wynik może okazać się fałszywy, a nie o to chodzi w tym testowaniu, najwcześniej pokazałby test z krwi, a aby zrobić sikany poczekaj dwa tygodnie, aby był miarodajny

Gość gość
Okej to odezwę się do Was jak już będzie coś wiadomo, dzięki za pomoc ;D

Gość gość
W tym wieku mozna byc w ciazy szczegolnie jak uprawia sie seks. Jesli bedziesz w ciazy to po prostu rzucisz szkole i pojdziesz do pracy by utrzymac dziecko i chlopaka.

Gość gość
Mój chłopak ma pracę, po za tym dostałabym wsparcie od rodziców z obu stron. Szkoły nie rzuciłabym, bo gdybym urodziła zostałoby mi pół roku do skończenia szkoły.

Gość gość
A dlaczego się nie zabezpieczaliście?

Gość gość
Byliśmy pod wpływem alkoholu delikatnie. Gdy leżeliśmy u mnie na łóżku jak zawsze się przytulaliśmy i całowaliśmy, potem zaczął całować mój brzuch i schodzić wyżej do piersi. Wtedy zaczęłam się rozbierać, on tak samo i dalej poszło. Po prostu ani on ani ja o tym nie pomyśleliśmy, nawet nie mieliśmy prezerwatyw wtedy w domu.

Gość gość
Bedzesz miala bachora najducha pluje na ciebie obys wypuklyla zdechlego kundla dla jego dobre i przcz pomazancu przynioslas suko chanbe rodzinie

Gość gość
No to raz was poniosło ale dlaczego zgodziłaś się na drugi raz wiedząc że sperma z pierwszego wytrysku jest na czlonku?

Gość gość
Nie to praktycznie nie mozliwe

Gość gość
Skoro zaczęłaś współżyć, to znaczy, że jesteś pod opieką ginekologa. Jeśli miesiączka się nie pojawi w najdalszym z możliwych dla twojego nieregularnego cyklu terminie, umów się na wizytę.

Gość gość
już się puszczasz w tak młodym wieku wstyd matka musi być dumna z puszczalskiej córki

Gość gość
haha k***a

Gość gość
Niemozesz ,zachodzimsie po 50siadce:-D