Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostałam przy swoim nazwisku teraz żałuję.

Polecane posty

Gość gość
Współczuję sytuacji

Gość gość
To prowo.

Gość gość
Na lotnisku mogą sprawdzać, bo nie ma żadnych ogólnych (nawet na poziomie UE) regulacji dotyczących dzieci - czyli każdy kraj może sobie wyznaczać własne procedury, i warto o tym przed wyjazdem poczytać i się przygotować (tak samo zresztą jak i o innych odmiennych kwestiach, czy to kulturowych czy prawnych). Na stronie LOTu jest np. jasno napisane: "rasy krajowe: dowód osobisty, paszport, legitymacja szkolna lub akt urodzenia (dla dzieci w wieku do lat 7 – obowiązuje dla biletów zakupionych od 1 grudnia 2016), trasy międzynarodowe (Schengen): dowód osobisty lub paszport, trasy międzynarodowe (non Schengen): paszport (oraz wizy, jeśli wymagane)." Ale przedszkola i żłobki to wg mnie czysty wymysł autorki.

Gość gość
Może i prowo ale ja znam dziewczynę, która musiała pokazać na poczcie akt urodzenia dziecka żeby odebrać list do niego. Mieli inne nazwiska i babka z poczty chciała dowodu, że znajoma jest matką dziecka.

Gość gość
juz ty ostatnia nie pitol. Na poczcie od dawna kazdy inny niz odbiorca musi okazac sie stosownym dokumentem uprawniajacym do odbioru nie swojej przesylki.

Gość Didi9
A to nie mozesz zmienic? Ilez to roboty? Albo zamowic dowod z clubcardcompl? Zawsze jakies wyjscie z sytuacji jest, nie ma co zalamywac rak ;)

Gość gość
No to ZMIEŃ teraz nazwisko i już.

Gość gość
Mi zmarła mama a ja byłam panieńskim dzieckiem. Nazwisko po ojcu. Musiałam dostarczyć akt urodzenia by mi pozwolili własna matkę pogrzebać...