Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezygnowany5991

Smutna prawda

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ale to nie Ty powinieneś decydować kiedy to się stanie, wszyscy ludzie, którzy wrócili tamtej strony tak mówią. Dowiesz się we właściwym czasie. "Mały książę" to bardzo mądra książka. A Twoja przyszłość będzie taka, jakich wyborów dokonasz. Mam wrażenie, że coś Cię blokuje, niby chcesz, a nie chcesz...

Gość gość
gość dziś gość dziś Ale to nie Ty powinieneś decydować kiedy to się stanie, wszyscy ludzie, którzy wrócili tamtej strony tak mówią. Dowiesz się we właściwym czasie. "Mały książę" to bardzo mądra książka. A Twoja przyszłość będzie taka, jakich wyborów dokonasz. Mam wrażenie, że coś Cię blokuje, niby chcesz, a nie chcesz... X A dlaczego nie? Skoro jest wolna wola, to każdy ma prawo przeżyć życie na własnych zasadach. Bo jeśli nie, to jaka to wolna wola? Jaka? Przyczynę blokady też znam. Chcę, a jednocześnie mam świadomość, że nie mogę. Nie chcę tu opisywać szczegółów. Domyślam się jaki byłby efekt moich sprób. Ach, chuj z tym wszystkim! Zasiedzieliśmy się, a jutro do roboty, znów pośród "masek" :-( Dobranoc Królowo Smutku :-)

Gość gość
gość dziś Czasem wolna wola może sprowadzić na manowce... I nie zawsze to co wydaje się dobrym rozwiązaniem w danej chwili, jest tym czego potrzebujemy. Mam wrażenie, że jesteś uparty i nie dasz sobie pomóc, jesteś wrogiem samego siebie, zejdź sobie z drogi, a może będzie lepiej niż myślisz ;) Dobranoc :)

Gość gość
gość dziś gość dziś Czasem wolna wola może sprowadzić na manowce... I nie zawsze to co wydaje się dobrym rozwiązaniem w danej chwili, jest tym czego potrzebujemy. Mam wrażenie, że jesteś uparty i nie dasz sobie pomóc, jesteś wrogiem samego siebie, zejdź sobie z drogi, a może będzie lepiej niż myślisz X Jestem uparty, od zawsze, nawet na ten świat nie chciałem wyjść standardową drogą. Wrogiem samego siebie mówisz? To znaczy, że jest mnie dwóch. To jeden drugiego musi zabić bo żaden nie ustąpi, albo obydwaj zginą w bratobójczej walce.

Gość gość
Ale fajnie się Was czyta. Ja też szukam, szukam i mam nadzieję, że znajdę. Nawet nie wiem czego szukam. :) Pozdrawiam

Gość gość
gość dziś Ale fajnie się Was czyta. Ja też szukam, szukam i mam nadzieję, że znajdę. Nawet nie wiem czego szukam. Pozdrawiam X Jak nie wiesz to już dobrze. Bądź Zen :-)

Gość gość
X Królowej Smutku dziś nie ma, no to idę porzempolić :-)

Gość gość
gość dziś Czyli wiedziałaś, że nie ma co się pchać na ten świat ;) Od razu chciałbyś się bić ze sobą i zabijać... A może czasem warto odpuścić sobie i wyluzować? https://www.youtube.com/watch?v=ZCx0X2YSd1M

Gość gość
gość dziś I co tam rzępolisz? :) Pink Floyd?

Gość gość
gość dziś gość dziś Czyli wiedziałaś, że nie ma co się pchać na ten świat oczko.gif Od razu chciałbyś się bić ze sobą i zabijać... A może czasem warto odpuścić sobie i wyluzować? https://www.youtube.com/watch?v=ZCx0X2YSd1M X No ten tekst trafiony w bullseye :-D Jest mnie być może więcej niż 2, może całe legiony chcące uwolnić jakąś blokowaną od zawsze energię. A nie akurat PF nie rzępoliłem dziś, różne rzeczy, np. często ostatnio katuje ten kawałek https://www.youtube.com/watch?v=rYMupc564zE Już mnie palce pieką :-D

Gość gość
gość dziś Fajne nawet i skomplikowane :) Dużo czasu zajmuje Ci nauczenie się takiego kawałka? Żeby dźwięki przypominały muzykę? ;) x Trzeba zatem połączyć te części, które się rozpadły, przecież pasują do siebie, bo kiedyś były całością :)

Gość gość
gość dziś Co myślisz o tym cytacie, Osho? (...)pokochaj siebie, bo jeśli nie pokochasz siebie, nie pokocha Cię nikt inny. Nie możesz kochać kogoś, kto nienawidzi siebie. Na tej nieszczęsnej ziemi prawie każdy nienawidzi i potępia siebie. Jak możesz pokochać kogoś takiego? Nie uwierzy ci. Nie potrafi kochać siebie, więc skąd ta odwaga u ciebie? Nie potrafi kochać siebie, jak ty możesz go kochać? Będzie podejrzewać jakąś grę, jakąś sztuczkę, pomyłkę. Będzie podejrzewać że w imię miłości próbujesz go oszukać. Będzie bardzo ostrożny, czujny, jego podejrzliwość zatruje twoje istnienie. Jeśli kochasz kogoś, kto nienawidzi siebie, próbujesz zniszczyć jego opinię o nim samym. Nikt tak łatwo nie porzuca opinii o sobie, jest ona jego tożsamością. Będzie z tobą walczyć, będzie udowadniać że to on ma racje, a nie ty. Tak samo jest z Tobą, Ty też nienawidzisz siebie. Nikomu nie pozwolisz, by Cię kochał. Gdy w pobliżu Ciebie pojawia się ktoś z energią miłości, wycofujesz się, chcesz uciec, boisz się. Doskonale wiesz, że nie zasługujesz na miłość, wiesz, że tylko na powierzchni wyglądasz tak dobrze i pięknie, a w głębi jesteś brzydki. Jeśli pozwolisz temu komuś pokochać się, wcześniej czy później, i raczej wcześniej niż później ten człowiek dowie się jaki jesteś naprawdę.

Gość gość
gość dziś gość dziś Fajne nawet i skomplikowane usmiech.gif Dużo czasu zajmuje Ci nauczenie się takiego kawałka? Żeby dźwięki przypominały muzykę? oczko.gif x Trzeba zatem połączyć te części, które się rozpadły, przecież pasują do siebie, bo kiedyś były całością usmiech.gif X Nigdy nie uczę się jota w jotę żadnego kawałka. Nie jestem muzykiem, nie znam nawet nut. Gram po swojemu od serca, tak, żeby tonacja i skala pasowały z podkładem. Raz wychodzi lepiej, raz gorzej, zależy od dnia i podkładu. Chociaż kolega twierdzi, że jeszcze długo nie osiągnie mojego poziomu. Ja tam nie wiem, zawsze jestem niezadowolony do końca i zawsze wiem, że jest coś do poprawy ;-) X Do pozlepiania przydała by się zręczna szwaczka :-D

Gość gość
gość dziś gość dziś X Chciałbym pokochać siebie, ale jest kilka ułomności, których nie przeskoczę. Po co miałbym komuś zatruwać życie? Dlatego myślę o autodestrukcji. Zresztą nie wiem jak to jest, być może gdyby druga osoba pokochała mnie takiego jakim jestem, być może coś by we mnie pękło i zaakceptował bym wtedy siebie. Każdy jest inny. Jeden wrzucony do wody utonie, a inny instynktownie nauczy się pływać.

Gość gość
gość dziś Czyli ciągle się uczysz i dążysz do perfekcji :) x Myślisz, że ktoś z zewnątrz mógłby Ci pomóc? Myślę, że Ty masz tę moc, aby zacerować, co trzeba ;) https://www.youtube.com/watch?v=U6olFL6fbTY

Gość gość
gość dziś gość dziś Czyli ciągle się uczysz i dążysz do perfekcji usmiech.gif x Myślisz, że ktoś z zewnątrz mógłby Ci pomóc? Myślę, że Ty masz tę moc, aby zacerować, co trzeba oczko.gif https://www.youtube.com/watch?v=U6olFL6fbTY X Nie uczę się na siłę, nigdy tak nie lubiłem. Coraz mniej gram. Kiedyś w ogóle miałem długą przerwę od grania, ale dzięki jednej dziewczynie powróciłem po latach do grania. X Nie wiem czy cokolwiek mi pomoże, ale póki sił będę szedł, będę biegł ...

Gość gość
gość dziś Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że każdy ma jakieś ułomności? Bardziej lub mniej widoczne? Nie jesteś w tym osamotniony ;) Gdybyśmy wszyscy byli tacy idealni i samowystarczalni, to nikt by nikogo nie potrzebował. Twoje ułomności wcale nie muszą być takimi dla innych, albo mogą nie mieć znaczenia. Może sam zrobiłeś z tego zbyt duży problem, bo za długo o tym myślałeś? Ulepiłeś sobie taką kulę śniegową z negatywnych myśli, która Cie teraz przygniata? Akurat ci, którzy są najbardziej toksyczni, takich dylematów nie mają, że komuś zatrują życie... A ci, którzy są wartościowi, zawsze są dręczenie przez jakieś fałszywe ułomności, kompleksy, niskie poczucie wartości. Poza tym, nawet jakbyś nie zaznał miłości, to po co od razu autodestrukcja? Przecież masz znajomych przyjaciół, rodzinę, dlaczego chcesz zadać im taki cios? To uderzy również w nich. Jest tyle pięknych rzeczy na tym świecie dla których warto żyć. Muzyka, przyjaźń, przyroda, filmy, książki, rozkminianie tego całego wszechświata ;) Nie samą miłością romantyczną człowiek żyje... Przygarnij sobie jakiegoś zwierzaka, leczą nawet syndrom stresu pourazowego u żołnierzy wracających z wojny, to forma terapii, podobno całkiem skuteczna. Miłość może mieć różne formy. Jest tyle możliwości :)

Gość gość
gość dziś Pozwól, że dokończę - NIE DAM SIĘ! :) x Czyli jednak jest jakaś tam dziewczyna ;) Dobrze mieć kogoś, kto zainspiruje do działania. Warto mieć hobby.

Gość gość
22.02 Ja Ci pomogę.

Gość gość
gość dziś X Jest dużo pięknych rzeczy, ale kiedyś zostanę sam (bez najbliższych) i to wszystko przestanie mieć sens. Trzeba być z kimś bardzo blisko, jak mówiłem wcześniej dopełniający pierwiastek żeński. Wtedy wspólnie można cieszyć się tym wszystkim ... ale nie sobie sam. X Dobra końcówka. Dziewczyny nie ma, to było kiedyś tylko złudzenie.

Gość gość
gość dziś Ale dlaczego uparcie twierdzisz, że zostaniesz sam? Nie ograniczaj swojego życia i siebie takimi stwierdzeniami. Wydajesz się w porządku :)

Gość gość
X Za dużo żółci na dziś się tu wylało. Nie jestem w nastroju. Dyskusja stała się jałowa. Co z tym zrobię, jeszcze nie wiem. Dobranoc Królowo Smutku :-)

Gość gość
gość dziś I wiadomo, że we dwoje lepiej, ale żeby od razu dążyć do destrukcji? Masz jeszcze dużo czasu.

Gość gość
gość dziś Dobranoc :)

Gość gość
Jesteś?

Gość gość
gość dziś Jeśli o mnie pytasz, to tak :) Jak samopoczucie dzisiaj?

Gość gość
Czy Ty to kobieta czy mężczyzna?

Gość gość
gość dziś gość dziś Jeśli o mnie pytasz, to tak usmiech.gif Jak samopoczucie dzisiaj? X To nie ja pytałem. A co do samopoczucia to coraz wolniej płynie we mnie rzeka. https://www.youtube.com/watch?v=UA6ni7jq69s