Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezygnowany5991

Smutna prawda

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Na każdego, na mnie też podziałało, a ja jestem dziwniejsza od Ciebie :P Radzę Ci zapoznać się z tą zasadą i zastosować :) Zobaczysz, że nie pożałujesz ;)

Gość gość
gość dziś gość dziś Na każdego, na mnie też podziałało, a ja jestem dziwniejsza od Ciebie jezyk.gif Radzę Ci zapoznać się z tą zasadą i zastosować usmiech.gif Zobaczysz, że nie pożałujesz oczko.gif X Dziwniejsza? Nie sądzę. Możesz coś bliżej nakreślić?

Gość gość
Mozesz te filmiki strescic ?

Gość gość
Mozesz te filmiki strescic ?

Gość gość
gość dziś Człowieku, lepiej nie zaglądaj pod ten kamień :D

Gość gość
gość dziś gość dziś Człowieku, lepiej nie zaglądaj pod ten kamień X OK, nie ma sprawy :-)

Gość gość
gość dziś W skrócie chodzi o to, że nigdy nie zachce Ci się zmienić swoich nawyków, to nigdy nie będzie łatwe ani przyjemne, musisz się zmusić do tego. Każda zmiana, to narażanie się na stres i niewygodę, a nasze mózgi tego nie lubią. Nasz mózg został tak skonstruowany, aby chronić nas przed tym co nieznane, ryzykowne i nowe, to jest mechanizm obronny, który kiedyś za dawnych czasów, nam pomagał i chronił przed niebezpieczeństwem, w dzisiejszych czasach może nam zaszkodzić. Zatem musisz się zmusić do działania i wytworzyć nowe nawyki, nie licząc na to, że kiedyś jak Ci się zachce, to się zmienisz, a to będzie łatwe i przyjemne. Żeby pozbyć się wątpliwości, strachu, niepotrzebnego stresu, należy liczyć od końca 5,4,3,2,1 i zacząć działać, to uspokaja mózg, pozwala się skoncentrować i odwraca jego uwagę od wyżej wymienionych problemów.

Gość gość
gość dziś Dlaczego nie? Nasze mózgi są głupie i jeśli nie poznamy ich obsługi, to zrujnują nam życie.

Gość gość
gość dziś gość dziś Dlaczego nie? Nasze mózgi są głupie i jeśli nie poznamy ich obsługi, to zrujnują nam życie. X Czyli tzw "bełkot umyłsu" nam przeszkadza, już to gdzieś czytałem. Może i głupie są nasze mózgi,a le mój to już twarda magma zastygnięta. Nie roztopię, prędzej rozwalę.

Gość gość
gość dziś gość dziś Nieprawda, na każdym etapie życia możesz się zmienić. Słyszałeś o neuroplasyczności mózgu? Tylko trzeba chcieć, serio, serio oczko.gif Ciekawy artykuł: http://www.businessinsider.com/cognitive-bias es-2014-6?IR=T X Hmm, muszę w takim razie zacząć się zmieniać. Jestem i tak na zakręcie życia, albo go pokonam albo się rozwalę. Nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek coś tu napiszę. W każdym razie dzięki serdeczne za poświęcony czas i cenne porady. Czas na działanie, a nie teoretyzowanie. Będę szedł, będę biegł, póki sił, nie dam się! Dobranoc Królowo Smutku i Tobie również życzę wszelkiej pomyślności :-)

Gość gość
gość dziś Zrobisz jak zechcesz. Ja tylko zasugerowałam, że są różne opcje. Pozwolę sobie jeszcze polecić film Najlepszy. Bądź zdrów ;)

Gość gość Tola
Ze mna mozna tylko pojsc na wrzosowisko I zapomniec wszystko... na szczescie nowe pokolenie stoi twardziej na ziemi..

Gość gość
5:48 Qrcze, mnie też długi czas męczyło przekonanie, że wiem najlepiej, co dla innych jest najlepsze... No tak, młode pokolenie górą...choć twardo na ziemi... Jennifer Rush Power of Love

Gość gość
Smutna prawda

Gość gość
Najsmutniejsza prawda jest we mnie.

Gość gość
23:56 - dzieki za streszczenie . Strach czasem jest destrukcyjny , a przynajmniej powoduje ze stoimy w miejscu . X "Żeby pozbyć się wątpliwości, strachu, niepotrzebnego stresu, należy liczyć od końca 5,4,3,2,1 i zacząć działać, to uspokaja mózg, pozwala się skoncentrować i odwraca jego uwagę od wyżej wymienionych problemów." X I to dziala .

Gość gość
Też zawsze marzyłam o tym o czym autor I niestety jak dotąd nic z tego :(

Gość gość
11:59 po " i to dziala " mial byc znak zapytania

Gość gość
Szczęścia szukaj w sobie, a nie w innych osobach, czy przedmiotach. Pierwsze źródło jest stabilne, na drugim zawsze się zawiedziesz. Miłość i związki są przereklamowane. Sam się kiedyś o tym przekonasz ;)

Gość gość
Żeby pozbyć się strachu czy lęku trzeba do niego dotrzeć i go zrozumieć. Bardzo czesto trzeba się cofnąć do dziecinstwa. I tylko tak można się pozbyć. Twoja metoda działa w danym momencie ale problemu nie rozwiązuje.

Gość gość
15.44 Jeśli pokochasz sam/a siebie prawdziwą miłością to będziesz szczęśliwy/a. I wtedy inaczej spojrzysz na świat. Nikt nie będzie Cię w stanie skrzywdzić. Warto polecam. I nie ma w tym cienia egoizmu.