Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

toksyczna matka

Polecane posty

Gość gość

Wiem że dużo jest postów na ten temat. Nie oczekuje aby ktoś rozwiązywał mój problem a raczej obiektywizmu czy dobrze robię. Moja matka chce kontrolować, dyrygować i ustawiać życiem wszystkich w rodzinie zwłaszcza moim. Odmowa jest równoznaczne z kłótnią i fochem. Chce wyjechać za granice by się od niej uwolnić i tu jest szkopuł będzie awantura, krzyki i obraza. Nie będzie możliwości powrotu do domu bo będę mieć piekło na ziemi. Wszystko zaczęło się gdy skończyłam liceum i zaczęłam dorosłe życie a jestem po 30. O wszystkim chce decydować w co mam się ubierać, co mam jeść i co kupować. Podam kilka przykładów. Jak poszłam do pracy to robiła kłótnie po co ma mieć konto bankowe, wypłatę mam przelewać na jej konto. Umówiłam się ze znajomym i usłyszałam że mam nie jechać bo pewnie pedofil. Kupiłam sobie samochód i potrafiła schować kluczyki. kłótnie i obrażanie w sklepach bo kupiłam bez jej aprobaty. Ostania kłótnia była o to że wzięłam kilka dni urlopu bez skonsultowania z nią.

Gość gość
Chce się uwolnić i wyjechać wiem że robię dobrze ale z drugiej strony mam poczucie winy że wyjeżdżam.

Gość ksw2018
Gdyby ci było tak źle już dawno byś się wyprowadziła

Gość gość
już jest tak źle że się wyprowadzam

Gość gość
zawsze brakowało mi odwagi

Gość gość
tyle lat zmarnowanych

Gość gość
brakowało ci odwagi na życie własnym życiem? a to juz czas najwyzszy skoro masz trzydziestke

Gość gość
Dzięki za szczerość bo nie oczekuje litości

Gość gość
Wlasnie to poczucie winy jest najwazniejszym elementem toksycznej rozgrywki, to jest cos na czym twoja matka gra jak wiruoz na harfie. Spokojnie wyjedz, niech sobie znajdzie inny obiekt swoich gierek.

Gość gość
Wiem że moja decyzja jest słuszna ale usłyszę jak ona to się poświęciła a ja jestem niewdzięczna, nie poradzę sobie sama, za granicę jedzie się tylko do domów publicznych

Gość gość
co zrobić aby nie być uzależniony od decyzji matki