Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mały ssak

Polecane posty

Gość gość

Co zrobic jeśli dziecko cały czas chce ssac a nie chce mu podać smoczka.Synek w miarę ładnie śpi w nocy.wieczorem po karmieniu odkładać go i śpi. W nocy budzi się dwa razy.Spi tak 12 godzin.Ale przez to mało śpi w dzień czasem więcej czasem 2 razy po dwie godziny.A jak nie spi to chciałby ssac i placze za piersią. Ale jak go często przestawiać to ulewa i boli go brzuch z przejedzie. Przez to gorzej śpi i koło się zamyka.co zrobić???

Gość gość
Czemu nie chcesz dac smoczka? To bardzo dobre wyjście z tej sytuacji.

Gość gość
Jak dziecko ma silny odruch ssania to dlaczego nie chcesz podać smoczka?Moje dziecko same od siebie nigdy nie chciało smoczka więc na siłę nie pchałam ale gdyby chciał to czemu nie?

Gość gość
Też uważam, że smoczek może pomóc. Czemu tak się boicie go podać. W końcu po coś go wymyślono. Malutkie dziecko ma silny odruch ssania, dlatego domaga się piersi - nie z głodu, a właśnie z potrzeby ssania. Podaj smoczek - proste. I nawet nie wiesz, jak wielkie masz szczęście, że ci dziecko przesypia noc

Gość gość
Bo ładnie śpi w nocy bez smoczka i boję się że się to zepsuje i będę wstawać po kilka razy w nocy żeby smoka podać.

Gość gość
To jak śpi ładnie w nocy to smoczek podawaj tylko w dzień, proste.

Gość gość
To wtedy tak się przyzwyczai że w nocy też będzie chcial

Gość gość
W jakim wieku jest dziecko? Bo śpi naprawdę fajnie, 12 godz q nocy i dwie drzemki po dwie godziny to jest ok, no chyba ze ma rok i nie chcesz żeby wstawalo w nocy albo jest noworodkiem i w dzień powinno więcej spać. Moje dzieci też miały silny odruch ssania, młodsze zwłaszcza, jak nie było smoczka ani piersi to u niego w buzi lądował kciuk... Smoczek był na uspokojenie, płacz i do zasypiania, nie non stop. Nic na to nie poradzisz, nie wytlumisz takiej potrzeby w dziecku.

Gość gość
Jest noworodkiem.

Gość gość
Mój mial bardzo silny odruch ssania i położna powiedziała, żeby mu dać smoczek. Nie wiem czemu wy nowoczesne matki uważacie smoczek za jakieś wielkie zło :/

Gość gość
Ja też podałam smoczek, moja mała w wieku kilku dni zaczęła ssać paluszek, więc żeby nie wyrobić w niej tego nawyku ma smoka. Starszy syn nie miał wystarczała mu sama pierś. Teraz są smoczki dopasowane do wieku i potrzeb malucha. To całe eko i nieszczepienie odbije się tym rodzicom czkawką

Gość gość
Nie chce podawać smoczka bo starszy syn miał i bywało że budził się 15 razy w ciągu nocy jak nie miał smoka w buzi.chodzilam notorycznie niewyspana.od smoka udało się go odżywczych jak miał 2 lata i od tego czasu pięknie przesyłka całe noce.

Gość gość
No to musisz byc smoczkiem innej rady nie ma.

Gość gość
A myślałam że będzie coś o zwierzaczkach .. . .

Gość gość
No to zacznie ssać niedługo palec. A ten problem nie kończy się szybko. Smoczek możesz zabrać, palca nie utniesz. Nie wiem czego oczekujesz.

Gość gość
O Boże we dużo śpi.. są dzieci które mają silny odruch ssania i albo da się smoka albo wsadza kciuk. Mój synek tak miał ciumkal cycka tylko żeby ssac potem gdy tylko wsadził kciuk pdrazu dałam smok jak miał rok używał go już tylko do usypiania a skoro mały jęsy noworodkiem to twoja decyzja. Ps i nie mowie tego dlatego że każde dziecko musi mieć smoczka mam 3 i jedno miało smoka tylko ale tylko to jedno miało silny odruch sssania

Gość gość
Ja nie wiem czy ty chcesz zrobić dobrze sobie czy dziecku?dziecko musi się przejadac, ulewa żeby móc zaspokoić swoją potrzebę. Trochę szkoda tego dziecka. Niedługo zobaczy,że do buzi może włożyć paluszki. Wtedy odsapniesz. I dalej będziesz mogła spać dobrze w nocy.

Gość gość
Oczekuję jakiejś cudownej rady

Gość gość
mam ten sam problem. coreczce daje smoczek. ale wcale za nim nie przepada. ssanie ja uspokaja, nawet w czasie kolek chce ssac. czasem to wyglada jakby miala jakas obsesje, gdy szuka piersi, wykreca glowke. przez to mam ja na reKACH PRAKTYCZNIE CALY DZIEN, i ciagle slysze od bliskich ze sama bede sobie winna bo ja ucze bycia wciaz na rekach. tak jak u autorki-bledne kolo:/

Gość gość
U nas mały śpi do 9 potem 2 lub 3 razy d3zemka czasem po 2 czy 3 godziny więc dużo tego noszenia nie ma.wieczrem kąpiel o 20 i ustnie czasem od 3azu a czasem po 2 godzinach.Tak więc tragedii nie ma ale jak nie spi to marudzi za cycem a potem się tak naje że brzuch go boli i nie może usnac.