Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Implanty ślimakowe.. są tu mamy których dziecko takowe posiada

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córeczka nie słyszy od urodzenia..przed nami wybór implantów( medal sonnet lub nucleus 7) i operacja w niedługim czasie. Czy są tu mamy ktore mają doświadczenie w tej kwestii i chciałoby pogadać.. podzielic sie wiedza,spostrzezeniami?

Gość gość
trzeba było dbac o siebie w ciazy.

Gość gość
16:37 żałosna jestes..ale nie życzę Ci by twoje dzieci spotkała choroba. Wyobraź sobie że dbałam o siebie w ciąży i to bardzo..a niedosluch jest przyczyny genetycznej na którą nie miałam wpływu. Zresztą komu ja się tłumacze.. ty maly podly czlowieczku

Gość gość
skoro wiesz, ze masz spartaczone geny to trzeba bylo sie przebadac najpierw a nie mnozyc bezmyslnie jak kroliki bo "mam taka zachcianke"

Gość gość
corka ci na pewno podziekuje ze jest głucha przez ciebie.

Gość gość
16:48 słuchaj idiotko..wyobraz sobie że nie wiedziałam..pierwszy syn słyszy i w rodzinie ani mojej ani męża nie było takich przypadkow. A teraz wynos się stąd i idź gdzie indziej zalewac się jadem jak nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Gość gość
"pierwszy syn slyszy" a co to ma do rzeczy skoro i tak masz spartaczone geny ktore wypada przebadac? Widze, ze brak argumnetów to wyzwiska sie zaczynaja. pytowe. mamuskom mozg wylatuje z lozyskiem chyba

Gość gość
typowe*

Gość gość
Spartaczony to ty masz mózg..wchodzac na tematy ktore cię nie dotyczą,o których nie masz pojęcia i ujadasz nie znając sytuacji..idz do psychologa i poszukaj przyczyn swojej podlosci.

Gość gość
ja podła nawet nie zaczelam byc. prawda w oczy kole. przez twoje geny dziecko bedzie posmiewiskiem..

Gość gość
17:35 już samo twoje podejście i tekst że dziecko będzie posmiewiskiem o tobie swiadczy i jest to poziom mniej niż zero.a teraz w*********j skoro wynis sie nie dociera bo nie masz nic madrego do powiedzenia w temacie

Gość gość
I dodam ze pamietaj ze karma wraca..zebys kiedyś nie płakała w TVN w się pomaga.

Gość gość
bo będzie. beda jej zabierac aparat, wytykac palcami, smiac sie i uprzykrzac zycie. tego chcialas dla niej? to bedzie gehenna. Zycia nie znasz kobieto ;)

Gość gość
17:49 nie tego niech chcialam..ale chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.w rodzinie nie bylo przypadkow zadnych chorob czy nieslyszenia i liczę się z tym że po tej ziemi chodzą dzieci takich matek jak ty..ktore nie mają za grosz empatii..i są zwyklymi wrednymi gowniarzami. Na szczescie sa i normalni ludzie na tym świecie.

Gość gość
Ja w przeciwienstwie do ciebie mam geny przebadane. Mój uszkodzony gen mógłby zwiekszyc ryzyko choroby u dziecka i w zyciu nie skaze niewinnej istoty na cierpienie. Nie jestem tak chorym i egoistycznym człowiekiem jak ty. Mam nadzieje, ze jestes dumna ze zniszczenia drugiemu czlowiekowi zycia

Gość gość
No prosze już wiem czemu jak żmija zalewasz mój temat jadem..sama tez masz spartaczone geny..z ta różnica ze i charakter tez masz spartaczony.zegnam.

Gość GOSCArt
Tez czekamy na operacje. Syn stracil sluch tez uszkodzony gen . Gdzie operujecie?

Gość gość
Charakter ma spartaczona ta która na wlasne zyczenie rodzi kalekie dzieci..

Gość GOSCArt
Tez czekamy na operacje. Syn stracil sluch tez uszkodzony gen . Gdzie operujecie?

Gość gość
Charakter ma spartaczona ta która na wlasne zyczenie rodzi kalekie dzieci..

Gość gość
My operujemy w wielkiej brytanii. Z tym że tutaj lekarze nie mogą doradzić nam procesora..wybrali dla nas 2 najlepsze na rynku i po zapoznaniu się z ich funkcjami będziemy musieli sami wybrac. A wy gdzie?osłaeione Kajetany?

Gość Mama dziecka z implantem
Proszę sie nie przejmować takimi komentarzami. Najlepiej na nie nie reagować i robić swoje. Jest Pani cudowną mamą która chce dla swojego dziecka jak najlepiej i super że zdecydowała się PAni na implant. Moja córka ma Cochlear i osobiście jak bym miała wybierać to wybrała bym na Pani miejscu Nucleus 7. Jest to najnowszy procesor, można go sterować za pomocą Iphona (z tego co kojarzę), są świetne akcesoria bezprzewodowe. My mamy Nucleusa5 ale marzy nam się 7. Mam nadzieję ze przy najbliższej wymianie takowy dostaniemy. Na fb są grupy rodziców dzieci z implantem także może Pani jeszcze tam podpytać. Pozdrawiam i życzę wytrwałości :)

Gość gość
Autorko po co karmisz trola?

Gość gość
Witam. Mogę się wypowiedzieć co do implantu ślimakowego Nucleus 7 gdyż moja siostra posiada taki (poprzednio posiadała model niżej). Nucleus 7 jest o wiele mniejszy i lżejszy. Są też do niego specjalne akcesoria takie jak przekaźnik telewizyjny, klips telefoniczny i najlepsze procesor można podłączyć do iphona. Siostra po operacji przechodziła wiele rehabilitacji by prawidłowo słyszeć. Dziś moja siostra uczy się na studiach i cieszy się życiem.

Gość gość
Witajcie dziewczyny. Tu autorka. Dziękuję za odpowiedzi. Jesteśmy 2 tyg. po operacji i wybralismy nucleusa 7 wlasnie dlatego że jest najnowszy na rynku i ma wiele gadżetów. Pozdrawiam was