Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalgorzataZ

Ból po alkoholu

Polecane posty

Gość MalgorzataZ

Czesc. Od niedawna bolą mnie plecy po spożyciu Alkoholu. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Wiecie jak się tego pozbyc

Gość gość
wątroba nawet jak kona to nie boli. To może być trzustka a wtedy masz kolację ze św. Piotrem. Jak to się stało, że piłaś az tak, że alkohol uszkodził ci narzady?

Gość gość
tak

Gość gość
To nerki

Gość gość
jak nerki to też grabarz, trzeba było pić więcej

Gość gość
Trzustka tak wlasnie boli.Ja mialam to samo .bol byl taki ze mnie blokowal ,dokladnie z tylu plecow.Nie pij !!! Zrob badanie na amylaze,lipaze koniecznie.Ja mialam ostre zapalenie trzustki,12 dni glodowki w szpitalu ,pod kroplowka ,bol byl nie do zniesienia,ketonal w kroplowce dostawalam ,masakra.Raz uszkodzisz trzustke musisz pozniej sie pilnowac i to bardzo. Alkohol out!!!

Gość gość
Nie, jak masz uszkodzoną trzustke to umrzesz bardzo szybko, nie ma reguły czy to będą 3 miesiące czy 5 lat, teraz odstawienie alkoholu już nic nie pomoże. Cóż, jedni piją całe życie i dożywają 90 i więcej lat, inni piją przez rok i ida do piachu.

Gość gość
od uszkodzonej? rozumiem nowotwot ale uszkodzenei to chyba jeszcze nie wyrok

Gość gość
skończta straszyć dziewczynebo zanim ją zabije trzustka to piertolnie na zawał. jakbymiała poważnie uszkodzone narządy w stopniu zagrażajacym zyciu to by ja cały czas napiertalało anie po spożyciu jedynie. kiedys jak waliłem po trzy jabole w pół godziny też mnie napiertalaly bebechy i jakos zyje do tej pory

Gość gość
moze w ciązy koorfa jest czy coś. to może być wszystko łącznie z nadkwasotą. może jej zoładek puchnie i uciska nerwy w plecach czy c***j wie co. a wy zara klepsydry wypisujecie

Gość gość
może jeździ samochodem a po alkohol chodzi z buta poczym zaraz konsumuje. moze ją boli od siedzenia tylko akurat sie to zbiegło w czasie? dobrze ze nie jestescie lekarzami

Gość gość
uszkodzenie trzustki jest równoznaczne z wyrokiem śmierci, nie ma na to lekarstwa a operacja resekcji części trzustki jest obarczona ryzykiem porównywalnym do trepanacji czaszki, przy czym rokowania na wyzdrowienie są rzędu 40% Dziękuję, do widzenia.

Gość gość
to podobnie jak uszkodzenie mózgu możecie se podac grabe o ile nie brzydzi cie kontakt z alkoholikami

Gość gość
gdyby konsumowała dużo alkoholu to by ją nie bolało. mnie przestawało bolec 10 minut po ostatnim jabolu. alkohol działa znieczulajaco. jak sie człowiek napiertoli tto nawet nie czuje ze zamarza

Gość gość
gdyby konsumowała dużo alkoholu to by ją nie bolało. mnie przestawało bolec 10 minut po ostatnim jabolu. alkohol działa znieczulajaco. jak sie człowiek napiertoli tto nawet nie czuje ze zamarza

Gość gość

Gość gość
koorfaa co za dekle

Gość gość
Trzustkę łatwo namierzyć samemu, jest to piekący ból na skraju lewych żeber, albo minimalnie pod żebrami. Jeżeli tam cię boli to masz pozamiatane.

Gość gość
to nie jest takie proste. nawet biorąc pod uwagę że wasza "diagnoza" jest słuszna to nagłe odstawienie alkoholu moze ja zabić. znam wiele takich przypadków i choć zupełnie sie nie znam na medycynie to podejrzewam, że przyczyna smierci są substancje neutralizujące dotychczasowy nadmiar toksyn. mówiąc obrazowo jak sie pół zycia kopie doły to brak ziemi moze spowodować śmiertelny uraz na skutek kontaktu łopaty z głowa. tam niewem czy kiedyś widzieliście łopate i znacie ogólna zasadę działania ale niestety żadna medyczna analogia nie jest mi dostepna

Gość gość
a od czego mogą być bardzo czeste przelewnie w , burczenie wbrzuchu, cos z jelitami?

Gość gość
Boli mnie tylko jak wypije, ale zaraz przechodzi, czuje to jakby w kregoslupie na środku. Przez te odpowiedzi się bardzo wystraszyłam

Gość gość
Dodam, że nie pije na codzień. Raz w życiu dużo wypilam, żałuję. Od tamtego czasu wypilam pare razy, ale nie bolało. Zdarzyło mi się to pierwszy raz w sylwestra położyłam się na chwile i od razu przeszło

Gość gość
Uszkodzenie trzustki to nie ostre zapalenie!!! Musialabys miec zwloknienia lub nowotwora ,by myslec o tamtym swiecie ,a to sie dzieje przy przewleklym zapaleniu trzustki! Ja mialam ostre zapalenie ( czyli jakby podraznieńie),trzustka jest w dobrym stanie,caly czas kontroluje ja ,robie usg i badania na amylaze i lipaze ,ale alkohol spozywam juz sporadycznie.Nie straszcie kobiety.Bol po alkoholu i to w tej czesci ciala co opisujesz odpowiadalby wlasnie podraznieniom trzustki.I nie prawda jest tez ze trzustka boli po lewej stronie tylko .Mnie bolalo jak trafilam do szpitala po prawej stronie ! Tak jest ulozona trzustka ze konczy sie po prawej stronie brzucha ,Zrob badanie na amylaze i lipaze jak bedzie przekroczona norma to znaczy ze jest stan zapalny

Gość gość
jak to po prawej? jak po prawej jest watroba

Gość gość
Wlasnie guzik prawda !!! Mnie bolalo po prawej i lekarz ktory zajmowal sie mna w szpitalu tlumaczyl polozenie trzustki ,wiec chyba wiem co pisze i na co lezalam na oddziae gastroenterologii :-) i jaki wynik byl wszystkich padan ,lipaze gdzie masz norme do 300 ja mialam 1200 ,wiem,wiem tragedia ,bol nie do ogarniecia ,no i glodowka,zywienie pozajelitowe itd

Gość gość
hm ja mialem tak ze bolało po lewej i prawej rownoczescnie bardzo mocno, potem jednak zauwazylem ze przy ucsku bardziej po prawej ... po 2 dniach brania rozkurczowych przeszlo , moglo to być zapalenie?

Gość gość
i jeszcze zapytam od czego taki stan, dużo alko?

Gość gość
Niestety od alkoholu taki stan,nic niejedzenie i picie przede wszystkim piw z puszek! Jak juz pic Wam sie starsznie chce tzn mam na mysli alkohol kupujcie tylko te lepsze piwka pszeniczne i tylko z butelki ! Wodki unikajcie .Ewentualni delikatny Gin z tonickiem ,ale ilosci sladowe.Winko lampke i to jak juz to te drozsze winka .Ja od tego czasu alkohol spozywam raz na 2 miesiace i niestety jak pozwole sobie na wiecej trzustka od razu daje o sobie znac,wiec odstawiam automatycznie,dieta tez jest wazna nic smazonego ,miesa rzadko ,zreszta korzystam caly czas z diety dla trzuskowcow.pozdrawiam

Gość gość
Przy zapaleniu po samych rozkurczowych by ci nie przeszlo. Wiec moze to byla jakas niestrawnosc :-) trzustka jak juz zaczyna bolec to boli sporo,trzeba wowczas zastosowac glodowke nie ma innej rady :-( no i kontrola u lekarza

Gość gość
Nie zastanawiałaś się nad tym, żeby poważnie się zająć swoim problemem? Jeśli boli Cię brzuch to to samo tak po prostu nie zniknie. Trzeba się albo wybrać do jakiegoś specjalisty, albo poszukać odpowiedniego leki który będzie wspierał Twoją dietę. Może wypróbuj Intestę z maślanem sodu?