Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania są bezlitosne...małoletnie matki poniżej 21 rż przegrały życie totalnie

Polecane posty

Gość gość
Owszem, są to studia bardziej wymagające od innych, bo idzie tu o ludzkie życie i zdrowie. Nie wybrałabym lekarza, co do którego miałabym wiedzę, że studia spędził z dzieckiem przy cycu. To nie są wzorowe warunki do nauki. Zresztą znam jeszcze 2 przypadki ciąży na medycynie, jedna na 1.roku a druga na 6. - obie nie kochają tych dzieci i złe są na siebie, że skomplikowały sobie karierę.

Gość gość
Z dzieckiem przy cycku czy bez dziecka egzaminy trzeba zdać i tu nie ma taryfy ulgowej. Przecież każdy dostaje te same pytania. Znam osoby na uczelni co dzieci nie mają, a muszą powtarzać rok, bo miały w d***e naukę i wolały imprezować.

Gość gość
sex w wieku lat 16 :D padłam:D piszą tu medycy, a horyzonty, no cóż ;) nawet jakbym chodziła do zawodówki to nie zaczęłabym w tym wieku :)

Gość gość
dziś - ciebie to pewnie nikt pukac nie chce, mam takie wrazenie..

Gość gość
Siostra i Kuzynka. Siostra 29 lat od zawsze żyła pełnią życia, wycieczki, chłopcy za nią sie uganiali, fitnes, kasa inwestowana w wygląd, studia, język angielski, imprezy co 2 tyg. Świetna praca w banku. W przyszłym roku bierze ślub z chłopakiem o rok młodszym, prawnik. Kuzynka lat 27 ciąża w wieku 20 lat, chłopak ją zostawił ukrywał się przed alimentami, zresztą przedstawia mizerne dochody, zawsze biedny. Ona sam z dzieckiem, które jeszcze na dodatek jej chorowało. Studia przerwane ma zamiar do nich wrócić ale jeszcze długo minie zaczem je skończy, praca tylko dzięki uprzejmości naszej dalekiej krewnej u niej w firmie w księgowości i pensja niezła bo 2500 zł netto. Kredyt do spłacenia na mieszkanie, niestety na wielką pomoc rodziców nie może liczyć nie są zbyt zamożni i mają swoje problemy. Od 7 lat z jedną koleżanką, bez seksu :( bary od noszenia córki jej się zrobiły jak by młotem rzucała, nie ma czasu o siebie zadbać, roztyła się i z ładnej dziewczyny stała się otłuszczoną babą. Same sobie odpowiedzcie co wybieracie? Nie lepiej się z tym wszystkim wstrzymać? Pożyć, rozwinąć się. A na dziecko przyjdzie czas 30 lat to tez nie jest jeszcze późno

Gość gość
a statystyki sa takie, ze dzieci matek które urodziły do 24 roku zycia znacznie częsciej dozywaja 100 lat.. X Można wiedzieć skąd ktoś to wziął? Przecież na świecie mało kto dożywa 100 lat, więc skąd i jaką tu w ogóle wzięto próbę statystyczną?hahaha

Gość gość
Dla instamateczek 30 lat to już późno na dziecko, bo zmarchy wyjdą na selfikach z bejbikiem :(

Gość gość
23.53 każdy sądzi po sobie ;)

Gość gość
Można wiedzieć skąd ktoś to wziął? Przecież na świecie mało kto dożywa 100 lat, więc skąd i jaką tu w ogóle wzięto próbę statystyczną?hahaha x po prostu sie bierze rok urodzenia, rok smierci danej osoby i porównuje z wiekiem matki, wiadomo ze od juz b dawnych lat sa w urzędach chocby takie dane.. młody wiek matki, ojca zreszta tez, to silniejsze dzieci, jest o tym cała masa materiałów

Gość gość
Od 7 lat z jedną koleżanką, bez seksu smutas.gif bary od noszenia córki jej się zrobiły jak by młotem rzucała, nie ma czasu o siebie zadbać, roztyła się i z ładnej dziewczyny stała się otłuszczoną babą. Same sobie odpowiedzcie co wybieracie? x bez seksu czyli teraz wybrała najlepiej?? Podpowiem ci, te dwie osoby - róznica w ich zyciu nie polega na tym, czy maja dziecko, tylko na zamoznosci rodziny... jakby ta z dzieckiem miała bogata rodzine, to by zyła jak paczek w masle, i pewnie nawet gdyby wpadła, to z bogatym facetem, bo bogaci ciągna do siebie.. ja mam z kolei od groma znajomych kolezanek, co maja obecnie prawie 40 lat i sa dziewicami. :( Brzydkie, z niezamoznych rodzin, nikt ich nie chce. Zarabiaja słabo, tak jak 80 % kobiet w tym kraju, i maja nędzę.

Gość gość
Co do medycznych "nadludzi" którzy sami tworzą ów nimb i domagają się bajońskich płac tuż po studiach ,gdzie de facto mało co potrafią jeszcze :O . Przykłady . A -kujonica o wąskich horyzontach oceniana jako mało lotna uczennica, jako dorosła zależna we wszystkim od rodziców (każda sprawa życiowa via mama&tata) .Za to nauczyciele w gim-lic nic nie wymagali poza bio-chem , bo się rodzic znany w mieście lekarz na nich pogniewa, stąd opanowała materiał pamięciowo, zdała maturę i z paroma potknięciami przebrnęła przez studia .Co do dziecka -miała oficjalny zakaz współżycia :D przed studiami , serio . B.- znów dziecko lekarza, zawalona matura potem nieudana poprawka lecz od czego lekarz w rodzinie ....posłali dziecko na płatną medycynę o najniższym progu w kraju .Hajs był ,także na zawalony rok w trakcie studiów .Lekarzem zostanie tylko ze względu na zamożność rodziców ,osoby o podobnych wynikach za to z przeciętnych/biednych rodzin wylądowały na biologi , pielęgniarstwie itp . W sporej części to są właśnie tacy nadludzie, orły itp .

Gość gość
Skoro macierzyństwo na medycynie jest takie zajefajne (wybaczcie, w mojej młodości się tak mówiło), to czemu sobie drugiego i trzeciego nie strzelicie? A no, bo wtedy byście odczuły, że wychowanie dzieci to jednak zapieprz i że studia z tym mocno kolidują. Kasy też nie starczy. A tak z jednym dzieckiem (jak wy to mówicie - odchowanym) można sobie poudawać spełnioną matkę w środku studiowania. Tylko ciekawe co emocjonalnie z takiego dziecka wyrośnie, skoro nie dość ze jedynak, to jeszcze matka się z nim nie pobawi, bo wiecznie w książkach siedzi.

Gość gość
Dziecko na studiach jest jak kula u nogi. Kilka lat po nich zresztą też. Człowiek jest jeszcze nieustawiony i głupi życiowo. Dotyczy to nie tylko lekarzy.

Gość gość
Nikogo nie zachęcam do zachodzenia w ciążę w liceum czy na studiach. Ale udzielam się tu, bo też nie jest to koniec świata i dziewczyna jeśli zajdzie w ciążę nadal powinna się uczy i zdawać na wymarzone studia. Spędzam z dzieckiem dużo czasu, chodzi do przedszkola, ale codziennie się z nim bawię. Uczę się też przy nim, a on o dziwo słucha i czasem powtarza za mną ;)

Gość gość
dziś - cha cha, powala mnie twoja retoryka... mozesz napisz sama o sobie szczerze, co w zyciu dokonałas? Kipisz frustracja, mówia mądrze, ze dziecko jest szczęsliwe jak matka szczęśliwa... ja studiowałam dosc lekki kierunek, i taki smiech mnie brał, jak ludzie biadolili, jak daje rade... bo poza sesja sie nic nie uczyłam, tylko chodziłam na zajęcia, których było tak mało, ze dałabym rade w 2 dni wszystkie zaliczyc- mogłam sama częsciowo układac grafik.. medycyna na pewno ciezsza, ale podobno najgorsze dwa lata pierwsze, a potem z górki. a teraz matki pracuja, wiec osoba co studiuje i tak ma więcej czasu niz ktokolwiek, co pracuje 8 godzin dziennie plus dojazdy

Gość gość
Jestem zdecydowanie od ciebie starsza, więc choćby z tego powodu nie zadawaj pytań co osiągnęłam. Raczej coś więcej niż lekkie studia i dziecko.

Gość gość
to ty musisz byc jakąs mocno podstarzała zakonnicą, dobrze trafiłam. Ja juz tez nie za młoda- bo po 40...

Gość gość
Tak tak na kafe kazda zaszla mlodo, ale skonczyla studia zrobila kariere ma duzy dom bez kredytu i bogatego meza. Ew ma tylko bogatego meza i dom i jest 'kura domowa'.