Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To może być ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Staramy się o dziecko. Cykle 30 dniowe. Dziś 28 dzień cyklu. Test zrobiłam 25 i negatywny. Owulacja 16dnia cyklu(potwierdzona) . Jutro kupie test, zrobie drugi. A czuje się tak : -19 dzień cyklu straszne klucie w brzuchu cały dzien -od 23 dnia cyklu bóle piersi, nabrzmiale To byłaby moja pierwsza ciąża więc się uczę.

Gość gość
Po chuj robisz test przed terminem miesiaczki?

Gość gość
Z czystej ciekawości kiedy wyjdzie pozytywny.

Gość gość
Idiotka.

Gość gość
Świetnie, chcesz się nauczyć a cię wyzywaja... Kto pyta nie błądzi!

Gość gość
Zgadzam sie ze autorka to idiotka. Uczyc sie? Smieszne. Ze nie robi sie testu przed terminem spodziewanego okresu? DEBILKA.

Gość gość
Może być ciąża, ale nie musi. Nie będziemy wróżyć z fusów. Testu się przed terminem okresu nie robi bo może być ciąża biochemiczna (doszło do zapłodnienia, ale się nie zagnieździ) i po co ci rozczarowanie? Około 50% zaplodnionych komorek się przyjmuje i zostają wydalone z okresem. Chyba lepiej nie wiedzieć.

Gość gość
Miało być "się nie przyjmuje"

Gość gość
Dziękuję za jedną konkretna wiadomość.

Gość gość
Proszę i trzymam kciuki, żeby się udało. Ja jestem w 11tc i po prostu intuicyjnie czułam, że zaszlam w ciążę choć się wcale nie starałam. Ale test zrobilam 3 dni po terminie @.

Gość gość
Hehe ja zrobilam z 10 testow przed bo jakis tak czulam. 4 dni przed okresem wyszla mi blada kreska i znikla szybko, 3 dni byla barfzo blada i juz pozostala, 2 dni przed test elektroniczny pokazal mi ciaze ;) wiec Cie autorko rozumiem. Jeszcze chwilke i sie dowiesz pozdrawiam

Gość gość
Blad! Beta hcg wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu a ciąża biochemiczna to taka która ulega szybkiemu poronieniu na skutek niewykształconych części zarodkowych tarczy błon itp. Jedyna prawdziwa informacja to taka ze faktycznie dzieje się to najczęściej jeszcze przed terminem miesiączki lub do max tygodnia po. Autorko aby test mógł być wiarygodny to najwcześniej może być wykonany w dniu spodziewanej miesiączki a najlepiej po trzech dniach od tego terminu życzę powodzenia i pozdrawiam

Gość gość
Dziękuję Wam!!!

Gość gość
Gość 22:19 to dlaczego mojej koleżance wyszla druga kreska blada przed @ potem zaczela krwawic, trafiła do szpitala, a lekarz powiedział, że to byla ciąża biochemiczna? Nie mówię, że nie masz racji tylko mnie to zastanawia.

Gość gość
No dobra mozna poronic ale ciekawosc jest czasami silniejsza. My kobiety jednak mamy TO przeczucie. A wogole po co autorce pisac o takich rzeczach? Nie znam sie na statystykach ale mysle, ze 50proc to lekka przesada. Co napiszesz komus w ciazy zeby sie nie cieszyl bo moze poronic? Ludzie myslcie troche co piszecie. Auyorko trzymam kciuki i daj znac jak sie czegos dowiesz!

Gość gość
Chodzi o wczesne poronienie czyli takie przed terminem @ i to jest właśnie wg statystyk ok 50%. Jak już okres się spóźnia to ryzyko jest mniejsze. Dlatego zaleca się nie robić testów przed terminem. Ja czułam, że zaszlam w ciążę, ale odczekalam 3 dni.

Gość gość
Ja tak samo jak gość wyżej, test zrobiłam po terminie miesiączki choć czułam, że jestem w ciąży. Test robiony 5 dni po terminie miesiączki, wyraźna kreska. Na następny dzień beta, powtórzona po 48 godzinach żeby sprawdzić przyrost.

Gość gość
Poza tym, autorko, mając owulację w 16 dniu cyklu, nie mogłaś mieć objawów ciąży w 19 i 23 dniu cyklu.

Gość gość
nie przejmuj sie wrednymi babami - tutaj to normalne. mam juz 1 dziecko, staramy sie 4 cykl o 2...nic.I choc wiem jakie sa objawy ciazy(a moze dlatego ze wiem to juz 2 razy bylam swięcie przekonana ze sie udalo(w 2 i 3 podejsciu) - mialam wsyztskie objawy...i okres przychodzil. Nie mam parcia na 2 diecko ale smutno bylo. wiec czekaj cierpliwie nie rob testow-szkoda czasu, nerwów i kasy. czekaj do terminu miesiaczki plus 2-3dni bo moze ci sei spoznic przeciez. ..powodzenia!

Gość gość
a nabrzmiale piersi czesto sie ma przed okresem.... ja teraz jestem 8dni przed spodziewana miesiaczka, a od 4 mam piersi jak balony, ciezkie, twarde, bolesne...nawet żyłki są na nich widoczne....to typowy objaw pms.

Gość gość
Wytłumaczę ci to na przykładzie: Grażyna ma cykle 28 dni w 14 dc doszło do zapłodnienia. Od 5 do 7 dni trwa podróż przez jajowod i zagnieżdżanie. Czyli do zagnieżdżenia może dojść już 19dc wiec trzy dni przed om test może pokazać dwie kreski. Ciąża biochemiczna jest to poronienie przed ,,ozyciem” zarodka ZAWSZE w 21 dniu od zapłodnienia w zdrowej ciąży zaczyna bić serce. Podsumowując ciąża biochemiczna to taka kiedy komórka zdąży się zagnieździć ale i zdąży sama się urwać i poronic przed dniem kiedy powinno być serce. Czyli biochemiczna musi się poronic przed końcem 5 tyg inaczej nie jest biochemiczna. A to ze test jednej wyjdzie drugiej nie to zależy ile hormonu przeniknie do moczu a to sprawa bardzo indywidualna bo o ile poziom we krwi przyrasta podobnie tak w moczu już nie

Gość gość
Co kogo kto kiedy testuje sobie, ulotka jest od tego wiejskie mądrale, doinformujcie że testuje się na moczu

Gość z 00.23 "ZAWSZE w 21 dniu od zapłodnienia w zdrowej ciąży zaczyna bić serce" No chyba nie masz racji... Wg tego co piszesz, jeśli przy cyklach 28 dniowych do zapłodnienia dojdzie w 14dc, to + 21 dni wychodzi 35 czyli koniec 5tc. W tym czasie lekarz często widzi dopiero mały pęcherzyka bez zarodka, a co dopiero serce.

Gość gość
Bedziesz miala zaraz okres a nie jestes w ciazy. Co za kretynka.

Gość gość
Ania to było opisane na przykładzie cykli 28 dniowych czytaj ze zrozumieniem. Jasne ze jak masz cykle nieregularne to tygodnie liczą inaczej. Ale od chwili zapłodnienia zawsze jedyni 21 dni. Ale jak zapłodnienie było np 22 dc to wszystki się przesuwa to chyba jasne

Gość 8.59 Czytam że zrozumieniem. Przy cyklach 26-28 dni, lekarz w 35dniu cyklu ( czyli zaplodnienie w 14dc + 21) zobaczy jedynie pęcherzyk. Przy odrobinie szczęścia z echem powstającego zarodka. Ale nie serce.

Gość gość
To co zobaczy lekarz to zupełnie inna kwestia. Jeśli lekarz nie zobaczy tętna to nie znaczy ze go nie ma przecież to nawet wujek google wie