Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

witam, jestem nowa, z mężem wieksze starania zaczeliśmy od czerwca. Obecnie kończy mi się @. miałam podejrzenia PCO ale prawdpopodobnie go nie ma. Trzymajcie kciuki, żeby się udało.

Gość Malina352
Witaj zuza. Trzymam kciuki. To będzie twoja pierwsza ciąża?

Gość BorowkowaPozeczka
Cześć dziewczyny, powiedzcie mi czy mogę sie zgłosić do ginekologa żeby mi powiedział kiedy będzie owulacja ? On będzie to widział?

Gość gość
..poRzeczka, jak co

Gość gość
Ginekolog może wiedzieć bo usg wykaże wielkość pęcherzyka. Ja robiłam testy owulacyjne i pokryły się dokładnie z tym co lekarz widział na monitorze. Dobrze jest zrobić że 2-3usg ale to też kosztuje prywatnie ok. 150 zł wizyta pewnie...A robiłaś testy na owulacje? Kajka

Gość gość
Co do widocznosci brzucha w 5 tygodniu to nie ma szans...owszem jelita wolniej pracują i brzuch staje się często nadęty, ale nie ma to nic wspolnego z dzieckiem które ma kilka mm :) A macica wielkości pomaranczy. 4 miesiąc u mnie coś się zadziało w poprzednich ciazach

Gość Iwonexx
Malina u mnie dalej pozytywny.xD jak dzisiaj nie zblednie to jutro chyba zrobie ciazowy.

Gość Malina352
Iwonexx ja czytałam że u niektórych kobiet test owulacyjny wykrywa ciążę. Ja poczekam do 10dpo i zobaczę czy u mnie się sprawdzi. A Ty który masz dc?

Gość Iwonexx
dzisiaj mam 20dc.. no wiem mi tez ostatnio wykrywały ciąże testy owu.. zobacze być może to byo własnie ze względu na owulacjebo czytałam też ze niektóe dziewczyny mają przez 5 a nawet 7 dni poytywne testy owulacyjne.. ;)

Gość gość
A wy zajmujecie się czymś innym w życiu czy tylko grzebaniem w organizmie i odszukiwaniem się ciąży której nie ma i nie będzie

Gość Iwonexx
a Ty w którym dc jestes teraz.?

Gość Malina352
Właśnie też szukałam i wyczytalam że mozesz mieć poprostu po owu wysokie stężenie lh. U mnie już 29 dc, myślałam że luteina mi podniosła temperature ale jednak nie.

Gość Iwonexx
Malina a co masz cały czas podwyższoną.? jakie miałąś tem od owulacji.? ;)

Gość Malina352
Teraz mam 36,8 a przed owu miałam 36,1

Gość gość
Cześć dziewczyny! Zostanę z Wami dłużej. Dostałam okres. Małgo Ty też jeszcze masz okres? Bedziemy chyba szły'' łeb w łeb'' w następnym cyklu ;-). Powodzenia życzę dziewczyny w tym cyklu! Działam dalej. Najważniejsze to się nie załamywać. Pozdrawiam.Ania.

Gość Malina352
Ania dokładnie! W końcu się nam uda. Brawo za postawę i powodzenia:)

Gość Malina352
Iwonexx a ty w którym dniu przed @ zrobiłaś test owu w ciąży i wyszedł Ci pozytywny?

Gość gość
Mam już zamówione 50 szt testów owulacyjnych i choć podczytywałam Was dziewczyny wcześniej o tym jak testujecie, to teraz zacznę od początku bardziej skupiać się na Waszych wcześniejszych postach dotyczących testowania itp. Dużą tu wiedzę przekazujecie i to wspólne wspieranie jest mega pozytywne! Cieszę się, że na Was trafiłam.Ania.

Gość Iwonexx
Czyli masz cały czas podwyższoną tak.? tom moze się udało.? hmm ciążowy robiłam 4 dni przed @ a owu robiłam bodajże 2 dni przed @ A Ty kiedy zamierzasz testowac.?;) 7dpo w zasadzie już można spróbować no nie.?;) Aniu o to tu własnie jestesmy zeby sie dzieić wiedzą i wspierać psychicznie. :)

Gość Malina352
Iwonexx Tak to wyglada. Może jeszcze wzrośnie. Jak miałam mało wydzieliny to teraz mam dużo a ty ? Test owu spróbuje zrobić 10dpo. 20dc-36,2 21dc- 36,2 22dc- 36,1 23dc-36,1 24dc-36,2 wieczorem ból owulacyjny 25dc-36,4 lekkie kłucie jajnika 26dc- 36,6 27dc- 36,6 28dc- 36,85 29dc-36,8

Gość Iwonexx
Malina wyglada jakbyś zaciązyla.. jeszcze mówisz ze ten sluz masz.. hmm ja dzisiaj sluzu mam malutko wczesniej miałam wiecej.. wiec chyba jestem po owulacji.. A co do testu owu to chyba lepiej zaczni od normalnego ciążowego ja potem to testem owu sprawdzałam czy beda wzrasta tak tylko kontrolnie.. tzn czy robi sie ciemniejszy ;)

Gość Malina352
Niestety ale będę musiała iść do lekarza w poniedziałek :/ chyba mam grzybice

Gość Iwonexx
Malina czemu uważasz że masz grzybice.?

Gość gość
Pytanie na serio, dlaczego nie możecie jak większość kobiet po prostu odstawić antykoncepcję i uprawiać seks wtedy kiedy jest ochota bez obserwowania cały czas siebie a test ciążowy wykonać dopiero jak okres się nie pojawi? Czy was seks jeszcze cieszy? Czy potraficie zająć się innymi sprawami pracować sprzątać gotować nie myśląc o zachodzeniu w ciąże?

Gość Malina352
Mam wydzieline taka przezroczystą z białymi grudkami ale teraz jest tego więcej. Podejrzewam że to właśnie to.

Gość Iwonexx
No pewnie.. idź z tym do lekarza..

Gość Iwonexx
Gość - nie jestem w ciaży ale wydaje mi się ze chyba lekarz powinien co Ci doradzić fwas foliowy i rózne inne witaminy ja już zazywam ;)

Gość gość
temperatura zawsze wzrasta po owulacji.

Gość Malina352
W poniedziałek pójdę. Mam nadzieję że temperatura mi nie wzrosła przez to:/