Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość Iwonexx
Jak tam dziewczyny ktora testuje dzisiaj albo w najblizszym czasie.?;-)

Gość gość
Cześć dziewczyny. U mnie ani śladu drugiej kreski, a spóźnia mi się okres 1 dzień, wię nic z tego w tym cyklu. Ania.

Gość Iwonexx
Aniu spokojnie.. znajoma mi mówiła ze robiła testy po spodziewanej @ i nic nie wychodziło. ;) a poźniej sie okazało ze jest w ciąży;)

Gość Iwonexx
Malina a jak Twój test owulacyjny.?

Gość Malina352
Iwonexx wcześniej testy robiłam o 14 ale wczoraj nie miałam czasu zrobić go o 14 i zrobiłam go o 18 i wyszły dwie kreski ale pierwsza jeszcze nie jest aż tak ciemna. Dzisiaj też zrobię o 18 i dam zdjęcie

Gość MałgoQ
Ja dzisiaj dostałem @... 2 dni wczesniej

Gość Iwonexx
MałgoQ czyli okres powoli Ci się reguluje tak.? tzn cykl Ci sie skraca.?

Gość Malina352
MałgQ przykro mi. W następnym miesiącu musi się udać :)

Gość Malina352
Iwonexx i jak ci testy wychodzą?

Gość Malina352
Ania jeszcze nie wszystko stracone. Powtórz test za dwa dni jak nie dostaniesz @.

Witam od krótkiego czasu staramy się z mężem o kolejne dziecko. W zeszłym miesiącu na teście pojawiły się upragnione dwie kreski. Nasza radość trwała tylko 11 dni. Niestety jak to ujął lekarz "ciąża? jaka ciąża? tam nic nie ma". W tym miesiącu nie wytrzymałam ciśnienia i już 30.08 zrobiłam test. Druga kreska wprawdzie wyszła, ale taki cień cienia. Wydawało mi się, że mam halucynacje. Ale kolejne testy pokazywały coraz to mocniejszą kreskę... Aż do dzisiaj. Rano test wyszedł negatywny. Od kilku dni mam stan podgorączkowy, ciśnienie jak przejechana żaba i bolą mnie jajniki. 7.09 powinna pojawić się @ i mam przeczucie, że się pojawi. Nie wiem czy spokojnie czekać na kolejne podejście (chociaż psychika mi wariuje) czy iść do lekarza bo może coś z hormonami. Nie mogę pogodzić się z myślą o kolejnym zawodzie.

Gość Malina352
A lekarz nie podał Ci przyczyny czemu poprzednio test mógł Ci wyjść pozytywny?

Gość Szylkretka
Malina352 lekarz przyjął mnie na korytarzu stwierdzając, że to może być ciąża biochemiczna, ciąża pozamaciczna, zdrowa ciąża (tylko młodsza niż wychodzi z wyliczeń) albo poronienie w toku. Teraz jak myślę o pójściu do lekarza to mi się niedobrze robi.

Gość Malina352
Dziwny ten lekarz. Postawił diagnozę bez zbadania cb? Radzę ci zmienić lekarza.

Gość Szylkretka
Lekarz był w szpitalu. Mój niestety jest w innym mieście. Musieliśmy się przeprowadzić i nie znalazłam jeszcze takiego który by był i empatyczny i konkretny. Mój przez telefon nie chciał mi stawiać diagnozy. Teraz nawet nie mam się do kogo zwrócić.

Gość Malina352
Ma rację. Przez telefon to nie jest badanie. Może na Internecie poszukaj jakiegoś. Najlepiej to na znany lekarz.

Gość Iwonexx
A robilas moze bete.? Idz na badanie bedziesz miala czarne na bialym czy wgl bylas w ciazy czy wynik moze byc jakos sfalszowany.. Malina robi sie znacznie ciemniejsza.. ja dzisiaj znowu mam taki test jakby to dzisia byla owulacja jeszcze zrobie za 2h ale juz nie wiem o co chodzi.. przeciez nie mam przez trzy dni owulacji.;/

Szukałam. Jeszcze w poprzedniej ciąży trafiłam do lekarza z największą ilością dobrych opinii. Tak się zagadał z moim mężem o jego pracy, że nie dał mi wyniku USG. :/ Został mi ostatni do sprawdzenia, ale nie ma włączonego terminarza on line. Zobaczymy co z tego wyniknie. Przy ostatniej wizycie u lekarza z polecenia usłyszałam, że jak mam troje dzieci to już wystarczy i trzeba o antykoncepcji myśleć, a nie o kolejnym dziecku. Była to moja pierwsza i ostatnia wizyta u tej pani. (celowo z małej litery).

Iwonexx ciągle biję się z myślami. W zeszłym miesiącu poszłam i było 54,4 a następnego dnia 37,3. Zaraz potem zaczęłam @. Wiem, że powinnam iść ale tak to mam jeszcze niecałe trzy dni nadziei. Pewnie głupie, ale nie jestem w stanie się przemóc.

Gość Malina352
Temperatura już pnie mi się w górę i kreska na tesci bardzo ziemniaka wieczorem miałam silny ból w jajniku ale jeszcze jednak to nie owulacja. Dziwne że tak długo masz pozytywny. Powinna już Ci zbledniec. A to dopiero jak kreski są takie same test jest pozytywny?

Jeśli 7 nie dostanę @ to pójdę, a jeśli dostanę to i tak po temacie. Czy któraś z was zaszła w ciążę stosując testy owulacyjne? Nigdy ich nie stosowałam a może najwyższy czas spróbować.

Gość Malina352
Iwonexx faktycznie. To daj znać jaki Ci wyjdzie później. A jak się czujesz po ovarnie? Mi zostało jeszcze na 5 dni tabletek i nie wiem czy kupowac jeszcze. Dzisiaj znów mniej wydzieliny ale za to szyjka bardzo się otworzyła. Szylkretka powiem Ci że to dopiero mój pierwszy cykl z testami owu i żałuję tylko że wcześniej ich nie stosowalam.

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Czytając wasze posty napaliłam się strasznie, że może z testami się uda i będę miała swoje maleństwo. :)

Gość Iwonexx
Malina powiem Ci ze calkiem normalbie sie czuje.. jedynie ten sluz mniejszy.. a tak okej.. no i nie powiem paski na tescie znacznie ciemniejsze niz ostatnio byly.. szyjka macicy czuje dzisiaj ze jest otwarta no i miekka..

Gość Malina352
Szylkretka a długie masz cykle? Iwonexx u mnie tak samo. Szyjka mocniej się otworzyła, temperatura idzie w górę tylko ten test taki jeszcze blady :/ zobaczę jaki jutro mi wyjdzie.

Gość Iwonexx
Malina zrobilam dalej test pozytywny.. zobaczymy co bd jutro.. a co do ovarinu to ja bym kupila.