Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość gość
Czesc dziewczyny czasami tutaj zagladam.. u mnie bez zmian.. ale ostatnio zmagam sie z bolem kregoslupa.. Ale tutaj ucichlo.. jak tam u pozostalych staraczek.? Malina co u Ciebie.? Iwonexx

Gość gośćmalinowamama
Cześć. Ja już mam synka, który ma 4 latka i 5 msc i właśnie rozpoczynamy starania. Przez ostatnie 4 lata brałam tabletki. Ostatnia wzięłam w środę - w sobotę pojawiło się krwawienie z odstawienia i już kończę z tabletkami. Ciekawa jestem jak to będzie... kiedy się uda. Za pierwszym razem nie mieliśmy problemów, zaszłam w pierwszym cyklu starań, ale teraz mam teoche nowa ponieważ po pierwszej cesarce został mi ubytek w bliźnie co wiąże się z jakimś ryzykiem w drugiej ciąży... dużo obaw, ale tak bardzo chciałabym już drugie dziecko

Gość Zrezygnowana88
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa. Mam córkę 9 letnią, a teraz staramy się o drugie. Aktualnie jestem w drugim cyklu stymulowanie clostilbegyt. Do miesiączki jeszcze trochę czasu, jestem 5dpo,ale boryka się od dwóch dni z napięciem w podbrzuszu. Jakby zapalenie pęcherza, ale tylko lekki ból. Byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu, a ten stwierdził że albo to jakaś infekcja albo początek ciąży i zlecił badania,ktire jutro mam zrobić. Tylko jednego nie rozumiem m. In zlecił Total beta hcg. Tylko po co? Nawet gdyby jakimś cudem udało się w tym cyklu to beta i tak nie pokaże jeszcze... Nie wiem co mam myśleć, temperatura trzyma się powyżej 37 od paru dni, a dziś to czuję się jak wypluta. Nie mam siły totalnie na nic... Co myślicie?

Gość gość
Mysle ze to faktyczbie moze byc ciaza z badaniami jeszcze poczekaj bo to serio troche za wczesnie ;)

Gość gość
Hej dziewczyny...mam takie pytanie dziś jest 22dc kochalismy sie w dni płodne tak naprawdę co dwa dni i wypadlo nam nawet na dwa dni przed owulacja, a cykle ma co 26 dni. Od owulacji temperatura u mnie wynosi 36,9-37,1. Czy jest szansa że jestem w ciąży:)

Gość gość
Dodam jeszcze ze mam straszne bóle tak jak by przed okresem a do tego od czasu do czasu zakuwa mnie jeden albo drugi jajnik. Ale do@ zostalo mi jeszcze 5 dni. Tak bardzo bym chciał żeby to byla ciąża.

Gość gość
zakuwa się do egzaminu przed sesja egzaminacyjną!

Gość Tęczowa94
Hej :) z partnerem staramy sie o dziecko tak na prawde dopiero od dwoch miesiecy. Na poczatku sierpnia odstawiłam tabletki i cykle nadal są regularne jak zawsze 28 dni. 8 wrzesnia dostalam normalny okres trwal jak zawsze 3 dni pierwszy bardzo obfity i dosc bolesny,drugi znacznie słabszy a trzeci to w sumie tylko plamienie. Czyli nic nowego. Po przypuszczalniej owulacji ktora miala nastąpić 22 wrzesnia czulam pobolewajacy jajnik z lewej strony co bylo dla mnie czymś nowym. Oraz delikatne jakby skurcze w podbrzuszu po tygodniu zacząl pobolewac rowniez prawy ale bardzo rzadko. Mialam straszną ochote na slodycze i ogromny apetyt po prostu nie moglam powstrzymac sie od jedzenia. Bol piersi rowniez zaczal towarzyszyć mi zaraz po owulacji a zazwyczaj następowało to tydzień przed planowaną miesiączka... nie doszlo do wzrostu wagi spowodowanego zatrzymaniem sie wody... wręcz ciagle chodzilam do lazienki. Mialam wyostrzony węch i czasem nudności, bylam ciagle zmeczona i senna, przy podnoszeniu wiekszego ciezaru ( np.10-15 kg ) w pracy odczuwałam zwiększony bol podbrzusza , w dniu spodziewanej miesiączki czyli wczoraj 6 pazdziernik zrobilam test strumieniowy ktory wyszedl negatywnie. Po poludniu dostalam okres ale byl inny niz zawsze. Calą sobote mialam tylko delikatne różowe plamienie ale towarzyszyl temu silny bol lewego jajnika takie bardzo mocne kłucie nie trwalo dlugo i przychodziło w kilku sekundowych skurczach . Zazwyczaj przy chodzeniu. W sumie przez 8 h pojawilo sie 3 razy po moze 5-6 ucisniec , nie moglam poruszac nogą zeby nie sprawiać sobie wiecej bolu. Dzis rano gdy wstalam mialam bardzo silny bol podbrzusza typowy dla mnie podczas miesiączki i pojawilo sie dosc intensywne krwawienie takie jak zazwyczaj występowało pierwszego dnia. Kolejnym niepokojącym objawem okazały sie nagle mdłości... ledwo chodzilam z bolu. Musialam wziac tabletki przeciwbólowe. Ale po 3 h krwawienie znacznie ustąpiło i teraz jest znikome jakby okres sie konczyl . Myslicie ze moglo zajść do zapłodnienia i poronienia? Dodam ze kilka lat temu wlasnie na lewym jajniku mialam torbiel od tego czasu odczuwam go bardziej. Badam sie regularnie ostatni raz bylam u ginekologa w czerwcu i mowila ze wszystko w porzadku i z jajnikiem tez jest ok. Jutro umowie sie na wizyte ,poniewaz bardzo zaniepokoił mnie ten bol.

Gość gość
Wizyta u lekarza napewno nie zaszkodzi. Test wyszedł Ci negatywny więc to po prostu okres.

Gość marta62782
Hej dziewczyny. Ja mam prawie 5 letniego synka. W zeszłym roku staraliśmy się o 2 dzidziusia, ale po 4-5 miesiącach bez efektów odpuściliśmy. Wydaje mi się, że byłam za bardzo nakręcona. Teraz na razie 2 miesiące bez efektów. Tak się nakręciłam, że 5 dni przed miesiączką poszłam na betę i skończyło się z wynikiem 0,2 mlu/ml. A miesiączki i tak nie ma już 2 dzień.. Okres zazwyczaj przychodzi z zegarkiem w ręku (cykle bardzo regularne, co do dnia a nawet godziny). I nie wiem teraz sama... zgłupiałam czy jest w końcu jakaś szansa i betę hcg zrobiłam za wcześnie, czy to po prostu mój organizm robi mi kolejnego psikusa. Pozdrawiam

Gość gość
głowa robi ci psikusa bo fundujesz jej swoje histerie

Gość gość
Tu Kajka :) widzę że ktoś pyta o mnie. Dziękuję u mnie wszystko ok. 12 tydzien leci. Właśnie szykuje się na badania pranetalne za 3 dni . Pozdrawiam My zmieniliśmy forum

Gość MałgoQ
Hej jaka cisza nastała... Ja dzisiaj mam badanie. Sono Hsg i mam nadzieję że coś się dzięki temu wyjaśni..

Gość gość
ja staram się 10 miesiąc po poronieniu i ciagle nic ...ciągle pustka , strach i obawy już tracę nadzieję

Gość gość
Witajcie dziewczyny. Bardzo chciałabym dołączyć do staraczek o dzieciątko. Mam 30 lat i córkę 10 miesięcy, którą karmię piersią. Mąż raczej nie zdecyduje się że względu na wiek (36 lat) twierdzi że jest za stary już. Liczę jednak na cud. Zastanawiam się czy karmienie piersią mocno wpłynie na płodność. Pozdrawiam

Gość gość
Karmienie nie wpłynie na płodność! Za to jak zajdziesz to lepiej trzeba ponoc odstawic dziecko od piersi. To usłyszała dziś moja kuzynka w 5 tygodniu ciąży która karmi syna . Wiek męża ...Mój miał 40 lat jak urodziłam 1 dziecko, teraz ma 53 i jestem w ciąży z 3 :) fakt ja jestem sporo młodsza:) i to wiek matki ma znaczenie :)

Gość KAROLINKA95
Hej kochane, Mam dla Was może i pocieszające informacje Mam dopiero 23 lata wiem że może niektórzy pomyślą że to mało Ale.... starałam się dokładnie od 08.02.2017 roku i wiecie co udało mi się w końcu byle by teraz było wszystko ok. Krótka puenta zmieniłam pracę w której się strasznie stresowalam i to było miesiąc temu A dzisiaj wychodzi na to że już jestem w 6tc. Jak macie pytania to zapraszam nawet na Facebooku napiszcie tutaj maile i podam wam dane :)

Gość gośćania22
Hej mam pytanie do Was jak myślicie wczoraj miałam pęknięcie pęcherzyka , a kochałam się z mężem przedwczoraj czy są jakieś szanse na zajście w ciąże ?? ;) staramy się kolejny cykl i szczerze powiem że już głupieje

Gość gość
Karolinka gratulacje. U mnie etap namawiania męża dopiero

Gość gość
Witam. Jestem 10 dni po owulacji, ostatnio zauważyłam, że moje piersi są znacznie większe, bolesne po zewnętrznej stronie i brodawki są od czasu do czasu większe i zaczerwienione, a wspomnę jeszcze, że występują na piersiach widoczne żyły, występują dość często wzdęcia i ostatnio często biegam do toalety. Cykle mam regularne bo 30 dniowe. Czy to co u siebie zaobserwowałam może o czymś świadczyć? Nie wmawiam sobie niczego, dopiero teraz zauważyłam u siebie, że coś może się dziać. Ciąży nie wykluczam ponieważ z partnerem stosujemy stosunek przerywany. Czy ktoś miał podobne objawy i wyszło, że to ciąża? Z góry dziękuje za odpowiedz :)

Gość Madzia55351
Witam wszystkie staraczki

Gość gość
Jestem Magda mam 29l staramy się z partnerem od kwietnia tego roku

Gość Madzia55351
Sorki 27l błąd mi wyskoczył

Gość gość
18'56 sorki, ale infantylne pytania.

Gość gość Sylwia
Witam mam problem I chciała bym się poradzić... Mam 25 lat. Od 2 lat staram się z mężem o dziecko, niestety nic z tego.. Mam cykle 26 dniowe i właśnie w poprzednim miesiącu dostałam okres normalnie w terminie skończył się po 5 dniach jak zawsze, lecz 8 dni po nim dostałam mocnego brązowego plamienia a przez następne 4 dni normalnego krwawienia, wyglądało to na kolejny okres... Lecz w tym mies okres nie przyszedł w ogóle ani od terminu pierwszej planowej miesiączki ani od tej drugiej która przyszła 8 dni po... Dziś spóźnia się 3 dzień od tej drugiej... Co może być nie tak?...(przepraszam za tak haotycznie napisany Post)

Gość gość
Ja miałam dwa razy podobnie po okresie który przyszedł w terminie parę dni później dostałam kolejnego okresu.... Tak jakby dwa w jednym cyklu. Myślę że to mogą być problemy z hormonami. Ja byłam u gin ale zrobiła tylko cytologie i usg i stwierdziła że jest wszystko ok. W przyszłym roku planujemy rozpocząć starania i zobaczymy...

Gość gość Sylwia
No tak tylko dlaczego teraz nie Przychodzi? A piersi bolą i są napuchniete tak jak zawsze przed...? Życzę powodzenia

Gość gość
My się zaczeliśmy starać, uznaliśmy że to ten moment :) no i do tego kupiłam tez Ovarin - https://ovarin.pl/ poleciła mi go ginekolożka na uregulowanie hormonów, ma pomóc przy staraniach o dzidziusia

Gość Serduszko85
Hej Kobietki. Postanowiłam się dołączyć, bo ostatnio ciężko mi jakoś samej w tym temacie. Jesteśmy 3 lata po ślubie. W sumie przez 2 lata odkładaliśmy poczęcie, bo tak chcieliśmy. Teraz w sumie od jakiegoś pół roku zaczęliśmy starania, ale jakoś bez spiny. Natomiast ja bardzo się stresuję tym czy i kiedy nam się uda, gdyż oboje jesteśmy już po 30. Do tego stres w nowej pracy i aktualnie 3 kierunki studiów podyplomowych... Oboje mamy też problemy zdrowotne- ja walczę z nerwicą lękową a Mąż ma problemy urologiczne (podobno nie wpływają na płodność oficjalnie). Strasznie się nakręcam, że nie będziemy mieć dziecka a wokół nawet ci, którzy nie planowali w ogóle dzieci są nagle w ciąży.. Także tego. Potrzebuję się wygadać :)

Gość gość
Hej :) dołączam do Was dziewczyny :) My z mężem staramy się od września b.r. ale na razie bez powodzenia. Wg. to jakieś dziwne rzeczy od tego momentu się dzieją. Zawsze miałam regularne miesiączki, a odkąd się staramy co miesiąc spóźnia się o ok. 5 dni. Też tak macie? Ginekolog przepisał mi Ovarin. Macie doświadczenie z owym specyfikiem?