Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy raz POMOCY!!

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem że kochałam się po raz pierwszy z chłopakiem w sylwestra. Byliśmy trochę pijani, więc nie jestem pewna czy miał wytrysk oraz prawdopodobne nie miał prezerwatywy. Nie pytałam się go o to bo mi po prostu głupio. Ogólnie jestem przed okresem, a okres mam zazwyczaj nieregularny A mam takie objawy jak zazwyczaj występują przed okresem ale też podobno przed ciążą, czyli od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze, cycki w pewnych miejscach też mnie bolą. Na bieliźnie znajduję się biała/siarkowy sluz jak zazwyczaj mam przed okresem. Jest możliwość że jestem w ciąży??

Gość gość
No ryzyko zawsze jest, nawet jak nie było wytrysku to możliwe ze dostał się pluń który również może zapłodnić komórkę jajowa, w którym dniu cyklu się kochałaś? Miałaś dni płodne? Ile mniej więcej cykle trwają

Gość gość
cykle zazwyczaj wahają się od 30-33 dni, choć trudna mi powiedziec bo raz mam tak a raz tak. Mam 20lat i dalej niewyregulowany okres. Wydaje mi się że nie miałam dni płodnych. Też jest taka sprawa że miałam trochę za ciasny stanik w którym spędziłam w sumie 2dni bez ściagania i czy to może być przyczyna bólu w piersiach?

Gość gość
Jasne ze może być przyczyna, ogólnie jak jesteś przed terminem miesiączki to Twoje objawy mogą sugerować ze niedługo wystąpi, na tabletkę po jest już zbyt późno wiec zostaje Ci odczekanie około dwóch tygodni i wykonanie testu

Gość gość
JA chyba oszaleje, chciałabym wiedzieć już i coś z tym zrobić... Czy uważasz że powinnam pogadać o tym z tym chłopakiem i spytać się czy miał wytrysk? Ogólnie duza jest szansa że to tylko przed okresem, te objawy?

Gość gość
Wiem ze człowiek się stresuje i chciałby już, ale trzeba czekać, nie sugeruj się mną tylko zrób jak uważasz, ja bym się zapytała bo to nie tylko Twoja zasługa, sex uprawia się we dwoje wiec on tez jest odpowiedzialny za zdarzenie które zaszło.

Gość gość
moim zdaniem nie ma sensu z nim gadać - nic nie zrobicie a będziecie się stresować oboje - chyba, że chcesz mieć raźniej w tym stresie ;-)

Gość gość
A szansa 50 na 50 ogólnie na objawy typowo ciążowe jest wcześnie bo to dopiero 4 dzień od stosunku wiec teoretycznie w wypadku ciąży plemnik dopiero by się łączył z komórka, w tym czasie możesz obserwować plamienie implantacyjne czyli lekko zabarwiony śluz krwią, ale nie zawsze to występuje, podwyższona temperatura etc

Gość gość
Napisalas ze prawdopodobne nie miał prezerwatywy, ja wolałabym się upewnić, czemu masz być w tym wszystkim sama? Jeżeli to Twój chłopak to nie widzę przeszkody

Gość gość
Jak na razie siedzę w tym sama, nikt nic nie wie, a ja chyba oszaleje. Przeczytałam chyba wszystkie strony na internecie o pierwszym razie i objawach. Mam takie wrażenie że z dnia na dzień cycki mnie o przestają boleć, a brzuch po ćwiczeniach na siłowni w ogóle nie bolał dopiero dzisiaj wieczorem na chwilę znowu zaczął. Teraz nie boli. Nie to nie mój chłopak, pisałam z nim tylko żeby o tym nie rozpowiadał a o szczegółach się wstydziłam, ale ja już nie wiem co mam robić...

Gość gość
Chcesz to odezwij się na maila kowalczykd05@wp.pl miałam taka sama sytuacje jak Ty

Gość gość
Jasne że się odezwie, każda informacja jest mi w stanie pomóc...