Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

narquois

Co myślicie o wyjeździe za granicę?

Polecane posty

Gość gość
19.10 Sarkazm niestety do ciebie nie dociera, no ale czegoz wymagac od osoby, ktora w kolko powtarza to samo. Wytlumacze ci prosciej: w Polsce ziemia tansza niz w Anglii, a w Bangladeszu czy Albanii jeszcze tansza niz w Polsce, bo Polska jest biedniejsza od Anglii, a Albania biedniejsza od Polski. To byla ironia, ktorej nie zalapales. W biednych krajach na ogol nikt nie chce mieszkac, i ludzie masowo emigruja do tych bogatszych, dlatego jest tam taniej. Wiec to ze w Polszy kawalek ziemi kosztuje 400 tys, to dlatego ze malo ludzi chce tam mieszkac. Uzywajac kolejnej metafory (jesli rozumiesz to pojecie) Co z tego ze postawisz sobie pałac za grosze, jesli bedzie on w Koziej Wólce? Juz wszystko jasne mam nadzieje.

Gość gość
Faktycznie, po co te murzyny płyną na tych pontonach przez morze śródziemne, skoro w krajach, skąd pochodzą, mogą sobie hektar buszu czy pustyni kupić za cenę jednego metra kwadratowego w Europie. Tam to dopiero tanio, a oni chcą do tej drożyzny zachodniej. Po co, ja się pytam.

Gość gość
Toz tego ze jak postawie u siebie to jestem u siebie a ty nigdy nie bedziesz, ha ha.

Gość gość
A co to dokladnie znaczy 'u siebie'? Masz jakas dziwna definicje. Ja tez jestem u siebie. Nie w kraju swoich narodzin, czyli losowego przypadku, ale w kraju swiadomego wyboru. Czyli tym bardziej u siebie, bo tam gdzie chce. Pracuje i podatki tak samo place jak inni, sluzbe zdrowia mam ta sama i jezyk znam tak samo (w to ostatnie zapewne trudno ci uwierzyc, ale to twoj problem). Wiec jestem u siebie od pierwszego dnia. A i sklepy polskie tez sa, jesli chce tam cos kupic, uprzedzajac twoj staly argument o kaszance, salcesonie i kielbasach. Nie przychodzi ci do glowy ze my jestesmy u siebie, bo z wyboru? Gdyby bylo tak zle, albo zrobilo sie zle to bilet do Polski kosztuje duzo mniej niz dniowka, wiec nie ma problemu z powrotem. A jednak sie nie kwapimy.

Gość gość
Ja jestem u siebie w PL i za/pier/da/łam w świątek, piątek i niedzielę u polskiego kapo-pracodawcy za upodlającą jałmużnę a nie pensję. Za miesiąc, dwa pier/dol/nę tym i wyjadę, bo tu się nie da godnie żyć. Pięć razy niższe pensje niż na zachodzie i tylko polski złodziej, ku/rwa i ksiądz dobrodziej żyją tu normalnie. No i jeszcze politycy, którzy kłamią patrząc ci prosto w oczy! W ch/uj z takim dobrobytem.

Gość gość
Ceny tez masz 5 razy nizsze wiec nie narzekaj pustaku.

Gość gość
Ja jestem u siebie w PL i za/pier/da/łam w świątek, piątek i niedzielę u polskiego kapo-pracodawcy za upodlającą jałmużnę a nie pensję. x Co ty przygłupie w podstawowce i liceum robiles ze za jalmuzne i w niedziele pracujesz ?:D Widac zes rzucał w szkole kamieniami lub na wagary i tanie wino piles na gigancie :D x Za miesiąc, dwa pier/dol/nę tym i wyjadę, bo tu się nie da godnie żyć. x Serio? Nopopatrz wszyscy moi znajomi pokonczyli studia maja mieszkania lub domy, auta i zyja godnie. Cos z głowka masz nie tak:D przeciez mama cie nie pusci za granice :D x Pięć razy niższe pensje niż na zachodzie x Na zachodzie sa ceny piec razy wyzsze dziecko. Idz do mamy to ci powie. x i tylko polski złodziej, ku/rwa i ksiądz dobrodziej żyją tu normalnie. x No i jeszcze politycy, którzy kłamią patrząc ci prosto w oczy! W ch/uj z takim dobrobytem. Kto ci broni zostac ksiedzem lub politykiem frustracie ?:D W ch/uj ale z tobą :D

Gość gość
A co to dokladnie znaczy 'u siebie'? x To znaczy w kraju urodzenia głupia swinio. Juz cie w uk mozg wyprawli ze nie wiesz co to patriotyzm swinio. Gdyby kazdy myslal jak ty to nie byloby dzis Polski głupia angielska swinio. Gnij tam z ciapatymi.

Gość gość
Pie/rdo/le was i ten wasz polski "dobrobyt". Y/eb/cie sie sami w tym waszym grajdolku z obrzezy nabrzeza dumnie zwanym PL. Toz to ku/rwa Syberia jest! Tutaj nigdy nic nie bylo, nie jest i nie bedzie. Co za ku/rwa kraj debili i nieudacznikow!

Gość gość
Ktos wspomnial piekne polskie lasy..tak tak ja tez zawsze do tych lasow tesknilam. Ale od kiedy szaleja w nich kleszcze to jedynie spojrze w ich kierunku tesknym wzrokiem jak jestem w pl i tyle. Mam wsrod rodziny i znajomych wystarczajaso osob ktore maja zrujnowane zdrowie przez bolerioze. W uk tego swinstwa w lasach nie ma. A i komarow czy much niewiele.

Gość gość
Lepiej jechać. Chyba że ma się tu rodzinę no to nie bo co to za życie gdzie matka czy ojciec na obczyźnie. Ale tak to jechać

Gość gość
Mam działkę 695 metrów, niedaleko Kolonii z nowym domem. Jestem jej współwłaścicielką, razem z mężem. Tak pisze w księdze wieczystej. Czy jak wjadę na teren swojej działki, to jestem u siebie, czy nie jestem i czym różni się własność gruntu w Polsce, od tej samej własności gruntu w Niemczech?

Gość gość
gość dziś do nauki debilu , myslisz ze ci manna z nieba zacznie spadac za twoj pedalski ryj? :D je/bany przygłupie sebixie smierdzący co rzucał w szkole kamieniami

Gość gość
W uk tego swinstwa w lasach nie ma. x W uka w ogole lasów nie ma bo twoje madre angole wycieły wszystko :D co za pustaczka. A my z zoną kleszczy sie nie boimy bo pryskamy raidem a one jego nie cierpia. Zznacznie gorzej byloby jakby były ciapate zamiast kleszczy ale na szczescie rzadzi pis i ich nigdy nie bedzie uffff.

Gość gość
Czy wyjazd do Uk na 4 mc sie opłaci? pensja minimalna- praca magazyny, produkcja. Czy może uderzać do Holandii?

Gość gość
W UK nie ma lasów pęknę ze śmiechu - aleś Ty mądry, no, pozazdrościć wiedzy. Ty byłeś w UK?!? chyba tylko i wyłącznie w Londynie :P W Uk - dokładnie, w Szkocji - mieści się NAJWIĘKSZY park narodowy Europy - Cairngorms National Park. tam to są lasy !! kilometry lasów i to jakie piękne. byłam, widziałam, dziękuję za uwagę. aha - i jedne z najczystszych jezior w Europie.

Gość gość
dziś I znowu nie zalapujesz subtelnosci. To bylo pytanie retoryczne, czyli pytanie, na ktore nie oczekujemy odpowiedzi, bo jest ona oczywista. Ty oczywiscie potraktowales to doslownie, czyli zachowales sie tym samym jak jednostka autystyczna. Moze masz niezdiagnozowany syndrom Aspergera? Jeszcze raz ci tlumacze: 'u siebie' jest kwestia subiektywna. Czyli tam, gdzie sie czujemy zadomowieni. Dla niektorych jest to w kraju narodzin, dla innych w innym kraju. Juz wszystko jasne, mam nadzieje.

Gość gość
do osoby 13:58 - dokladnie, mozna sie czuc "u siebie / w domu" tam, gdzie jest nam dobrze. to nei musi byc kraj ojczysty. i czucie sie u siebie pozao jczyzna nie oznacza wypierania sie pochodzenia - a wielu ludzi tak neistety uwaza. ja sie czuje znakomicie tu, gdzie mieszkam - Walia. do osoby 21:44 - nie bylam w cairngorms, ale bylam w Loch Lomond and the Trossachs park. pieknie. lasy tez byly.

Gość gość
A ilu ciaptych obsłuzyłas? Pochwal sie wywłoko.

Gość gość
Tylu z iloma ty w pokoiku mieszkales pedale buahaha

Gość gość
Co Ci do teo z kim spalam? Dla Twojej informacji sa 1000 razy lepsi w lozku od zapasionych, wiecznie cuchnacych alkoholem rodakow z PL ktorzy w 95% pracuja tu fizycznie na stanowiskach na ktorych zaden anglik, a nawet ''ciapaty'' nie chce pracowac.

Gość gość
Buahahahah co za tępa puszczalska cizia,nikt jej w pl nie chciał :D

Gość gość
Ty tepy rosomaku, takich jak Ty co do niczego w zyciu nie doszli moglam miec w PL na peczki. Nie po to wyjezdzalam zeby sie wiazac z jeszcze wiekszymi nieudacznikami ktorzy wyjechali z PL bo tu nie potrafili konca z koncem zwiazac

Gość gość
Kto wyjechał, ten kto nic nie umial, ma sie łeb na karku i dobre studia to sie zyje u SIEBIE puszczalska dzido hehe, gnij w uk

Gość gość
Ty durniu, w polsce skonczylam 2 fakultety i pracowalam przez 2 lata zaraz po studiach. Zobaczylam jak sie ludzi wykorzystuje za marne 4000zl brutto. Myslisz ze po to siedzialam godzinami nad ksiazkami, robilam jednoczesnie 2 kierunki zeby zarabiac 4000zl brutto? Siedz tam na d***e czlowieku bez ambicji. Tutaj mam 5700£ brutto miesiecznie + premie roczna do 20% wynagrodzenia rocznego. Masz jeszcze jakies pytania nieudaczniku? Myslisz, ze lece na hajs hahah nie rozsmieszaj mnie.....

Gość gość
Taa chyba w simsach tyle masz. Ja tyle mam miesiecznie w PL jako stomatolog i pekam ze smiechu jak słysze takie nieudacznice na wygananiu:D

Gość gość
hahah stomatolog. Targali z Ciebie na studiach?? Mam kilku znajomych lekarzy po lekarskim i zawsze powtarzali, ze najwiekszy obciach na uczelniach medycznych to stomatolodzy ktorzy uwazaja sie za lekarzy. Zaden normalny lekarz nigdy nie powie o stomatologu, ze to lekarz. Mozesz sobie pisac co chcesz, mam to gdzies czy mi wierzysz czy nie. Konczac ekonomie i matematyke finansowa nigdy nie mialam ambicji, zeby zarabiac jakies ochlapy, a jak masz w PL jako stomatolog 5700zl to jestes dla mnie jeszcze wiekszym nieudacznikiem, bo ponoc biedronka placi na kasach juz 3800zl brutto.

Gość gość
Ooo juz placzesz ze na stomatologie sie nie dostalas ofiaro losu:D 🖐️ i nie wmawiaj mi ze mam 5700zl tylko napisalem ze tyle w funtach mam, miesiecznie wychodzi ponad 20tys zl. I jestem u siebie a ty nigdy nie bedziesz dziecko co zarabiasz max 2 tys funtow i lejesz gorzkie zale na czacie :D co za tępaczka haha

Gość gość
przymusu, żeby wyjeżdżać za granicę nie ma. Każdy może jechać dobrowolnie, jak mu się nie uda, albo nie spodoba, wrócić. Ale nie ma też zakazu wyjeżdżanie, a więc wolna wola dla każdego, nie ważne, czy to się komuś podoba, czy nie.

Gość gość
Heheh ale sie usmialam. Koniowal co codziennie musi w smierdzace japy zagladac, mysli ze kazdy o tym marzy. 26 tys miesiecznie o Ty widzisz jak swinia niebo, a lacha ze stomatologow drze caly swiat medyczny :) Pozdrawiam sprzed pachnacej klawiatury..