Gość gość Napisano Styczeń 9, 2018 Twoja klawiatura nie jest pachnaca tylko smierdzi murzynskim potem swinio. Gnij na wygnaniu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2018 do kobiety piszącej dziś 11:51 cóż, to najwyraźniej mój mąż jest w tych 5% Polaków, którzy za granicą (UK) pracują umysłowo i mają pensję powyżej średniej krajowej ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2018 20:05 nie pos/raj się ty tez masz srednią krajową? chyba w bajce ... hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2018 Poza tym, średnia krajowa w UK to 28 tysiecy brutto, co daje jakies 1850-1900 netto miesięczniie. ale kokosy boki zrywać :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2018 Jasne, przeciez w Polszy zarabiasz wiecej. 1900 ale zlotych :-) Zreszta jak tam tak zle to siedz w Polszy, kto ci kaze wyjezdzac? Plujesz jadem bo ci sie nie udalo i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2018 do 20:22 & 20:24 ja zarabiam 1360 netto. dodać do tego 1870 męza i 80 chb (nic innego na dziecko nie mamy) , to mam na miesiąc 3300. na trójkę, w naszym mieście - środkowa Anglia - to jest dochód naprawdę świetny. fajne, spokojne zycie na dobrym poziomie. i co Ty na to?? :) dobrej nocy i nie udław się. w Uk byleś na mapie i pojęcia i kosztach zycia i zarobkach nei masz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Ja mieszkam w Blackburn, zarabiam 1200 netto/mies za 30 godzin pracy tygodniowo i jestem zadowolona. męża nie mam. mieszkam z koleżanką, mieskzanie ładne nowe wynajmujemy, 2 bedroom, nowe osiedle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Przeciez to bingol przyglup, nie wyszlo mu w UK i ujada tu od lat, chce sie zemscic :D a jest tylko posmiewiskiem :D no bingol cwelu napisze ze rzucalem w szkole kamieniami i nic nie umialem w plu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 "Ceny 5x nizsze" buahaha chyba nizsze o 1grosz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lucyna77 Napisano Styczeń 10, 2018 A ja zarabiam 9000zl w krakowie jako kierowniczka funduszy ue. Plus sluzbowe auto mam piekny dom i jestem u siebie. Smieje sie z mezem z tych co wyjechali. To sa osoby specjalnej troski. Niech zyja sobie w tej muzulmanskiej anglii :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 do Lucyna77 Bardzo sie z tego cieszymy. Radzilbym Ci korzystac z zycia bo niedlugo fundusze europejskie beda historia dla Polski heheh. Przypominam, ze nowy budzet juz za rok, a wtedy zostaniesz co najwyzej kierowniczka do spraw rorzedzania smogu w Krakowie :) Pozdrawiam rowniez smiejac sie z Twoich 9000zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Ja z dziećmi wyjeżdżam pod koniec lutego do kraju skandynawskiego. Mój maz pracuje tam 3 lata. Zycie jest droższe. Jednak duzo więcej się zarabia. Kraj jest dla ludzi. NIE ODWROTNIE. Faktem sa duże podatki, jednak sluzba zdrowia, wypłacane pieniądze na urlopy (odkładane odgórnie z wypłat) opieka dla osób starszych to daje poczucie bezpieczeństwa. W Polsce placilismy duze zusy, a idąc do lekarza i tak trzeba dodatkowo uiszczac oplate. Na dzieci nam sie nie nalezy, bo oboje pracujemy. Podsumowując wyjeżdżamy, dlatego aby byc rodzina:-) razem. Aby zyc spokojnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lucyna77 Napisano Styczeń 10, 2018 Kazd kto skonczyl studia wie ze wyjezdzaja tylko nieudacznicy. Dzis to pracodawcy biją sie o pracownikow z PL. A smogu w krakowie mmnie nie dotyczy bo mieszkam na peryferiach na pieknej dzialce :) ty nawet 9000zł nie masz tylko smieszne 1500funtów co wzbudza smiech i politowanie. Idz idz na dno z całym uk :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 do Lucyna77 Hahah polecam Ci jakikolwiek kantor internetowy i przeliczenie 5700 na pln. 26 000 zl. smiac mi sie chce z takich jak Ty. Na studiach na ekonomii mialam taka kolezanke ktora za wszelka cene chciala pracowac w budzetowce. Wszyscy sie z niej smiali i mieli racje. Po zmianie rzadu w 2015 zostala z reka w nocniku. 9000zl hahah smiech na sali. Na marginesie jeszcze, to tez na tej pieknej dzialce pracujesz skoro Ci ten smog nie przeszkadza?? Tepa dzida ...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 5700 to masz idiotko ale na kwartał :D kazdy wie ze zarabiasz 1500f max :D co za bajkopisarka buahahahahah :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Zal mi Was nieudacznicy, jadacy na garach, w magazynach, na budowach etc. Myslicie, ze wszyscy co wyjechali robia to co Wy? Ludzie z polski pracujacy w Londynie w CBD nawet sie nie przyznaja slyszac poski jezyk, ze go znaja bo takie Bzdowo tu zjechalo. Poczytaj sobie tepa dzido jak sie zarabia w londynie w finansach to te 9000zl nawet na wynajem mieszkania by nie starczylo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Gnij w uk przebrzydła swinio. W pl wszystko jest tansze. I domy full wypas a nie jakies stodoły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Oj boli ci boli ze ci sie nie udalo w UK. Ale to juz wiemy. Wyzwiska tez juz byly. Teraz zaoferuj cos nowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 No tak, w PL jest tak tanio. Jeszcze dopłacają ludziom żeby tylko chcieli coś kupić. Mierzi mnie ten kraik z dorzecza narzecza u obrzeży Europy. Co za k****a gooowno! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Oj to ciebie boli ze nie wyszło tobie w PL i ujadasz na polskim forum bo jezyka nawet nie znasz:D Ojoj biedactwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Ale kto nie zna jezyka? My znamy swietnie. Mozemy przejsc na angielski zaraz. Ale prowadzenie dyskusji po polsku to po prostu uprzejmosc wobec osob, ktore znaja tylko ten jezyk :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 Hahahaha znasz swietnie a wchodzisz na polskie forum zamiast angielskie pustaczko :D co za tepa dzida za minimalną angielską :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 bingol nawet nie umie porzadnie udawać - Lucyna 77 to on :P Lucyna, zarabiajaca niby 9k a nawet nie wie, ze slowo anglia pisze sie poprawnie Anglia :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 10, 2018 I po co jakieś słowne przepychanki, plucie na siebie nawzajem, pisanie o dochodach itd. jeddni drugich nie zrozumieją - bo nie chcą to po pierwsze; a po drugie, dopóki naprawdę nie mieszkasz w danym kraju, nie pracujesz tam i nie wydajesz (duże znaczenie mają też miasta, czy to w Uk, czy to Pl czy inne), to nie zrozumiesz, co tak naprawdę oznacza wysokość danej pensji. Jeśli komuś z Polski dochód 1700 funtów netto lub 1600 euro np w Irlandii wydaje się niski, to ... mało wie. nie można porównać 1500 f czy eur do 1500 pln. absolutnie nie!! bo to jest więcej!! nie można też próbować preliczzać według kurdu walut bo to nei tak działa... Nie jest to coś wow, ale NIE JEST TO MAŁO. mało, to 1000 funtow lub 1000 euro. też bym mogła napisać (kiedys juz pisalam ...) a zarabiam tyle i tyle, a wy inni to tak mało, haha i haha i co.??!!??!! po co?! niech sobie każdy żyje jak chce. każdy ma inne priorytety - jedni ciułają każdy grosz/cent/pens, inni wydają więc nie maja oszczędności ale wiodą spobie życie jakie się im podoba i im odpowiada (za co na tym foru mczęsto są mieszani z błotem. bo jak to 'siedziec' za granicą i NIE mieć oszczędności?). dla kogoś zarobki 2k funtow to będzie mało, tak jak dla kogos 6k netto zlotych będzie mało . moja bratowa zarabia w Polsce (Bydgoszcz) pensję pięciocyfrową- na rękę. i mówi, że to 'spoko, ale szału nie ma". a są ludzie, którzy maja dwoje dzieci i na te cztery osoby (rodzice i dzieci) maja dużo mniej niż ona i co/ każdy ma ianczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2018 To ta pustaczka zaczeła, co pisze bajeczki o 5700f. Je/bana bajkopisarka sama sie wczesniej przyznała po pijaku tutaj ze zarabia 1500f. A trzeba dodac ze w uk 1500f ma taką samą moc jak 1500zł w PL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2018 dzis 00:18 A trzeba dodac ze w uk 1500f ma taką samą moc jak 1500zł w PL. od razu widać, że w Wielkiej Brytanii nie byleś /aś :) 1500 gbp nie w Londynie, ale np Blackpool, Cardiff, Bradford, czy Edinburgh - to coś jak np 3000 pln netto w takim Opolu czy Toruniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2018 wczoraj Masz zdolnosc jasnowidzenia? Serio? Ty po prostu wiesz, ze nie wchodze na angielskie fora, tak? I skad wiesz, ze jestem kobieta? Skad te zalozenia, pytam? Serio jestes taki glupi, ze wydaje ci sie, ze jak ktos mowi po polsku, to znaczy ze nie mowi w innym jezyku? Ciekawe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2018 Lepsze Opole czy Torun bo tam jestes u siebie niz jakies angielskie wioski zasyfione ciapatymi, fuuuj ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2018 Jeżeli wybieracie Holandię to mam sprawdzonego przewoźnika. Sprawdź na http://www.inter-tour.eu/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2018 Tylko nieuki dzis wyjezdzaja. PL rozwija sie szybciej niz UE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach