Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjazd na zieloną szkołę

Polecane posty

Gość gość

Hej Mamki :) Poradzcie mi proszę co zapakować trzeba dziecku na zieloną szkołę? Córa wyjeżdża w poniedziałek i nie chciałabym czegoś pominąć. Co się przyda? Czego mam się spodziewać?

Gość gość
Higiena/przybory toaletowe - pasta i szczoteczka do zębów - mydło, żel do mycia twarzy, dezodorant, szampon do włosów, żel do mycia ciała, gąbka do mycia, ewentualnie jakiś balsam/krem do ciała, ale nie wiem w jakim wieku córka jest i czy używa :) - chusteczki higieniczne i zwykłe chusteczki - z dwa ręczniki, mniejszy i większy - grzebień/szczotka do włosów Inne: - legitymacja szkolna - telefon (jeśli chcesz mieć z nią kontakt) - pieniądze, portfelik - oczywiście torba w którą to wszystko zapakować + mniejsza torba podręczna - może jakiś notes zeszyt i długopis, może się przyda Obuwie i odzież - klapki pod prysznic - adidasy - i cieplejsze buty bo wiadomo teraz mamy jednak zimę ;) - odzież według uznania, ale wiadomo parę par bluzek, z 3 pary spodni, bielizna, piżamka, czapka, szalik, kurtka, bluzy, rękawiczki Z jedzenia i picia radzę dać córce wodę, a nie napoje gazowane (cola i inne), kanapki na pierwszy dzień wycieczki, może coś na słodko: landrynki czy jakiś wafelek. mam nadzieję, że pomogłam, ale mogłam o czymś zapomnieć, bo jednak tego sporo :D

Gość gość
plastry np na otarcia, coś na ból głowy, odpowiedniego do wieku, suszarka do włosów (opcjonalnie)

Gość gość
prezerwatywy przede wszystkim, może będą się bawić w słoneczko.

Gość gość
dziękuję pięknie :)

Gość gość
Gdy mój syn wyjechał na zieloną szkołę to z miejsca zostaliśmy poinformowani, aby nie brać zbyt wielu, zbędnych przedmiotów. Ośrodek Lazur http://www.lazurosrodki.pl/ w Poddębiu w którym odbył się wyjazd był bardzo solidnie zaopatrzony. A do tego sam wyjazd wspomina z uśmiechem na twarzy. :)