Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi323232

Za wysokie tsh. Co może mi być?

Polecane posty

Gość gość
Po pierwsze przy tarczycy nie leczonej możesz mieć problemy z sercem a bez niego długo nie pożyjesz. Wiec wybieraj. Tutaj ja i drugą koleżanka próbowaliśmy ci wytłumaczyć co i jak . A.ty swoje dalej grasz . Piknik się w.leb i pomysl o sobie jak to za.pare lat może być

Gość gość
Dziękuję i życzę ci dużo zdrówka [ kwiatek]

Gość Gabi323233
Jeśli lekarz mi powie że jest poważnie wtedy będę to leczyć ale jeśli nie to po co? Strasznie długie terminy do endokrynologa są więc narazie i tak rok przyjdzie mi sobie radzić bez leczenia.

Gość gość
Wlasnie, nieleczona niedoczynnosc ma to do siebie, ze serce strasznie sie niszczy. Ale Ty i tak zgrywasz madrzejsza od wszystkich, a nic nie wiesz o tej chorobie

Gość gość
Pierwszy raz . Ale i warto zainwestować w pierwszą wizytę prywatnie

Gość Gsbi323332
Myślałam nad tym właśnie żeby tyle nie czekać. Jeśli dalej tak szybko rośnie mi to tsh to boje się co mogło by być za rok.

Gość gość
Powiem ci na koniec ja na moją chorobę biorę samostayyne w zastrzykachco 28 dni od prawie 10 lat n a dodatek tak bolesne że przez tydzień na tym boku co miałam wkłucie w. Pośladek nie mogę leżeć, nie życzę nikomu żeby to przechodził . A. Tobie autorkoi życzę żebyś nareszcie zrozumiała że.warto iść do lekarza i lezyc sie

Gość Gabi323232
Przemyśle to. Dziękuję za odpowiedzi i poświęcony czas. Napisze na stronie jak juz będę wiedziała co mi jest. Pozdrawiam, dobranoc.

Gość gość
pewnie ci wcisną EUTHYROX do brania, w jakich dawkach, trudno przewidzieć. Endokrynolog przepisuje ten lek najczęściej, idź ewentualnie prywatnie, pogadaj ze specjalistą, a nie z przypadkowymi osobami z neta. Ludzie takie głupoty piszą, że gdyby w to uwierzyć, to nic, tylko załatwiać zakład pogrzebowy od razu ☺

zrób badanie na anty TPO jeśli masz przeciwciała przy takim tsh to nie masz zwykłej niedoczynności, tylko HASHIMOTO - hashimoto jest wówczas gdy masz wysokie tsh i jakiekolwiek anty TPO powyżej zera, wówczas hormon tarczycy do końca życia/eutyrox jest to choroba nieuleczalna/ organizm sam siebie zjada, uważa że nasza tarczyca jest beee, jest wrogiem i pod wpływem na przykład stresu / glutenu zjada nam tarczycę eutyrox trzeba brać codziennie rano na czczo, kiedyś robiłam sobie przerwy żeby odpocząć od leków/ to był błąd, czułam się źle/ trzeba brać regularnie, dzien w dzień, żeby organizm mógł normalnie funkcjonować

gdybym poszła do lekarza na kasę, to pewnie dalej żyłabym w przekonaniu że to zwykła niedoczynność, bo antytpo na kasę się nie robi, ale czułam się tak fatalnie że natychmiast szukałam endokrynologa, więc poszłam od razu tego samego dnia - za anty Tpo musisz zapłacić/ ale diagnoze masz postawioną prawidłowo i prawidłowo jesteś leczona a co za tym idzie szybciej czujesz się lepiej

Gość gość
Gosciu z 11:08- a ty kim jestes? Tez jestes przypadkowa osoba z neta i tez udzielasz rad jak pozostali, tylko zdanie o sobie masz najwyrazniej zbyt wysokie. Po przeczytaniu twojego komentarza ogarnia pusty smiech, a uwazasz siebie za osobe, ktora cos na ten temat wie. Po pierwsze, lek ten przepisuja w konkretnych wlasnie dawakach, zaczyna sie od 25 najczesciej i potem regularnie bada i podwyzsza dawke. Po drugie, kolejna bzdura - ewentualnie prywatnie? Najlepiej, zeby rozpoczac wlasnie tak "przygode" z diagnoza i leczeniem, w zdrowie warto zainwestowac. Po trzecie w koncu, ludzie ktorzy tutaj pisza, nie urwali sie z choinki, tylko maja z ta choroba problem moze nawet wiele lat, lecza sie i moga cos doradzic, ale oczywiscie trzeba zaczerpnac wiedzy specjalisty i sie do niego jak najszybciej udac.