Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie o 500plus

Polecane posty

Gość gość

Jak urodzę dziecko w połowie czerwca to: a: dostanę 500zł za czerwiec potem lipiec, sierpień itd b: dostanę połowę, czyli 250zł za czerwiec, potem już normalnie za lipiec, sierpień itd c: dostanę normalnie ale w połowie lipca i będę miała liczony każdy miesiąc od połowy czerwca Orientuje się ktoś jak to jest?

Gość gość
Jak urodzę dziecko w połowie czerwca to: x skad wiesz, możesz poronić np jutro

Gość gość
jeszcze nie urodziłaś a juz kase liczysz?

Gość gość
Jak urodzisz w polowie czerwca to nim skompletujesz dokumenty to juz bedzie sierpien :D a jak jestes panna , a ojcostwo zostanie uznane, to jeszcze dluzej , bo na ustalenie alimentow czeka sie kilka mc.

Gość gość
Dostaniesz za te dni w czerwcu kiedy dziecko juz bedzie na swiecie. Wylicza ile wychodzi z tego 500. Za lipiec juz pelne 500. Ale wniosek musisz zlozyc w czerwcu.

Gość gość
Podobno przez pierwszy rok nie dają 500+ bo masz macierzyński lub kosiniakowe

Gość gość
Nie dostaniesz kasy od momentu jak się urodzi dziecko tylko od momentu jak złożyłaś wniosek. Jak urodzisz w czerwcu a złożysz w sierpniu to dostaniesz w sierpniu.

Gość gość
Nie wprowadzajcie autorki w błąd, nawet jesli bedzie pobierac kosiniakowe, a nie przekroczy progu to na pierwsze dziecko dostanie 500. Druga sprawa, jesli zlozysz wniosek w czerwcu to dostaniesz za te dni kiedy dziecko juz jest na swiecie. Jak zlozysz w lipcu czy sierpniu to wyrownania nie ma. Wiec radze zrobic to jeszcze w czerwcu, nawet ostatniego dnia miesiaca.

Gość gość
d: nic nie dostaniesz :)

Gość gość
To nie jest jeszcze pewne, że dostanę?:(

Gość gość
a to pierwsze czy kolejne dziecko? bo jeśli pierwsze to pieniądze te są uzależnione od dochodu.

Gość gość
To pierwsze dziecko i miałam nadzieję, że dostanę bez żadnego ale. Po tym co piszecie zaczęłam czytać w internecie, że rzeczywiście są różne kryteria tylko się nie mogę w tym połapać. A ja głupia myślałam, że po prostu idę do urzędu, zgłaszam dziecko i pieniążki do ręki a tu lipa, nie takie proste:(

Gość gość
Przy pierwszym dziecku jest prog dochodowy. 800 zl na osobe. Jezeli nie przekroczysz tego progu. Zanosisz wniosek, pit 11 za 2016 rok Twoj oraz meza/partnera.

Gość gość
Dostaniesz za czerwiec nie całość, jak w połowie urodzisz to za pół miesiąca. Prawdopodobnie dostaniesz w lipcu za część czerwca i lipiec.

Gość gość
Powiedz swoje dochody na rękę i męża to ci powiem czy dostaniesz