Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent, ktory dam na z okazji komuni chrzesnicy, prosze ocencie.

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam niemal 2 tys na reke, wiec szalu nie ma. Myslalam, zeby kupic chrzesnicy tablet + medalik i bizuterie typu kolczyki. Dodam, ze do bycia chrzestna zostalam zmuszona, ¨bo dziecku sie nie odmawia¨, teraz na takie cos bym sie nie zgodzila.

Gość gość
Ja w 2017 bylam chrzestną i dałam 500 zl. Mogłam dać więcej, ale to komunia , a nie cyrk prezentowy. Ustaliśmy z chrzestnym, że damy albo prezenty w tej cenie, albo kasę, a chrzestnego jeszcze bardzuej niż mnie było stać, żeby dać więcej. Za dużo chcesz dać moim zdaniem, a żyć przecież też musisz.

Gość gość
Prezent ok.

Gość gość
Ja bylam na komuni niechrzesnicy i dalam jej rolki, ochraniacze i kask łącznie za 300zl. Teraz czeka mnie komunia chrzesniaka, myślę o telefonie, ale laczna wartosc nie przekroczy 500zl. Bez przesady z tymi prezentami. Co jej kupisz na 18 czy na wesele???

Gość gość
Tu autorka, jej chrzestny pracuje poza Polska, wiec pewnie dostanie wiekszy prezent niz ten, ktory ja jej dam. Niestety mam taka rodzine, ktora pozniej bedzie obgadywac, ze za malo dalam.

Gość gość
Za dużo. Wybierz tablet albo biżuterię albo kasę.

Gość gość
Myślę, że prezent jak najbardziej ok.

Gość gość
No to niech obgaduja. Polakom i tak nigdy nie dogodzisz :p Dasz duży prezent to im się nie spodoba sukienka, w której przyszlas. Ja mam na to wyj****e :p Mam dużą d**e, wiec zmieści mi się w niej wszystko co powinnam tam mieć :p

Gość gość
Prezent komunijny powinien być pamiątka. Biżuteria jest bardzo dobrym pomysłem zawsze . Jeszcze jak dodasz tablet mała będzie szczęśliwa a to najważniejsze

Gość gość
Ja dostałam duzo zlotej biżuterii i na co mi to? Zlota nie noszę. Cześć moich "pamiatek" poszło na przetopienie na obraczki slubne. Dzieci wolą coś praktycznego, a nie "pamiątki".

Gość gość
Z biżuterią to różnie.. pamiętam jak jak sama miałam komunię i od chrzestnego dostałam złote kolczyki i jako 9 latka w ogóle się z nich nie cieszylam..nawet nie miałam wtedy przebitych uszu, az do 16 lat gdy mi kuzynka przebila. Natomiast ucieszył mnie rower(wtedy jeszcze Wigry 3):) I od mojej chrzestnej i chrzestnej mojej siostry (razem z siostrą szłam do komuni) dostaliśmy mały tv sharpa który działa do dzisiaj(to juz 20 lat) i konsole pegasus i to byle super prezenty:) takze mysle ze tablet w dzisiejszych czasach to fajny prezent.. kolczyki moze i tez bo dziewczynki szybciej dojrzewają..stroja sie..ale to kwestia indywidualna. Ja w tamtych czasach byłam po prostu 9 latka..teraz dziewczynki chcą być na siłę dorosłe.

Gość nindeninde22
Aktualnie dzieci dostają na komunię tablety, smartfony, smartwatche, wszelkie tego typu nowinki techniczne, nie to co kiedyś, kiedy cieszył najbardziej np. rower :D Acz to jest jest dziewczynka, dziewczynki lubią biżuterię, wszelkie kolczyki, bransoletki etc, ja sama dostałam kolczyki oraz pierścionek na komunię (i dopiero mogłam go nosić jak dorosłam, bo miałam za mały palec :D). Polecałabym Ci kupić kolczyki, nawet jak nie będzie ich nosić teraz to pewnie w przyszłości, a to ładny, elegancki prezent i niedrogi. Śliczne kolczyki widziałam tutaj na przykład: https://www.otozegarki.pl/bizuteria-rodzaj/kolczyki.

Gość gość
Szalenstwo z tymi prezentami.Trzy lata temu chrzesniakowi dalam 400 zł plus klocki za ok 300 zl. W tym roku moja szwagierka będzie miała komunie swojego chrzesniaka i ten zazyczyl sobie quada. I oni mu zamierzają go kupic, dodam, ze raczej im się nie przelewa.

Gość gość
My mamy w tym roku swie komunie. Tydzień po tygodniu mojej chrzesniaczki i chrzesniaczki meza i faheny po 1000 zl u zegarki