Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Walczylabys za Polske dzisiaj poslala synow do walki

Polecane posty

Gość gość
zarówno w polsce jak i poza nia zdarzyło mi sie ze na mnie policjant wydarł morde ni stąd ni z owąd "NAZWISKO" c***j mnie bchodzi że kogoś szukaja. niech se drą ppeeesdy na swoje zony

Gość gość
szczerze mówiąc jak bym miał okazje zeby skopac taka kooorfe bez mundurka to bym chetnie z niej skorzystał.

Gość gość
nie po to na mnie w wojsku darli morde zeby mi teraz jakiś gówniarz po szkoleniu z machania pałkją kooorfa okazywał brak szacunku

Gość gość
ja potrafie wiele wybaczyc i zrozumiec. ale to sie na nich zemści. ja wszystko licze. kazdą sekunde zycie odebrana wkooorfieniem. i za wszystko przyjdzie sie rozliczyc tym którzy mi to ukradli

Gość gość
myślą że ja sie boje ich pałek? zanim przyjedzie wsparcie to juz dawno będzie sie smazył w piekle. tak sie skończy traktowanie munduru jako pretekstu do ponizania ludzi

Gość gość
Ciekawe... tak wiele z was uciekaloby. Dokąd? Uchodźców przyjmować nie chcecie, ale sami jako uchodźcy byście się pchali, gdzie was nikt nie chce?

Gość gość
Oczywiste dla mnie to mój kraj wiele lat mieszkałam poza Polską i wróciłam tu do domu a wy świnie najlepiej teraz już wypierdalacie bo za takich ja wy walczyć nie będę.

Gość gość
Ktoś by jeszcze walczył, rządzący juz zacierają ręce :) Zanim zwykli ludzie by się dowiedzieli o zagrożeniu to oni już dawno z majątkami i dobrami narodowymi siedzieli na drugiej półkuli.

Gość gość
za polske to ja moge walczyc. tylko to sie tak skońćzy jak dla żołnierzy AK

Gość Teppic   No1
Do kraju mam wciąż obecny, acz gasnący sentyment, narodu jako ogółu się wstydzę, z państwem chcę mieć jak najmniej do czynienia, chyba, że chodzi o wprowadzenie przy dużej prędkości śrubokręta płaskiego w oczodół ministra wojny. Nie ma takiej możliwości, żebym walczył za Polskę.

Gość gość
walcz za majatki tych swin piastujacych wysokie stanowiska, walcz w obronie ich wili, domostw, posyłaj dzieci jako mieso armatnie, niech wlasna piersią zaslonia mercedesa jasnie pana

Gość gość
albo jak dla skinheadów nacjonalistów na ukrainie. chociaz nie wiem czy to prawda. zrobili swoje w konkretnych celach liczyli na to ze ktoś im w tym pomaga bo ma takie same cele. i oczywiscie sie okazało ze miał inne. wszyscy tu jestesmy tylko narzędziami dla cwaniaczków. każda prosta odpowiedź na pytanie "czy walczyłbys za Polske" jest im na reke. to za co by będziecie mysleli że walczycie nie ma zadnego znaczenia. Ja tez lubie wierzyć w dobro proste zasady moralnośc honor miłość braterstwo tzw (przepraszam siostry) ale to ze to lubie to jest z mojej strony konformizm a nie patriotyzm.

Gość gość
Od razu jak w pierwszym szeregu walczących zobaczę polityków, potentatów finansowych i ich rodziny. A nie... sorry, już będą dawno grzali d**y w Szwajcarii. Przecież nawet mandat trudno im zapłacić, umierać za ojczyznę bedzie jeszcze trudniej

Gość gość
to wszystko sie rozpada z chwila rozpadu jedności. a jedność sie rozpada kiedy mamy wrogów wewnętrznych. prawdziwych bądź wykreowanych przez słuzby i poltyków. rozpada sie kiedy wiecej dopłacamy niż zyskujemy. wtedy zacvzyna sie kjojczenie o patriotyzmie. najwiekszymi patriotami zawsze byli krawaciarze i genarały w lampasach po czem wypiertalali na emigracje podrywac francuski i angielki na salonach za wywiezione majątek narodowy. a ty zólnierzu zdychaj bez zaopatrzenia amunicji hadraj sie z podobnymi tobie kretynami z wrogiej armiii w błocie

Gość gość
na tyłach całe sztaby pracuja nad malwersacja dostaw. inne nad zwiekszeniem na nie zapotrzebowania. głównie thinktanki producentów zaopatrujących armie. ja z takimi ludxmi w jednym szeregu nie stane. bo chce wygrac a nie zginąć

Gość gość
co śmieszne jest cała masaszczurów którzy licza ze będa mieli udziały w zyskach. dopuszczą ich na chwile do spółki tamci zrobią co maja zrobic a na koniec zrobia z nich kozły ofiarne. tak to wyglada. powodzenia. ja wole sam przegrac niż pokładac nadzieje w iluzorycznych wizjach roztaczanych przez zawodowych nawijaczy makatronu na uszy. myslą że pozjadali wszystkie rozumy a ludzie to kretyni. sami z nich robią kretrynów w dodatku uwazaja ze to ich jakoś nobilituje. całe zgraje wymuskanych pedałków piertoli mi z telewizorni to czy tamto koorfa jakbym potrzebował ich wspracia logistyucznego. wypiertalac obejdzie sie darmozjady

Gość gość
ale to nie przegadasz. to są kretyni. wierza ze krawaty mikrofony żele pudry samochody garnitury to sa jakies magiczne artefakty zapewniajace im dozywotnio przewagę nad takimi maluczkimi jak ja. nie da sie im p[rzemówić do rozsądku. maja innych za posledni gatunek karpie jesiotry w wyjtkowych przypadkach wegorze. siedza koorfa z serwetkami pod szyja srebrnymi widelczykami przy dźwiekach muzki klasyczynej i koorfa nie ma szans zeby zaczeli uzywac mózgu

Gość gość
A swoją drogą gdyby się wojna zaczęła, to chciałabym wiedzieć ilu z naszych przedstawicieli elit zakupiło z wyprzedzeniem akcje zbrojeniówek. Wszak od zawsze wiadomo, że na wojnie zarabia się kokosy.

Gość gość
to sie nazywa ogłuszanie człowieka pieniędzmi prestiżem komfortem i egocentryzmem. koniec. zamieraja wyższe funkcje mózgu. pozostaje tylko uwarunkowanie i kilka sprytnych sztuczek opracowanych przez kogoś innego. smierć za zycia. wykluczenie społeczne na wałsne zyczenie.

Gość gość
c***j z nimi i zich akcjami. to sie niebawe wszystko sypnie. system giełdowy jest tak wyspekulowany nadmuchany sztucznymi walorami kontrolowany przez garstke ludzi ze to oni wyjepia wsxystkich. jak ktos liczy na długotrwała wspólprace z tymi c***jami to im zycze radosnego bujania w obłokach.

Gość gość
komuchy potrzebują delegatów z ksiażeczkami vip tylko do stwarzania pozorów jakiejs dyskusji i robienia sztucznego tłumu. raqdziłbym to politykom wziąc pod rozwagę bo zaczynam watpic w ich instynkty samozachowawcze z których to prawie wyłącznie sie składaja

Gość gość
a jak sie okzą eże ich nie mają to sory batory ale przestana mi byc potrzebni. ja do wspólpracy nie potrzebuje nieudaczników

Gość gość
podejrzewam ze zbliżający sie konflikt na swiatową skale nie będzie słuzył zyskom jako takim rozumianym w obecnym pojęciu. bardziej zatarciu łśadów swojej dzxiałalności i wyeliminowaniu narastajacego sprzeciwu i świadomości społecznej. dlatego sami cisna na zwiekszanie tej swiadomosci. chca uruchomic w swoich szeregach przekonanie o konieczności zrobienia globalnego resetu

Gość gość
Nie, nie walczyłabym- doskonale mam świadomość że wojna to jest biznes, ktoś to robi w konkretnym celu, ktoś na tym zarabia i coś chce osiągnąć, a ludzie giną jak marionetki, bo napcha im się głowę wzniosłymi ideami. Kocham swoje miasto, nie wyobrażam sobie że miałoby być zniszczone, ale swojego rządu nie kocham zdecydowanie, i nie płakałabym jakby mi przyszlo w nim żyć pod rządami innego kraju. Jeśli byłoby realne zagrożenie, brałabym dzieci, obecnie małe, i zwiewała za granicę. Nie wyobrażam sobie żeby mój mąż miał w takiej sytuacji nas zostawić, dla nas priorytetem jest rodzina, a nie ojczyzna. A w dzisiejszym świecie otwartych granic wyjazd za granicę trudno traktować jak "wygnanie". Nie rozumiem za bardzo określenia "posyłanie synów"- do walki idą (powinni iść) ludzie dorośli, świadomi konsekwencji, na pewno nie pozwoliłabym żeby moje dziecko w harcerskim mundurku przedzierało się przez gruzy. A jeśli, do czego mam nadzieję nie dojdzie, przyjdzie wojna kiedy mój syn dorośnie, ani nie wepchnę mu karabinu do rąk, ani nie zabronię, sam zdecyduje, jak każdy samodzielny człowiek, co wybiera.

Gość gość
i gwarantuje wam że to nie jest pierwszy tego typu reset. to nie jest pierwsza cywilizacja i to nie jest pierwszy przekret tych złodziei. ale oczywiście to tylko moje zdanie. choć dobrze byłoby zdawać sobie sprawe ze ich raczej nic nie ruszy. nawet koniec świata.

Gość gość
załózmy ze mam milon lat na rozwój i doświadczeń z uprawianiem cywilizacji. stosuje sobie trójpolówke. mam w układzie słonecznym trzy planety z nieco odmiennymi uprawami i hodowlami. eksploatuje 2/3 areału 1/3 jest tak weeksploatowana ze musi sie zregenerować. przy czym dla nas zyjących na tej 1/3 oznacza to niezbyt wesołe konsekwencje. zrozumcie ze to nie jest fikcja. fikcją totalna jest to w co wierzycie.

Gość gość
harcerze swoja nazwe wzieli od harcowników a harcownicy jak najbardziej uczestniczyli w działaniach wojennych

Gość gość
zreszta co ja sie bede produkował i tak sie zawiesicie na tym czy posyłac czy nie posyłĸac

Gość gość
były to odzdziały niezwykle skuteczne szczególnie w prowokowaniu ataków ze wzgledu na wzrastające straty i spadajace morale w wyniku długiego ostrzału. przy tym tanie a tym samym skazane na pierwsze uderzenie i osłabianie impetu jednostek szturmowych

Gość gość
stuacjan ieco uległa zmianie kiedy zaczęto używac na masową skale dalekosięznych łuczników bo produkcja dobrych łuków i wyszkolenie dobrego łucznika ttrwały i kosztowały. troche inaczej było z kusznikami którzy w zasadzie byli formacjami uderzeniowymi lub dowolnymi innymi. miały spora elastycznosc. we włoskich księstewkach kusznicy w połaczeniu z tarczownikami tudziez opancerzeni kusznicy byli siła gigantyczna rozstrzygajaca losy bitwy. ale to był początek renesansu miesczaństwo wystawiało swoich własnyc "rycerzy" itd.