Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny POMOCY lekarka nie chce orzec u synka autymu czy prywatnie można

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo z koperta? ni chce zdiagnozować mi w naszej przychodni, więc chce jakoś inaczej to rozwiązać.

Gość gość
Mam ten sam problem, 2 poradnie nie chca mi dac diagnozy, twierdza ze jest ok.

Gość gość
SOTIS (Centrum Terapii Autyzmu). Placisz i masz diagnoze. Ja tak zrobiłam.

Gość gość
Jak juz autyzm, to zrob od razu dyskalkulie, dysgrafie , dysortografie.dysleksie tez do kompletu. Juz w pierwszej klasie bedzie miec dziecko z gorki.

Gość gość
Dokladnie :)

Gość gość
A dlaczego nie chce? Może dziecko po prostu nie ma autyzmu?

Gość gość
Dlaczego na sile chcecie orzekac dzieciom takie trudne choroby ? Dla tych paru zlotych zasilku ? Dla zawyzonego progu dochodowego 500 plus ? A autyzm sobie wymyslacie bo jest ostatnio bardzo popularny ? Okropne z Was matki. Mam kuzyna z autyzmem i wiem co to za choroba. Dlatego jesli lekarz jesnej czy drugiej wielmoznej pani tego nie diagnozuje to znaczy ze nie ma ku temu zadnych podstaw. Poza tym wiem jaki szereg skomplikowanych badan musial przejs kuzyn zeby autyzm sie potwirdzil. Wiem ile specjalistow musial odwiedzic i wiem tez jak bardzo nieszczesliwym chlopcem jest. A wy jedna z druga myslicie ze polecicie do pediatry i kazecie wystawić papierek. Obrzydliwe jestescie naprawde. I mowie to jako matka 3 dzieci.

Gość gość
pewnie masz zdrowe dziecko, tylko dorabiasz ideologie do niego to takie modne teraz, żeby dziecko miało jakieś dysfunkcje. Złe zachowanie równa się choroba. A tak naprawdę 3/4 dzieci z orzeczeniem to zdrowe dzieci tylko rodzicom nie chce się ich wychowywać. takie moje zdanie jest.

Gość gość
Wiem lepiej czy moje dziecko ma autyzm czy nie . Cora sasiadki juz pokazuje paluszkiem a moja cos tak slabo i taka za grzeczna cichutka jest. Pytalam sie milion razy na forum czy to autyzm i wyszlo ze tak!

Gość gość
Trzeba mieć mocno nie po kolei w głowie żeby robić sobie polewkę z niepełnosprawnych dzieci i ich rodziców... Wizyta u psychiatry faktycznie się komuś tu przyda.

Gość gość
Tylko psychiatra plus zespół innych lekarzy w tym neurolog może wystawić taką diagnozę a nie lekarz rodzinny. To oczywiste jest przecież.

Gość gość
gość dziś . Pytalam sie milion razy na forum czy to autyzm i wyszlo ze tak! Pytałaś się na forum HAHAHAHAHA. Bo forum to psycholog i psychiatra w jednym. litości. i do tego kafeteria . oplułam monitor leże i kwicze na podłodze. Od tego czy twojemu dziecku coś jest jesteś ty i odpowiedni lekarz a nie forum

...jeszcze adhd jest modne :) I bandzior ,,gotowy'' ...Co za czasy. Mam dwóch dorosłych juz synów, i nikt złych zachowań wówczas nie tłumaczył jakimiś idiotyzmami. Tylko klaps. I to czasem porzadny. Teraz mam wspaniałe dzieci.

Gość gość
Bo najlepiej zrobić z dzieciaka debila i niedorozwoja umysłowego normalnie wstyd! a pomyślałyście głupie mamusie o przyszłości waszych dzieci? żadna dziewczyna czy chłopak nie bedzie chciał(a) się związać z półgłówkiem ...

Gość gość
może już idzie szukanie 'żółtych papierów" jakby syneczek coś zbroił :P ..

Gość gość
Moje dziecko ma autyzm. Nawet nie wiecie jakie to jest nieszczęście. Nikt nie orzeka autyzmu dla jaj. Dziecko musi przejść obserwację u dobrego psychologa (najlepiej szkolonego przez Synapsis), psychiatrę, neurologa. Jeżeli dziecko jest zdrowe to nikt mu na siłę papierów nie wystawi. I przestańcie się naśmiewać, że teraz każdy ma autyzm, bo tak nie jest. To jeden procent populacji Polski. Myślicie, że wymyśliłabym synkowi chorobę dla paru stów zasiłku, których i tak często nie przyznają? Że chcę by syn chodził do szkoły specjalnej, był naznaczony i niesamodzielny?

Gość gość
Autyzm to nie moda, to nie brak wychowania, to całościowe zaburzenie rozwoju. Chcielibyście by wasze dziecko ktoś wyzywał od debili? Nie? A ja z tym żyję na co dzień. Normalnie boki zrywać ze śmiechu...

Gość gość
Tak a ja znam taką jedną co ze swoich synów niedorozwojów zrobiła żeby mieli lepiej w szkole najpierw zaczęło się od autyzmu na aspergerze kończąc. Ona wychowuje ich na życiowe pi*dy rozpuszczone bachory, którym wszystko się należy nie zdziwiłabym się jak zostaną starymi kawalerami na garnuszku u swojej mamusi :O

Gość gość
U mojego synka,wczesniaka wstepnie okreslono- byc moze autyzm.Ja wiedziałam ze jest cos nie tak ale to nie autyzm.Miał jak na 3,5 letniego dziecka słabiutki rozwoj mowy i trudny kontakt wzrokowy z ludzmi,no i pobudzony bardzo.Był jednak komunikatywny i spoleczny.W pierwszym przedszkolu tragedia , w drugim juz panstwowym super.Mając orzeczenie o wczesnym wspomaganiu rozwoju znalazłam dobrą poradnie( Praktis) I stwierdzili ze poprostu ma zaburzenia z integracji sensorycznej.Terapia sensoryczna i neurologopeda NAPRAWILI mi dziecko.W domu tez cwiczymy.Ty autorko idz najpierw do Poradni pedagogiczno psychologicznej i zrob ocene rozwoju.Pokierują!

Gość gość
Pyranie do mam dzieci z zaburzeniami ze spektrum. Moj syn ma 10 lat i pedagog szkolna zmusza mnie do uzyskania diagnozy Aspergera i orzeczenia o ksztalceniu specj. On jest w 4 klasie i sa problemy z zachowaniem na lekcjach. W klasach 1-3 nie bylo wiekszych problemow, jedynie dostawal sporo uwag. Poza tym zachowuje sie normalnie- ma kolegow,razem wychodza,nie ma zadnych szczegolnych zainteresowan. Czy zespol aspergera moze „wyjsc” tak nagle?

Gość gość
Autyzm orzeka zespół specjalistów na kilku obserwacjach, neurolog psychiatra, psycholodzy, musi miec tez wykonany szereg badan np.badanie sluchu, badania genetyczne,metaboliczne, taka diagnozę uzyskać jest trudno i to trwa kupę czasu wiele miesięcy. Jakim trzeba być człowiekiem żeby nasmiewac się z ludzkiej tragedii, autyzm to poważne zaburzenie rozwoju i tragedia dla całej rodziny. Ale los bywa przewrotny i życzę Ci autorki tobie lub w gronie twoich najbliższych właśnie takiej diagnozy, pamiętaj, pan Bóg nie rychliwy Ale sprawiedliwy.

Gość gość
20.22 Aspergera często diagnozuje się u dzieci w okresie szkolnym. Różni się od autyzmu wczesnodziecięcego niezaburzonym rozwojem mowy i intelektualną normą (zresztą autyści często są w intelektualnej normie, ale ciężko to zmierzyć z powodu innych deficytów dziecka), to najłagodniejsza forma.

Gość gość
Autyzm to nie jest złe zachowanie, to nie jest niegrzeczne dziecko. To często dziecko, które nie mówi i być może nigdy nie będzie, to dziecko, które może cechować autoagresja, to dziecko które może mieć padaczkę, dziecko, które jest bardziej zainteresowane przedmiotami niż mamą i tatą, dziecko wpadające w potworną panikę z powodu zaburzenia rutyny lub nadwrażliwości na bodźce (dla autysty światło lampy może być jak porażenie piorunem). Chcielibyście być rodzicami autysty, bo teraz taka "moda" (co za durne określenie i nieznajomość rzeczy)? Ja jestem rodzicem autysty i najgorszemu wrogowi nie życzę. Autyzm to kamień u szyi do końca życia. Nikt nie wystawi diagnozy jeżeli nie ma podstaw.

Gość gość
Boze nastepna matka co dziecko krzywdzi. Nie ma zadnego autyzmu nawet adhd nie ma poczytaj o tym sobie. Uwazaj aby kiedys twego dziecka zaden lekaz czy psychiatra nie faszerowal go roznymi prochami i narkotykami. Bo od tego naprawde mozna choroby dostac. Ludzie medycyna wcale nie poszla do pszodu. Ona niszczy czlowieka. Ciemni ludzie.

Gość gość
21.22 Czego można się spodziewać po kimś kto pisze "pszodu"...

Gość gość
Dodatkowo dziecko autystyczne nie potrafi ocenić odległości i nie odczuwa temperatury tak jak powinno. Jest w stanie wsadzić rękę do wrzątku i nie zareagować. Autyści mają często problemy z najprostszymi czynnościami, nawet z zadbaniem o higienę osobistą. A jakaś debilka, chyba dla funu i kilku złotych, robi z dziecka autystę. Jak czytam takie wpisy, to jestem za eutanazją takich jednostek. Pro publico bono.

Gość gość
Czlowiek ktory sobie wymslil adhd na lozu smierci przyznal ze czegos takiego nie ma i kazal to poprawic odwolac. Ale nikt tego nie zrobil. Tylko na tym zarobili lekarze i koncerny farmaceutyczne. Poczytajcie np o tym na strone WOLNE MEDIA na innych stronach w necie tez sa ciekaw rzeczy o roznych oszustwach 21 wieku

Gość gość
Są autyści wysoko funkcjonujący, nie można wszystkich wrzucać do jednego wora, niemniej jednak nie ma się z czego śmiać. Posłałabym na drzewo tych wszystkich od teorii spiskowych, którzy najchętniej leczyliby się u szamanów.

Gość gość
Osoby najbardziej krzywdzace dziecko? RODZICE!!!!!!!

Gość gość
No i wlanie z tego sie nabijamy , z tych idiotek co dla kilkudziesieciu zlotych lub nie wiadomo huj czego wciskaja swoim dzieciom autyzm , dlatego taki wysyp autystow ( bums moda na autyzm) z czego prawdziwie chorych jest z tego wysypu moze 20 % tak jak kiedys ADHD . jakis z nikomy procent dzieci ma to zaburzenie ale matki idiotki podlapaly i kazdemu niewychowanemu gnojkowi ADHD zalatwialy i tym sposob emot byl bums na ADHD