Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tc robiłyście DRUGIE badanie prenatalne?!

Polecane posty

Gość gość

Czego się spodziewać? Stresuje się......

Gość gość
Pod koniec 5-go miesiąca. Echo serca płodu robią. Mi po tym usg powiedzieli, że z sercem dziecka jest wszystko ok , a że mialam ryzyko zespołu Downa, to powiwdzieli, że 80% dzieci z ZD mają problemy ze sercem, a moje dziecko serce ma zdrowe i zdrowe też się urodziło.

Gość gość
Ja miałam w 21t4d. Powinno się je zrobić do max 22t. To zwykle badanie USG przez brzuch tylko lekarz sprawdza dokładnie wszystkie narządy, serce, mózg, tętnice itp. długość kości rączki i nóżki, dłonie i stopy czy są obie. No wszystko sprawdza. Jeśli pierwsze wyszło dobrze to myślę że nie masz się co bać. Wiadomo zawsze może coś wyjść, jakaś nieprawidłowość ale nie ma co świrować z nerwów na zapas. Podejdź do tego spokojnie bo i przez Twoje nerwy dziecko się stresuje.

Gość lifeisgood
Ja mialam w 22 tc:) Trwalo bardzo krotko, nawet krocej od pierwszego (a niby mialo trwac dluzej), ale wszystko bylo podrecznikowo dobrze, a dziecko idealnie sie ulozylo :) Nie martw sie, wszystko bedzie ok. Potwierdza Ci plec na 100%:) Dla mnie bardzo przyjemne przezycie i swietne badanie, na dodatek maly tak fajnie sie ulozyl,ze cala twarzyczke bylo widac w 3 czy 4d.

Gość gość
19

Gość gość
20tc :)