Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alkohol na urodziny

Polecane posty

Gość gość

Prababcia mojego narzeczonego na początku stycznia obchodziła 95 urodziny. Zostałam również na tę uroczystość zaproszona. I do kwiatów jakiś prezent trzeba było dać. Podpytaliśmy rodzinę, wszyscy radzili albo koniak, albo wino, słodyczy nie, bo babcia ma po nich zgagę. Jubilatka mieszka sama, rodziną się nią troskliwie opiekuje, ma wszystko co jej jest potrzebne i nawet to czego nie używa. Jest sprawna, sama gotuje,sprząta, robi zakupy [do marketu jednak trzeba ją zawieźć, ponad 2 km], czyta, umysł sprawny. I tu jestem w szoku, ona ostatnio była u lekarza ponad 30 lat temu, jeszcze wówczas pracowała i jakieś okresowe badania przechodziła, ale podobno nie chce mieć kontaktu ze służbą zdrowia. Kwiatek i koniak kupiłam, nawet babcia wypiła naparsteczek, ale w tym wieku alkohol? Zdałam się na podpowiedź rodziny, ale mam wątpliwości. Co o tym myślicie?

Gość gość
A co ma wiek do tego? :O

Gość gość
Prosta odpowiedz ...koniak- na zdrowie

Gość gość
Babcia mojego męża tez kieliszeczek lub dwa zawsze wypiła jak miała gości. Nawet na naszym ślubie dawała radę w wieku 95 lat. Dozyla do 97 lat. Co ma wiek do alkoholu? Jeżeli nie przyjmuje leków, które kolidowalyby z alkoholem, to wypić kieliszeczek może, nie zaszkodzi jej przecież.

Gość gość
Dziękuję, nie będę mieć wyrzutów sumienia, że babcię rozpijam. Fakt, nigdy nie miałam do czynienia z osobami w tym wieku, wydawało mi się nie na miejscu butelka koniaku. Innych pomysłów nie miałam, babcia ma dobrą opiekę.

Gość gość
Rozpijać 90 latkę? ☺ Jak się nie rozpiła to się nie rozpije ☺

Gość gość
gość dziś Rozpijać 90 latkę? ☺ vvvvvvvvvvvvvvvvvv nieco starszą, 95- latkę :D