Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ryzyko wad u dziecka u matki 40 letniej

Polecane posty

Gość gość

Witam, w tym roku skończę 40 lat, całe swoje młode życie poświęciłam opiece nad rodzicami niepełnosprawnymi po wypadku. Od roku jestem już sama na świecie. Zawsze bardzo pragnęłam miec rodzinę, ale przez sytuację życiową nie miałam nawet możliwości, by się z kimś związać. Poznałam niedawno męzczyznę, w moim wieku i rozwodnik, jest świetnym przyjacielem. Rówżnież pragnie dziecka. Nie ma między nami miłości, ale świetnie się dogadujemy i rozumiemy, więc zadecydowaliśmy, ze po prostu stworzymy związek. Jestem szczęśliwa u jego boku, szanujemy się, dbamy o siebie i swoją relację. Chcemy zostać rodzicami, tylko gdzieś we mnie jest strach, że z racji mojego wieku dziecko może być chore. Tyle lat czekałam na swoje szczęście, teraz mam szansę mieć upragnioną rodzinę i mój przyjaciel też. Czy znacie jakieś kobiety, które w tym wieku urodziły bez komplikacji zdrowe dzieci?

Gość gość
Wiek nie ma znaczenia, jak nie masz wadliwych genów, albo Twój partner, to urodzisz zdrowe dziecko. Znam młode matki, które urodziły chore dzieci.

Gość gość
AUTORKO TEMATU trzymamy kciuki, żeby Twojemu partnerowi seksualnemu gumka nie pękła ani nie spadła i żebyś NIGDY nie zaszła w nieplanowaną ciążę.

Gość gość
Taaak. Moja babcia moja matkę, moja szefowa, mama koleżanki, i jakieś co najmniej 30 innych kobiet po 40, które znam

Gość gość
moja szwagierka 42 zdrowy chlopak, w szwecji baardzo duzo kobiet rodzi w tym wieku zdrowe dzieci, to glownie kwestia genow gdy rodzi sie chore dziecko

Gość gość
młode matki też rodzą chore dzieci