Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta u ginekologa podczas miesiączki. ..???

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam pytanie... Jestem umówiona na wizytę do ginekologa ale wypadnie mi w tym czasie okres...mam bardo nieregularne cykle i trudno mi wyczuc kiedy będzie następny. Czy podczas krwawienia Lekarz może zrobić badanie ginekologiczne i usg? Idę tez po skierowanie na badania i wypytac o antykoncepcję, wiec chyba nie będę przekładać wizyty bo znów mogę trafić na okres.... A tak przy okazji, lepsze są tabletki czy może wkładka? Dodam że mam już dzieci i więcej nie chcemy. Do tej pory zabezpieczalismy sie gumkami a tabletek nigdy nie bralam.Podzielcie się swoimi opiniami, jakie są skutki uboczne (jeśli takie macie lub mialyscie) podczas stosowania tabletek lub wkładki. Magda

Gość Izka85
Ja zawsze dzwonie do gina jak zaczyna mi sie okres - wtedy ustalam.Tez mam roznie okres wiec ciezko byloby mi trafic.Jeszcze zalezy od badania czy musi byc od razu po miesiaczce czy moze być pozniej.Co do badania podczas okresu to zalezy jeszcze od podejscia lekarza.Dopochwowo to nawet i dla nas kobiet jest krepujace- chyba ze przez brzuch...Kiedys tylko tak sie robilo.Co do antykoncepcji to nie pomogę.Ja akurat jestem ta starająca wiec..

Gość gość
Można zrobić badanie ginekologiczne i usg dopochwowe, ale nie każdy lekarz się zgadza. Ja miałam podobnie (krwawienie było bardzo nieregularne, to zresztą był powod, dla którego radziłam się gina) - lekarz na wiadomość, że jest krew powiedział, że nic mu to nie przeszkadza i wziął się do rzeczy.

Gość Cleo1976
Tylko w poważnych przypadkach-np.wtedy, gdy coś Ci dolega.W innych wypadkach ja bym przełożyła wizytę.Ja obserwuję swój cykl, więc mój ginekolog zawsze mnie pyta, kiedy będzie kolejna miesiączka.I ustalamy termin tak, żeby jej wtedy nie było.

Gość Cleo1976
Co do metody antykoncepcji, to według mnie najzdrowsza jest obserwacja cyklu w połączeniu z prezerwatywą.Pigułki zawsze mają jakieś skutki uboczne.Gdybym jednak miała wybierać, wybrałabym pigułkę jednoskładnikową (minipigułkę).Ma ich najmniej.

Gość gość
czytalam kiedys w jakims magazynie medycznym o najwiekszych bledach pacjentek u gina i wlasnie jednym z punktow bylo odwolywanie wizyty z powodu okresu

Gość bywalec jeden
Pewnie! Jak ktoś mdleje na widok krwi ti raczej nie wybiera zawodu lekarza :classic_cool:

Gość gość
Gdybym mogła wiedzieć kiedy będę mieć okres a kiedy nie, to z pewnością byłoby mi łatwiej zaplanować wizytę. Niestety wypadło tak, że miałam okres podczas wizyty...poszłam. lekarz bez problemu mnoe zbadal, faktóre ze cytologi nie zrobil ale wszystko inne tak. Wiec to jednak zależy od lekarza..a do tego chodzę od 7 lat...także podał czas ciaz wiec "zna " mnie doskonale; ) dzięki za odpowiedzi Magda

Gość gość
Podczas ciąż; ) poprawka Magda

Gość gość
Nie ma problemu, że masz miesiączkę (przynajmniej dla większości lekarzy). Baa USG wychodzi dokładniej jak jesteś w trakcie bo endometrium jest wtedy cieńsze.