Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsenność i inne objawy

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Piszę do Was w dość poważnej sprawie. Od dłuższego czasu chodzę do psychologa, początkowo zapowiadało się nieźle, ale mam wrażenie, że ostatnio mój stan się pogorszył. Terapeuta stwierdził nerwicę. Dwa tygodnie temu wracając do domu dostałam ataku paniki, było to kilka dni przed miesiączką. Od tego czasu śpię po 2 godziny na dobę, a mimo to jakoś się trzymam. Czasami nawet mam wrażenie zbyt dużej ilości energii, stałam się też bardziej gadatliwa i ciągle myślę o seksie. Do tego dochodzą różne urojenia, głównie ksobne i na tle religijnym, jednak raczej jestem wobec nich sceptyczna. Byłam u endokrynologa, który stwierdził zmiany na tarczycy, jednak są one nieznaczne i nie powinny wpływać na mój obecny stan. Dostałam skierowanie na badanie krwi, szczególnie stężenie hormonów, bo na dobrą sprawę to od dawna mam z nimi problemy. Najgorszy jest ten brak snu, chcę zasnąć, a nie mogę. Serce zaczyna szybciej bić i się przebudzam.

Gość gość
Up

Gość gość
Spróbuj się gimnastykować i chodzić na spacery a jak to nie pomoże to tylko psychiatra i psychotropy, ja przez to przechodziłam zażywam mirzaten i finlepsin pomagają na sen ale pamiętaj żeby nie zażywaj leki uzależniające gdyż uzależnienie od banodiazepin (leki uzależniające) to poważna sprawa.

Gość gość
A jak teraz się czujesz? Wiesz, pociesza mnie to, że mam jako taki krytycyzm do tego, co się stało, bo inaczej mogłoby być ciężko.

Gość gość
U mnie dłuższa bezsenność jest wtedy kiedy mam stres, wtedy na pewno nie zasnę albo właśnie przebudzam się w nocy i do rana nie mogę spać. Mi na szczęście pomaga wtedy nervomix sen, ziołowy, nie uzależnia i na prawdę dobrze mi sie po nim zasypia.