Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla dziewczynki, pierwsze dziecko. mężowi propozycje się nie podobają

Polecane posty

Gość gość
Liwia ładne:-) Sara tez ok. Co za różnica! Jesli dziecko jest kochane to każde imię jest dobre:-)

Gość gość
Marta, Olga, Alicja, Alina, Małgorzata.

Gość gość
moze Inga? Greta?

Gość gość
Autorko to może Nina?

Gość gość
Bardzo podobają mi się twoje propozycje szczególnie Felicja :) Liwia również piękne propozycje męża mnie nie przekonują Justyna czy Sara? Zdecydowanie Sara, tym bardziej że nazwisko długie albo któreś ulegnie albo trzeba poszukać innego imienia? Może właśniej wcześniej wspomniana Monika, Adrianna, Daria, Agata, Dagmara, Diana, Eliza, Małgorzata...

Gość gość
Liwia prześliczne :)

Gość gość
Justyna dla mnie śliczne. Sara to pies mojej koleżanki. Agnieszka mi sie nie podoba, Joanna to moja kotka i kojarzy mi sie tez z kosmetykami, więc to trochę tak jakby nazwać ją Nivea :D Liwia dla mnie okropne w życiu bym tak dziecka nie nazwała jeśli już to Oliwia albo Lidia.

Gość gość
A ta Aniela to dla mnie takie bezpłciowe. Takie pipciu-cipciu bez wyrazu.

Gość Beata Beata
Z tych imion tylko Sara mi się podoba, z męża.. hm..moze Asia, na pewno nie Justyna.. takie wiesniackie z czasow PRL jak i renata i beata. xxxx Pokażę ten wpis mojej mamie. Zresztą już któryś z kolei. Mam na imię Beata i od zawsze nienawidzę swojego imienia, a mam już 34 lata. Beata... Co to za imię? Jak dla grubej wiejskiej berty.. I na poparcie mojej tezy - jeszcze nigdy przenigdy moje imię nie zostało wymienione wśród ładnych, na wszelakich forach itp. A wśród list na najbrzydsze imię? Niemal króluje! xxx Wracając do tematu autorki: chyba Sara z tych Waszych... Mi podobają się Emila, Liliana, Zuzanna, a najbardziej Łucja. Ale od są dziwne zdrobnienia - Łuśka itp :D

Gość gość
TOP ONE Joanna .Uniwersalne ponadczasowe i ma normalne zdrobnianie . Sara -jak toto wołać / Sarcia / Sarusia / inne dzieci będą się naśmiewać że Srusia ..Blehh .Fela i Aniela to brzmi jak 90 letnia prababcia . Liwia będzie mylone z Oliwia zreszą takie sobie . Ewentualnie Justyna bo dziś nieoklepane, na pewno lepsze od Liwek/Oliwek itp . .Agniecha faktycznie takie sobie .

Gość gość
Aleksandra, Liliana.

Gość gość
mariola, grazyna, halina

Gość gość
Kamila jest śliczne

Gość gość
Jstyna, bo Sara to dla psa:x wole typy meza !

Gość gość
Sara, reszta do bani

Gość gość
Mąż ma niestety lepszy gust .

Gość gość
Joanna najładniej. Sara też ładnie, ale w zestawieniu z nazwiskiem na R , to za dużo tego Rrrr :)

Gość gość
Imiona zaproponowane przez męza moim zdaniem oklepane i w dodatku niezbyt ładne. Z tych, które Ty wymieniłaś najbardziej podoba mi się Liwia, Aniela też ładnie. Felicja i Sara nie za bardzo A najpiekniejsze są wg mnie imiona takie jak: Julia, Laura, Emilia, Zuzanna, Wiktoria- czyli taki stare ( bo nadawane jeszcze 100, 200 lat temu), ale takie romantyczne, szczlachetnie brzmiace Z popularnych imion , takich zwykłych najładniejsze mi się wydają: Anna, Natalia, Paulina, Sandra, Monika - bo ładnie brzmią i tak seksownie wg mnie, kojarzą mi się z ładną, subtelna kobieta

Gość gość
A co do Joanny, Justyny i Agnieszki to mi sie niezbyt podobają... Jeszcze Joanna może byc, choc szału nie ma. Justyna- brzydkie nie jest, ale ładne też nie, Agnieszka nie kojarzy mi się z ładną kobietą, ani ze zbyt mądrą, choc pewnie takie są, ale takie mam skojarzenia. W kazdym razie wg mnie te trzy imiona nie maja w sobie nic szczegolnego

Gość gość
a wedlug mnie Justyna to szpetne imie, jest jakies takie no..... paskudne. Justa, dajcie spokoj, to juz Agniecha jest lepsza choc tez mi sie nie podoba.

Gość gość
tu autorka, wybaczcie, że dopiero piszę. praca, gorsze nieco samopoczucie dzis itd. jutro i piątek wolne, aż do poniedziałku :) Tak myslalam o imionach. szukałam ... Daria mi się też podoba, mężowi tak sobie... Ida , Ewa. Męzowi Ida się okropni nie podoba. on z kolei podczas losowego szukania imiona na sieci trafil na Kinga i mu się spodobało. ja się waham ale nie wiem. bo chcemy na drugie (o ile damy) dać dziecku Kornelia. to obydwa na K? chyba nie bardzo ...? tak sądzę. ale najbardziej nadal podoba mi się Felicja i Liwia ... Liwia Kornelia, tak ładnie ... moim zdaniem :D

Gość Órwana  z  choinki
Asia

Gość gość
A nie może być tylko kornelia? Kinga jest ok..mala kinia

Gość gość
Liwia wstrętne jak jakaś oliwa. Twoje propozycje są okropne, męża dużo lepsze. Nie tak pretensjonalne. Joanna najlepsze potem Justyna A inne: Małgosia, Basia, Wanda, Emilia, Anita, Alina, Alicja, Paulina, Karolina ... Iza

Gość gość
odpusc ta Liwie, to strasznie pretensjonalne imie i od razu wiadomo z. kim ma. sie do czynienia

Gość gość
A moze Marcelina?

Gość gość
1:19..justyna jest wieśniackie, a Wanda i hasła po prostu brzydkie:/ Może sama daj tak córce na imie..na pewno będzie przeszczesliwa gdy dorosnie

Gość gość
to może Ligia?

Gość gość
Ligia? co ty masz kobieto we lbie? kielbie we lbie chyba. dziecinada