Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla dziewczynki, pierwsze dziecko. mężowi propozycje się nie podobają

Polecane posty

Gość gość
Z obydwu zestawow najladniejsze Justyna, sama bym moze wybrala jakbym miala corke

Gość gość
Gdybym miała córkę to Inga lub Inka. Podoba mi się też ponadczasowa i uniwersalna Anna. Blanka, Kornelia, Konstancja też piękne. Tylko to ostatnie jeśli chodzi o zdrobnienia to niekoniecznie

Gość gość
Autorka ma poukładanego męża :D ! Te imiona wcale nie są jakieś przaśne , te jego propozycje znaczy . A Liwia to może być i będzie na 90% sezonowa moda i za 20 lat będzie to coś w stylu obecnej Żakliny, itp . Ida Kornelia -nie .

Gość gość
no dokładnie, nie dawajcie takich pretensjonalnych imion typu Liwia - to jest tylko chwilowa moda, takie imiona dlugo sie nie utrzymaja na topie.

Gość gość
Ligia piękne imię.mam znajoma piękna i mądra dziewczyna .imię idealnie do niej pasuje....więc nie wiem po co takie chamskie teksty"co ty masz w głowie kobieto"...możesz mi wierzyć w głowie mam "sporo"

Gość gość
22.11 Bo na kafeterii rozni ludzie siedza, nie tylko ci wybitnie kulturalni. Dlatego mozna i trzeba spodziewac sie wszystkiego.. :(

Gość gość
A może Maria? proste, klasyczne, ponadczasowe. I nieczęsto jednak nadawane. siostra mojego partnera nazwała córkę Maria Elżbieta - po prababciach ( tzn jej babcia ze strony taty i babcia jej męża ze strony taty, czyli wówcxas jeszcze żyjące babcie, żeby było im miło). z Twoich propozycji to może Joanna a z męża Aniela

Gość gość
Twoje propozycje są fajne i wbrew obiegowej opinii coraz bardziej popularne(szczególnie Sara i Anielka) Sara w żadnym wypadku nie trąci tandetą! Kojarzy się z Małą Księżniczką. Felicja też niezła. Męża propozycje- jak z lat 80.nie chciałabym nazywać się jak matki moich koleżanek tyle w temacie.

Gość gość
Anielka to ta co ją w piecu chlebowym spalili :O ? Jakoś tak się kojarzy z niepiśmienną bosą wsią .

Gość gość
nie Anielka tylko Rozalka wiesniaku bez szkoly

Gość gość
Felicja - fala ( chyba że po rodzinie chcecie dać) Justyna-tzw dżasta Sara-moge ci rękę dać ze będzie panią Sarenką do końca życia Aniela-mozna zdrobnć nela albo ani (jak w star warsach anakin) trochę pretensjonalne mój typ

Gość gość
Z tych dwoch Justynka podoba mi sie bardziej. Zadne Blanki Szklanki Filizanki :) Justyna to ladne imie:)

Gość gość
Lidia

Gość gość
Justyna? Nie! Pomyslalabym ze jestes Biebera i chcesz to tak upamietnic. :) A moze Iwona (iwcia), Dorota (dorcia, dorka), Joanna (asia), albo Paulina?

Gość gość
A mi podobają się imiona : Tamara, Matylda

Gość gość
Mi sie podobaja: Marta, Olga, Weronika, Izabela, Kinga, Dorota, Aneta, Sama mam na imie Luiza i w sumie moze byc...

Gość gość
00:42 fajne typy. Ciekawe co na to autorka. Moja cora to Marta.

Gość gość
Nie do wiary jak dużo osób poparło imię Sara na 1 stronie. Jestem w szoku. Przecież to tak jakbyście poparli imię Brian dla chłopca a warunkach polskich. Autorko Sara to imię klimat jak z filmu o starożytnym Egipcie. Równie dobrze mogłabyć wymyślić Kleopatra. Patologia z głębokiej wsi nadaje imię Sara w warunkach polskich jak chcą w sposób sztuczny wyróżnić dziecko i wychodzi potem taki absurd. Jestem w szoku, że część osób cię poparło. Nie wiem kto tu siedzi na kafe. Daj tą Felicję albo Liwię. To są imiona ładne, ciekawe i na miarę obecnych czasów. Aniela też może być, bo nie jest oblatane. PRL miał swój urok, ale te czasy już minęły. Dajmy tym imionom odpocząć na pare pokoleń. Zostawmy je w dzieciecych wspomnieniach lub we filmach jak ktoś tych czasów nie przeżył, bo za dużo by było tego wszystkiego.

Gość gość
A ja mam Ninkę :)

Gość gość
"nie dawajcie takich pretensjonalnych imion typu Liwia - to jest tylko chwilowa moda, takie imiona dlugo sie nie utrzymaja na topie. " To chyba dobrze jeśli się nie utrzyma, bo by same Liwie po ulicach chodziły a tak to dzięki modom przemijających zachowuje się względna różnorodność o ile można to tak nazwać, bo wybór imion w kalendarzu mamy co tu dużo gadać dość ograniczony.

Gość gość
20:58 Hehe.. Nie wiem ile masz lat. Trzynaście ? ale poczekaj jak będziesz miała 30-40 lat i sama zostaniesz mamą wtedy twoje dziecko i inni jego równieśnicy będą uważali twoje imie za imie dla starej baby i będzie ono obciachem. Ta historia się powtarza w każdej generacji

Gość gość
Liwia b. ladne Justyna tez, ale uwazam ze to matka powinna wybierac bo urodzila i wiecej ponosi trudu(o ile jej nie przyjdzie do glowy jakies koszmarne imie).jak mezowi strasznie sie nic nie podoba z tego zestawu, poszukaj innych, ale to ty powinnas decydowac.Ja bym wybrala Liwie, nie daj mezowi rzadzic

Gość gość
Yyyy a co ja obchodzi czy będzie imie na topie czy nie? I co ja obchodzi ze ze starych czasów jest. Podoba się komuś to imie to na ch/uj patrzeć kiedy było modne i czy będzie.

Gość gość
Jak autorka by chciała podążać za moda to nazwie Julia albo Zuzanna :D

Gość gość
23:11 tok rozumowania prostackiej gimbaziary, która stoi pod blokiem

Gość gość
Cześć dziewczyny :) Doskonale rozumiem problem autorki. U nas jest to samo. Z tą różnicą, że jeszcze rodzina ma swoje "typy"- A chcemy (być może naiwnie) żeby imię naszej Perełki podobało się wszystkim:) Na razie mamy pod lupą Michalinkę, Emilkę, Darię i Hanię;)

Gość gość
wszystkim na pewno się nie będzie podobać. Uważam, że Daria jest wiesniackim imieniem, Emilka tez mi sie nie podoba.

Gość gość
Mam na imię Michalina. Od dziecka czułam się jak pani 65+. Nauczyciele i rodzice nie chcieli zdrabniać (michasia , misia) i zawsze bylo to straszne Michalino to.. Michalino tamto... blee..

Gość gość
Co do imienia Sara. Tak nazywa się suka dobermana mojego sąsiada.