Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu mamy z nadciśnieniem? Potrzebuje pogadać.

Polecane posty

Gość gość

02.01 dokładnie siedem tygodni po urodzeniu trzeciego dziecka wykryto u mnie nadciśnienie, jestem jeszcze w trakcie diagnostyki, biorę dopegyt 3×1 raz zabrałam catopril ale to chyba był już atak paniki. Mama, tata i babcia mają nadciśnienie ale ja mam dopiero 31 lat. Lekarz mówi że może mi się unormuje a może nie. Jak wam się żyje z nadciśnieniem? Jak o tym nie myśleć? Gdy zbliża się wieczór i mam zmierzyć ciśnienie to jestem bliska paniki. Wieczorem zawsze jest wyższe. Lekarz kazał mierzyć tylko raz rano i gdybym źle się czuła.

Gość gość
Młodsze niż ty też mają nadciśnienie. Nie jesteś wyjątkiem. Do tego tak naprawdę jesteś już po 30dziestce i masz to rodzinne...

Gość gość
Zależy jak wysokie to ciśnienie i jak się czujesz. Ja w ciąży miałam skok z 90/70 do 120/100. Po porodzie unormowalo się, ale po śmie mojej mamy zaczęłam dziwnie się czuć i ciśnienie znowu skaczące, nawet 140/110. Dostałam leki, bralam pol roku, później odstawilam jeden i po 3 miesiącach drugi. Minął rok, ciśnienie mam dobre, ale wiem, że mam tendencje do skoków, szczególnie dołu, za tym idzie ból głowy, zobaczymy co dalej.

Gość gość
Najwięcej miałam 172/105. Potem spanikowałam i podjechałam do przychodni w szpitalu. Życzę Ci by Twoje ciśnienie już zawsze było w normie.

Gość gość
Autorko, może jest jakaś tego przyczyny? Moja mama tez ma wysokie ciśnienie, więc kiedy u mnie sie pojawiło, myślałam, że to normalne. Z dnia na dzień podskoczyło mi do 180/120, myślałam, że mi głowa pęknie. Ale u mnie to było spowodowane stresem w postaci kontroli z urzędu skarbowego. Wcześniej otwieraliśmy stację paliw, tez było dużo nerwówki i wszystko sie zbiegło. Po roku przestałam brać tabletki i do dzisiaj nie mam problemów z ciśnieniem. Może u ciebie to tez będzie tylko chwilowe.

Gość gość
Mam nadzieję że tak będzie. Dziękuję.

Gość gość
Z nadciśnieniem można normalnie żyć. Głowa do góry!

Gość gość
Jestem w 16tyg ciąży a moje ciśnienie na wizycie u gin to 160/100. Jestem na dopegycie 3x1. Poprzednia ciąża 7 lat temu zakończona cc z powodu stanu przedrzucawkowego.

Gość gość
A i nie jestem stara. W grudniu skończyłam 27 lat.

Gość gość
gość dziś trzymam kciuki! Napewno będzie dobrze! Powiedz mi czy dopegyt zaczą odrazu u Ciebie działać?