Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę o rade w sprawie córki

Polecane posty

Gość gość

WITAM, zaraz pewnie mnie tu zjedziecie ale proszę oceńcie sytuacje, otóż, córka chodzi do 6 kla, szkoły podst.dobrze się uczy zawsze z muzyki miała 5-4, od września maja nową pania i, ja wiem że córka nie ma głosu do śpiewu ale zawsze ćwiczy bardzo sie stara zawsze zna tekst piosenki , na muzyce ucza sie spiewać jakąś piosenkę a na 2 lekcję muszą ją zaśpiewać na ocenę, tych piosenek było już 5 i oceny ma 3 piatki i 2 czwórki , pani powiedziała że nie da jej piatki bo ma nieczysty głos, ja rozumiem że moja córka choć się stara to fałszuje, no ale nie kazdy może być muzykiem, córka bardzo przeżywa tę 4, rozumiem jakby pani powiedziała tak- julka nie umiesz spiewać fałszujesz masz 4 to ok. ale ona powiedziała ze ma nieczysty głos, dla mnie może byc ta 4 ale córka aż płakała wczoraj z tego powodu, na poczatku roku jak pani omawiała lekcje z muzyki co bedą robic to mówiła że jezeli ktoś się stara i uczy tekstu a nie ma głosu ani zdolnosci a poprawnie zaspiewa to dostaniei 5, i córka dlatego tak przeżywa , nie wiem jak ona spiewa w tej szkole ale jak spiewamy razem to wiadomo ze jest fałsz ale stara sie spiewać tak jak w orginale i jak na takie dziecko jest nie zle ----tak myślałam że jak dostanie na pólrocze tę 4 by pójść do pani wychowawczyni i delikatnie z nią porozmawiać, doradzcie mi co robić, tylko proszę nie piszcie że ja i córka jesteśmy przewrażliwione

Gość gość
Fałszuje to nie zasługuje na 5 proste. Nie lituj się nad nią. W przyszłości życie będzie jeszcze bardziej okrutne. Nie może uważać, że jest najlepsza na świecie bo ją to kiedyś zgubi. Krótko mówiąc - nie wychowuj jej na pipę.

Gość gość
Oceny z muzyki są trochę nie fair, tak samo jak wf :O

Gość gość
nie uważam że jest najlepsza na świecie, nie każdy rodzi sie z czystym głosem i nie każdy ma zdolności wokalne, ale jeżeli sie stara ,zana teksty na pamięc a ze fałszuje to nie jej wina, śpiewa tak jak jest melodia tylko ten fałsz

Gość gość
Bardzo dobrze zrobiła. Przynajmniej zrozumie, że nie jest w tym kierunku uzdolniona i nie pójdzie na robić sobie siary w "must be the music" czy innym takim.

Gość gość
dziś Nauczenie się wzorów z matmy na pamięć nie oznacza, że umiesz rozwiązać równanie...

Gość gość
gość dziś Bardzo dobrze zrobiła. Przynajmniej zrozumie, że nie jest w tym kierunku uzdolniona i nie pójdzie na robić sobie siary w "must be the music" czy innym takim. ---wiem że nawet o tym nie pomyśli, dodam że córka bardzo długo chodziła do logopedy i nigdy przenigdy nie bedzie miała czystego głosu,

Gość gość
Myslalam ze w szkole ocenia sie wlasny wklad a nie talent na ktory nie ma wplywu, za moich czasow len i olewacz z pieknym glosem by dostal pale a pracowite dziecko bez glosu piatke, natomiast zdolny i pracowity 6 Co innego kolko zainteresowan czy szkola muzyczna dla profesjonalistow

Gość gość
Jeśli nie jest to szkoła muzyczna to ona przesadza. Wielkość dzieci śpiewa nieczysto albo słonia maja na uchu.

Gość gość
no wlaśnie, często było tak że jako jedyna znała tekst piosenki na pamięć,

Gość gość
Faktycznie niedobrze, że nauczycielka jest niekonsekwentna (o ile dobrze zrozumiałyście jej wypowiedź z początku roku), ale powiedz mi jedno - co Twojej córce po wyżebranej piątce z przedmiotu, z którego nie ma zdolności i ona sama o tym wie? Jeśli ta jedna ocena miałaby zaważyć na uzyskaniu paska na koniec roku, to warto się popytać, jak można poprawić ocenę dodatkową pracą. W przypadku oceny na półrocze, która do niczego nigdy się nie wlicza, myślę, że to zawracanie głowy.

Gość gość
Bez przesady Na pełne 5 trzeba naprawdę zasłużyć, a skoro pani ma takie wymagania co do córki to już chyba faktycznie przeqrazliwienie :-D Pani od mużytku przypuszczam że ocenia sprawiedliwie, to nie matematyka czy polski żeby można było podnieść i poprawić ocenę. A córka skoro przeżywa i płacze to może zbyt rozpuszczona skoro nie umie sobie poradzić z gorsza ocena, a ocena 4 jest jak nazwa mówi dobra ;-) Wesprzyj córkę ze 4 to jest dobra ocena.

Gość gość
ale co to dokladnie znacy 'czysty glos'? Bo to brzmi jak opinia osoby, ktora nie zna sie na tym co robi i wymysla sobie pojecia. Tak samo jak niekompetentna nauczycielka angielskiego mowiaca o 'brzydkich samogloskach'. A tak poza tym to bardzo dobrze zrobila. Oceny to oceny, oceniaja osigniecie danej osoby, nie sa po to, zeby komus bylo milo. Zgadzam sie z opiniami, ze zycie jeszcze jej bardzij dokopie. Niepowodzenia i rozczarowania sa czescia zycia. I one ksztaltuja charakter. Spadaja na kazdego, ale od nas zalezy jak sobie z nimi poradzimy. Nie ma sie co rozczulac nad 4 a nie 5. Rzeczywiscie wychowujesz ja na pipe.

Gość gość
nie mam zamiaru pójśc teraz ale już po półroczu by np.zapobiec takiej sutuacji na koniec roku bo tak może to zaważyć na jej średniej i pasku na koniec roku, ale nie wiem zastanowie sie bo naprawde nie jestem jakas nadopiekińcza,ja tez uwazam że 4 jest dobra -za moich czasów jak ktoś był głąb np. z polskiego z matmy, to takimi przedmiotami jak plastyka muzyka , religia mógł sobie poprawić średnia, ostatnio powiedziała mojemu bratu że będzie miec 4 z muzyki to trochę ja wyśmiał co z muzyki 4, a wlasnie pamietam że on trohcę był leser ale muzyka plastyka w-f same piątki bo wtedy jakoś łatwiej było dostać piątkę z tych przedmiotów

Gość KsiondzChrabonszcz
Powinnaś pożyczyć córce swój wibrator. Córka zapomni o śpiewaniu i odkryje w sobie inne talenty i co ważniejsze przestanie płakać. Ty będziesz miała święty spokój, zadowoloną córkę i wspaniały powód do zakupu nowego, większego dildo z jednoczesną stymulacją łechtaczki, wzgórka łonowego, o***tu i jednocześnie strzelając znienacka prądem rozbijał celulit.

Gość gość
gdyby to była matma albo polski to nie pytałabym się tutaj bo jasne umie 5, nie umie 4,3,2,1,, ---ale mimo że sie stara i tak nie zaspiewa czysto bo nie ma pięknego głosu ----nie wiem tak pani powiedziała że ma nieczysty głos

Gość gość
A ja mam byc lekarzem chirurgiem w takim razie zdolnosci niemam ale mam checi .Chciala bys zeby taki lekarz cie kroil ?? liczy sie fakt i fakt ma byc oceniany i koniec

Gość gość
To przeciez autorce chodzi o ten czerwony pasek na koniec roku. Kobito,wychowasz dziecko ktore bdz chciało całe życie Tobie dogodzić zeby Ciebie nie zawieść.Prowadzisz juz w tej chwili córkę do psychologa z zaniżoną samooceną.Weź się w garsć!

Gość gość
Takim zachowaniem prowadzisz do patologi,pozatym czekasz na to jedna jedyna osobie co ci przyzna racje zeby miec pretekst do rob ienia jej zachcianki a z tego co tu wynika 95 % ludzi jest przeciw twojemu zachowaniu jest 4 niech tak zostanie!!!!!

Gość gość
To przeciez autorce chodzi o ten czerwony pasek na koniec roku. Kobito,wychowasz dziecko ktore bdz chciało całe życie Tobie dogodzić zeby Ciebie nie zawieść.Prowadzisz juz w tej chwili córkę do psychologa z zaniżoną samooceną.Weź się w garsć! ----nie zrozumiałas mojego postu wcale a wcale ----nie tylko chodzi mi o sam pasek --i ona nie chce mnie zadowolic tylko ona płacze że mimo że sie stara to pani powiedziała ze ma nieczysty głos i nie da jej 5, a dla mnie 4 jest ok. ---córka nie ma zanizonej samooceny, po czym tak sadzisz , własnie ona stara sie walczyc o swoje --mam sie dobrze to po co mam sie brac w garsć ------- ja pytałam tylko czy pani ma rację, czy mogę tylko coś pomóc poprzez rozmowe z wychowawcą

Gość gość
wyjaśnij córce, że im dalej w las (wyżej w szkolnictwie), tym częściej te 4 mogą się zdarzać. Wyjaśnij, co to jest ocena subiektywna a obiektywna, fakt i opinia; jak dużo się zmienia w zależności od środowiska, ćwiczeń, talentu, pracy, itd. I że pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Po co masz gadać nauczycielce jak osoba, która nie może przyjąć krytyki, przecież dziecka ci nie gnębi. To już najwyższa pora, by córka rozwijała w sobie pasję do rzeczy, z których jest dobra i nie marnowała czasu na rzeczy, które jej nie idą. Życie jest na to za krótkie. 4 jest jak najbardziej w porządku. Ale niech ciężko pracuje nad tym, co chciałaby w przyszłości robić, co lubi, itp. Piosenarką już raczej nie będzie, no i co z tego? Jest milion innych rzeczy, w których może się rozwijać. Skupisz się na tej jednej rzeczy, która jej nie idzie, czy na tysiącu innych, z których jest dobra? jak będziesz uczyć swoje dziecko? Szklanka jest w połowie pusta, czy pełna?

Gość gość
Ale bdz miała zaniżoną samoocene bo Ty uwazasz że należy się 5 z automatu bo przecież miała kiedyś.Zamiast wytlumaczyć że kazda pani inaczej ocenia i teraz ta ocenia ją na 4 to Ty chcesz lecieć do szkoły i negocjowac ocenę. A jak z matem czy z polskiego będzie miala niższe oceny to też pobiegniesz do szkoły?I czego córkę nauczysz ?Że mamusia zawsze wynegocjuje lepszą ocenę.Błąd!

Gość gość
Dzieciak nie ma głosu. Mamusia ma aspiracje. Kobieto - ogarnij sie - na siłę z dzieciaka śpiewaczki nie zrobisz. Swoje chore ambicje schowaj głęboko. Oczywiście - nauczyciel powinien oceniać wkład własny, ale może stwierdził, że jaki on by nie był - nie da się zrobić śpiewaczki z Twojej córki i taką oceną chce dać wam coś do zrozumienia?

Gość gość
ani nie mam aspiracji ani nie chcę zrobić z niej śpiewaczki, bo ona nawet nie ma takiej pasji ,zapytałam tylko czy pani ma racje stawiając dziecku zaniżoną ocene tylko dlatego że ta ma nieczysty głos że nie urodziła sie z darem pięknego głosu, pisałam jasno że gdyby pani powiedziała wprost -Julka fałszujesz, zle śpiewasz daję ci 4 to jest ok. ale pani powiedziała tylko że ma nieczysty głos a na poczatku roku mówiła co innego, corka też sie boi że przez tę 4 na koniec moze jej to obniżyc średnia i z paska nici-i na tym zależy jej najbardziej, --gośc z 16'25 co to znaczy ze 95% ludzi jest przeciwna mojemu zachowaniu, a co ja zrobiłam , ja sie tylko zapytałam czy pani ma rację,, ---nie zamierzam się kłócić o ocene ani jej wyciągać ocen, pytam tylko czy jezeli jakies dziecko nie ma słuchu nie ma idealnego głosu a śpiewa tak jak umie a sie stara czy naprawde nie zasługuje na 5,pytam teraz ogólnie tak wobec tez innych dzieci, a jak jest u was z ocenami ze spiewu

Gość gość
Liczy sie fakt a nie checi ma nieczysty glos nie moze dostac 5 robisz szopkie kobieto takie cos prowadzi do patologi nie mozna byc we wszystkim dobrym i trzeba to zaakceptowac nawet nie osmieszaj sie rozmawiajac z nauczycielka

Gość gość
A dlaczego sie boi ze nie bdz miała paska na koniec roku? Musi być jakas przyczyna Gdyby pani córce powiedziała że falszuje to jeszcze byloby gorzej.Bo to by znaczyło że się nie przykłada do śpiewania. Chciała jakos łagodniej to powiedziała ze ma nieczysty glos.Dla dziecka lepiej a Ty robisz z tego jakąs ogromną niesprawiedliwość.

Gość gość
Jedna czwórka nie zawadzi na średnią potrzebną do czerwonego paska. Jeżeli ma inne czwórki to niech poprawi tamte. TAK PANI MIAŁA RACJĘ!!!!!!!!!!