Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćnb

uciąŻliwe dolegliwości

Polecane posty

Gość gośćnb

Dobry wieczór. Bardzo liczę na państwa pomoc . Mam 17 lat i wszystko zaczeło sie od tego, że kiedy byłam dzieckiem (ok 9 lat) wylądawałam w szpitalu. Od tamtej pory obserwuje każdą zmiane na moim ciele. Za każdym razem gdy wyskoczy mi jakaś krostka zaczynam panikować czy to nie jest przypadkiem jakiś rak lub inna poważna choroba. Na podstawie internetu zdiagnowałam u siebie tysiąc innych poważnych lub mnie poważnych chorób. Za każdym razem gdy zauważe u siebie jakiś objaw, wchodzę w internet i czytam co to może być, ewentualnie sprawdzam czy objawy choroby pasują do moich objawów. Gdy ktoś mówi o tym co go boli lub o objawach jakiejś choroby ja tak jakby z automatu mam te objawy lub bolą mnie poszczególne części ciała. Za każdym razem "diagnozując" kolejne choroby ogarnia mnie niesamowity lęk i panika. Często ze strachu zaczynam płakać. Rodzina sie ze mnie śmieje, że zachowuje sie jak emerytka, jednak jest to dla mnie niesamowicie uciążliwe. Do napisania tutaj na forum skłoniła mnie sytuacja sprzed chwili gdyż mam wrażenie, że już nad tym nie panuje. Mianowicie "zdiagnozowałam" u siebie czerniaka, ponieważ moje znamie (pieprzyk) wydaje mi sie nietypowe i jakieś "inne". Wszystko to zaczelo sie od ostatniej lekcji biologii gdy mówiliśmy czym objawia sie czerniak. Wcześniej nie przywiazywalam do moich znamion większej uwagi. Umieram ze strachu. Pytanie moje brzmi czy ktoś z was spotkał sie z takimi "dolegliwościami" i czy mogę sobie z tym jakoś poradzić? Z góry serdecznie dziękuję.

Gość gość
Jestes zdrowa Wyluzuj