Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winkociąża

ile można pić alkoholu w ciąży?

Polecane posty

Gość winkociąża

mi mama i ciocie powiedziały że można mały kieliszek wina raz na tydzień wypić

Gość gość
kieliszek można nie wiecej

Gość gość
kieliszek do obiadku ale taki malutki

Gość gość
wina lepiej nie ale piwo można od czasu do czasu

Gość gość
kiedyś kobiety piły paliły i było ok

Gość gość
Nie wolno pić alkoholu w ciąży. Żadnego. Głupie prowo.

Gość gość
kieliszek dziennie ale nie więcej więcej to zaszkodzi, ewnetualnie jedno piwo dziennie

Gość gość
Jedno piwo dziennie?? Ja w ciaży nie jestem i tyle nie piję... codzienne picie to alkoholizm, nie trzeba pic nie wiadomo ile, ale jest regularność picia. Ja generalnie piwska nie lubię, chyba, że do grila jakieś smakowe. Dobre winko lubię, ale tez nie codziennie. W ciąży nie wolno pić w ogóle, nie możecie się powstrzymać na te kilka m-cy?

Gość gość
eee tam, pij ile chcesz, ale potem nie placz,ze urodzilas chore dziecko.

Gość hankalll
za komuny się piło i paliło kobiety ostro balowały w ciaży

Gość gość
Moja kolezanka z pracy 50+ chwalila sie niedawno ze na swoim slubie byla chyba w 4 mc i upila sie wodka a jak jezdzili prosic na slub to wszedzie ich wodka czestowali i pod koniec byla juz pijana.. Hmm no ok:-/ tak to bylo 30 lat temu:-/

Gość gość
I oczywiście te głupie p i n d y zarzekają się, że mają zdrowe dzieci

Gość ciążoszkapiwoszka
ja piłam całą ciąże jedno piwo dziennie i mam zdrowe dziecko, a wdniu porodu nawet 2

Gość gość
14:52 a w jakim wieku jest twoje dziecko?

Gość gość
Nie umiecie się powstrzymać przez 9 miesięcy?? Nie zbadano jaka ilość alkoholu źle wpływa na płód może to być zarówno jeden kieliszek.

Gość ciążoszkapiwoszka
moje dziecko ma teraz 15 lat i wszystko jest normalnie

Gość gość
Patologiczne łajzy. Nie zasługujecie na swoje dzieci.

Gość gość
Nie tobie oceniac kto nie zasluguje na dziecko , myslisz ze ty zaslugujesz a ktos nie ? Haha dobre sobie / nie pilam ani kropli w ciazy /

Gość gość
obrończyni patoli się znalazła, gratuluję priorytetów

Gość gość
Myślę, że bardziej zasługują na dzieci kobiety, które dbają o nie od początku. Nie wiem co w tym dziwnego?

Gość gość
Wiesz ja tez kiedys uslyszalam od jakiejs internetowej debilki ze nie zasluguje na dziecko bo napisalam ze nie przygotowywalam sie do ciazy , nie zmienilam diety ( jem normalnie ) niebralam witamin , nie lykalam kwasu foliowego , zwyczajnie uprawialam z mezem seks i z tego wyszlo dziecko , wiec jedna taka staraczka sie zasierdzila i wykrzykiwala ze wlasnie takie jak ja zachodza a to jej JEJ nalezy sie ciaza bo ona sie przygotowywala , od pol roku lyka witaminki i kwasik , badania robi , tempke mierzy , diete specjalna trzyma i nic a takie jak ja zachodza ot tak sobie ! Fakt ubaw mialam z desperatki nieziemski

Gość gość
Co innego nie brać witamin przed ciążą a co innego pić codziennie piwo w ciąży. Nie bez powodu jest to używka, w dodatku dozwolona od lat 18. A Twoje dziecko w brzuchu ile ma że go tym codziennie chcesz częstować ? Nawet jeśli nie codziennie to sporadycznie raz na jakiś czas ?

Gość gość
Wystarczy kieliszek alkoholu żeby dziecko miało FAS. Nie można w ogóle. Oczywiście nie jest też tak, że każde dziecko, którego matka napiła się RAZ alkoholu będzie mieć FAS, ale takie przypadki są opisywane i to wcale nie tak rzadko. Takie dziecko ma charakterystyczny wygląd, jeżeli się takie urodzi to wszyscy będą patrzeć na matkę jak na alkoholiczkę, a to mógł być tylko jeden kieliszek. Studiuję medycynę, na pediatrii lekarze ciągle nam mówią, że to szokujące, że kobiety nadal są tak nieświadome jakie niebezpieczne jest picie alkoholu w ciąży. Że też takie mity ciągle krążą.Nie istnieje dawka graniczna.

Gość gość
ja dostajesz za darmo od głupich pisowców 500+ to masz pić dotąd aż przepijesz te 500+

Gość gość
Ja w ciąży wypilam kieliszek szampana na własnym ślubie i potem pół szklanki piwa w lecie. Nie uważam się za patologię.

Gość gość
Zaraz się dowiesz, że jesteś bezpłodną staraczką, a ciotka siostry szwagra chlała w całą ciąże i ma zdrowe, więc co ty będziesz im pitolić o szkodliwości kieliszka. One już swoje wiedzą.

Gość gość
16.25 Możesz się nie uważać. Co to zmienia? Patologia nigdy nie uważa się za patologię. Naraziłaś własne dziecko. Dumna jesteś?

Gość gość
E tam nikt nie pije w ciazy przynajmniej w polsce lekarze o tym bebnia.. Za to niedawno ogladalam angielska youtuberke ktora w ciazy umawiala sie dosc czesto na drinki ze znajomymi i nawet mowy o szkodliwosci nie bylo.

Gość gość
Ale po co pic alkohol w ciazy , czy to taki produkt bez ktorego nie mozna sie obejsc?

Gość gość
Mozesz wypic flaszke dziennie i jednego 4 paka. Jesli nie dasz rady ,zadzwon po pielegniarke to ci dozylnie zaaplikuje przez kroplowke. A tak serio to te co pija naprawde sa alkoholiczkami