Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzedasz własnościowego !?

Polecane posty

Gość gość

Mam prawie identyczny problem co pani z synkiem. Otóż mój syn nie mieszka ze mną choć jest ( jeszcze) zameldowany.Po śmierci żony zostałem jedynym właścicielem utrzymującym mieszkanie w bardzo dobrym stanie. Syn przez 37 lat zamieszkiwania nie dołożył grosza do niczego. Chcę sprzedać lub zamienić na mniejsze mieszkanie którego utrzymanie poprostu mnie przerasta. Jestem emerytem zchorowanym a większość recept idzie do kosza. Przez czas zamieszkiwania ze mną były ciągłe pijackie orgie, niszczenie drzwi mebli i wizyty policji. Syn żąda należności po zmarłej matce którego ja bez sprzedaży nie jestem w stanie mu wypłacić. Cały spadek po żonie jest na mnie a więc spłata kredytu mieszkaniowego i kredyty żony o których nie miałem pojęcia a które doprowadzają do tragedii wiele osób odkąd zniesiono osobę żyranta. Co do wymeldowania to też koszmar i nie jest to takie proste jak piszą. Nie stać mnie na adwokata a chcę z tego mieszkania wyjść jak najszybciej.

Gość gość
Wszystko nie jest takie proste bo po pierwsze synowi należy się jedna czwarta wartości spadku po matce, a po drugie syna nie można wymeldować z obecnego mieszkania dlatego najlepsza byłoba zamiana obecnego mieszkania na dwa mniejsze, sprzedaż mieszkania też jest możliwa ale z rególy ta długo trwa chyba że chce pan sprzedać mieszkanie za niewielkie pieniądze ale sprzedaż poniżej wartości mieszkania nie ma sensu.

Gość gość
Syna wymeldować mogę i wymelduję. Nie widziałem go od dwóch lat i wolę nie oglądać, Uruchomię wszysto co możliwe aby poczuć się WŁAŚCICIELEM nie tylko podczas opłat. Stan obecny odbieram jako ubezwłasnowolnienie. Zamiana mieszkania na dwa mniejszę to utopia i prezent dla syna którego poszukują służby państwowe , banki , komornicy i wiele innych instytucji. Wartość mieszkania to wartość na którą jest chętny. Urojone ceny z którymi się spotykam nie mają szans na realizację a mnie interesuje wyłącznie wyjście z mieszkania które będę spłacał jeszcze długo. Zakup był z kredytu bankowego