Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam, które mają i synka i córkę. Kilka pytań.....

Polecane posty

Gość gość

Mam syna, 5lat. Za 2,5mca rodzę córkę. Duża jest różnica w wychowaniu dzieci innej płci? Z drugim chłopcem nie byłoby problemu. Wszystko wiem ;) Tyle się nasluchalam, że dziewczynki zupełnie inne, bardziej ogarnięte. Szybciej się rozwijają, że łatwiej z nimi, ale z drugiej strony droższe w utrzymaniu itp..... Opowiedzcie coś :)

Gość gość
Bez sensu gadka. Chcesz słuchać tych stereotypowych gadek??? Dziewczynki grzeczne chłopcy be itp.... każdy przypadek jest inny i jeśli córka pani Zosi spod piątki jest miła i kochana to nie znaczy ze twoja tez taka będzie. Każde dziecko jest inne.

Gość gość
Ojjj nie zgodzę się. Te "stereotypy" jak to nazwałas w całej mojej rodzinie i u znajomych się sprawdzają czyli: - Dziewczynki szybciej zaczynają mówić itp... - Szybciej są razie życiowe Ja na moją tylko zerknę i już wie o co chodzi, a synowi mówię wprost i albo nie kmini albo nie chce kminić, ale ma swoje plusy :) - Córka (ubrania, dodatki ) kosztuje mnie więcej. Również więcej czasu kosztuhe, bo włosy do pasa. Kocham i syna i córkę. Każdy ma swoje plusy u minusy. Córka jest bardzo porządnicka, a mój syn wolny duch. Jemu bałagan kompletnie nie przeszkadza, a ją aż boli :)

Gość gość
Zgadzam się z 17:23, ale moja córka lat 7 dodatkowo pyskuje, a syn lat 9 nie pyskowal i nadal tego nie robi :)

Gość gość
Syn starszy o 5 lat od córki. Teraz ma lat 15 ona 10.z nim mniej problemów niż z tą małą. Jak miała 3 lata pierwszy raz trzasnela drzwiami do swojego pokoju:-) humoru ma do teraz :-). Synowi coś powiem pójdzie zrobi, ta ma zawsze jakieś ale do powiedzenia. rower, rolki, lyzwy szło z nią jak krew z nosa, żeby się nauczyła. Syn na rowerze jeździł bez kółek w miesiąc, ona dwa lata się uczyła. Na łyżwach syn jeździł już pierwszej zimy. Ta barierki puściła dopiero na 3 zimę. Już traciłam nerwy i sama jeździła przy barierkach:-). Ogólnie kochana i ona i syn. Dogaduja się super, uwielbiają się nawzajem.

Gość gość
U mnie 3 lata różnicy. Syn 12 lat, córka 9 lat. Żyją jak pies z kotem. Niby wśród obcych jedno za drugim murem staje ale w domu naparzanka i kłótnie. Syn - wzorowy uczeń, laureat konkursów, ambitny, bardzo wylewny (codziennie mi mówi, że mnie kocha), posłuszny, punktualny i ma solidny kręgosłup moralny. Słabo dogaduje się z rówieśnikami bo ma tendencje do chwalenia się i wymądrzania. :O Córka - problemy z nauką od klasy 1. Niby uczennica przeciętna (piatki, czwórki,trójki) więc nie tragedia ale zagonić ją do nauki graniczy z cudem. Teraz przerabiamy histerię z tabliczką mnożenia. Tupanie nogami, trzaskanie drzwiamy, darcie kartek z tabliczką. Ogólnie leniwa jest strasznie, krnąbrna i uparta jak osioł. I obraża się o wszytko. Humorzasta. Cały czas żyję nadzieją, że może z tego wyrośnie. Zalety ma takie, że jest bardzo opiekuńcza, poproszona o pomoc zawsze pomaga bez gadania (sama z siebie raczej nie zrobi) i jest bardzo karna (jak dostanie karę to dopokutuje uczciwie do końca nawet nie pilnowana). Dużo mniej wylewna niż brat. Nie lubi się przytulać. W głowie nieststy tylko głupoty, jak ubrania, fryzury i strojenie się. :O

Gość gość
Corka 8 lat. Syn pol roku. Corka przekochana. Uwielbia brata. Nie ma zadnej zazdrosci. Syn spokojny. Co bedzie za kilka lat...Zobaczymy:-)

Gość gość
I u mnie tak bylo. Corka koszmar, madra ale leniwa, roztrzepana, histeryczna, obrazalska , tez trzaskala drzwiami, psula zabawki wyzywala nas. Okres nastoletni to byl koszmar, myslalam ze nic dobrego z niej nie wyrosnie. Syn kochany, milutki taki moj maly ksiaze przytulak, zawsze pomocny, nigdy nie robil awantur, sluchal sie, bardzo empatyczny chlopiec, lubiany w szkole, zero problemow z nim . Na koniec dodam ze corka spotkalam sie z rozumem i teraz jako mloda kobieta jest fantastyczna

Gość gość
"spotkała się z rozumem" Hhahahhahahhahah Ja mam dwóch synów. Każdy inny. Starszy porządnicki młodszy balaganiarz. Starszy bdb się uczy, młodszy laser. Starszy obowiązkowy, młodszy leń. Starszy taki troszkę za grzeczny ;) młodszy cwaniak, poradzi sobie w życiu. Dwóch chłopców i zupełnie odmienni. Bardziej to chyba zależy od charakteru, a nie od płci.

Gość gość
Ja w przeciągu dwóch lat urodziłam dwóch synów i córkę. Teraz już są nastolatkami, wszyscy są bardzo zżyci ze sobą, kłótnie jakieś bywały ale bez przesady... Starszy syn to prymus, ma tez dużo osiągnięć sportowych, córka też się świetnie uczy, a drugi syn to leń, ma słabe oceny i nic mu się nie chce, także nie ma reguły :P