Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wolalybyscie dom parterowy czy wiekszy?

Polecane posty

Gość gość

bo tak mysle ze dla rodziny 2+2 wystarczy dom parterowy

Gość gość
Zawsze uważałam, że w parterówkach czegoś brakuje.. piętra :D Tzn. dom bez pięknych schodów jest jakiś taki wybrakowany.. bardziej przypomina mi chatę leśnika, a poza tym dom nawet domek z piętrami jest bardziej obszerny i przygotowany na ugoszczenie rodzinki np. w okresie świątecznym ;) :)

Gość gość
Źle to ujęłam.. dom bez schodów i piętra to jak pół domu, a poza tym piękne schody mogą być wspaniałą ozdobą. :)

Gość gość
Parter jest bardziej ekonomiczny latwiej to utrzymac. Ewentualnie jakies poddasze

Gość gość
Parterowy ale z poddaszem z pewnością w przyszłości się przyda!! A niewiele więcej kosztuje w budowie jak i w utrzymaniu. Dobrze było by zaplanować budowę takiego domu by jesienią czy wiosną ogrzewać z kominka obniża to koszty ogrzewania przy niewielkich mrozach. Niewiele więcej też kosztuje ogrzewanie gazowe niż węglowe jeśli dom jest ocieplony. Jak się policzy codzienne palenie czy rozpalanie wynoszenie popiołu zadbanie przywóz drewna czy węgla. Cena identyczna do ogrzewania gazowego. A co jest dodatkowym plusem mniej kurzy i czyste powietrze.

Gość gość
Ale pytanie brzmiało co byśmy wolały.. Ale gdyby było mnie stać tylko na parterówkę (powiedzmy przy stawianiu domu nie byłoby pieniedzy na dobudowę piętra, z terenem w tym wypadku nie ma problemu, bo czy parterówka czy dom piętrowy cena taka sama..;)to pewnie starałabym się odczekać aż do momentu kiedy było by mnie stać. Bardziej ekonomiczny (poza stawianiem samego parteru) tzn. mniej metrów sześciennych do ogrzania? Dzisiaj są dostępne wspaniałe systemy grzewcze odzykujace ciepło, poza tym po pierwsze dom trzeba dobrze uszczelnić, a to nie kosztuje nie wiadomo ile..

Gość Małgosia Kon
Dla mnie parterowe domy są niezwykłe funkcjonalne i piękne. Duży ich wybór proponuje pracownia mgprojekt https://www.mgprojekt.com.pl/supernowosci-2018 . Dla mnie seria na Parkowej jest fenomenalna. Dodatkowo wydaje mi się, że nie powinna zaskoczyć dodatkowymi kosztami przy budowie.