Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Glod po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Urodzilam 2 tyg tenu i non stop jestem glodna. Boze. Jak to mozliwe. Nie jem ciezko raczej tak szpitalnie mozna powiedziec ale ciagle glodna

Gość gość
Hehe ja tez tak mialam jak karmilam piersia i zamiast zrzucac wage to tylam. Dopiero kilogramy zaczely mi schodzic jak odstawilam od piersi ;)

Gość gość
Ja tez karmie wlasnie

Gość gość
Autorko, sporo kobiet ma duuuży apetyt jak karmi piersią i to zwłaszcza pierwszy miesiąc czy coś, sporo z nas wtedy nieco tyje, ale o tym nie mówi !!! :) ja zachodząc w ciążę ważyłam ok 58 kg (wzrost 167 cm). kilka dni przed porodem miałam na wadze rano, nago, 72 kg. wiadomo zeszlo co nieco podczas porodu bo dziekco miało 3,800. ale w ciągu dwoch miesięcy po porodzie doszło mi 1,5 kg wagi. i tak naprawdę schudlam jak dziecko miało rok. wtedy to - mimo że nie stosowalam diet cud, jadlam normalnie, w tym czasem pizza, czasem ciastko o 22giej i piwo (już nie karmilam, kp było 7 miesięcy) - schudlam 6 kg w 3 miesiące. BEZ DIET BEZ ĆWICZEŃ. obecnie syn ma 3 lata, ja ważę 57 kg czy li mniej niż 4 lata temu.

Gość gość
Autorko jak kp to jest to niestety normalne. Moj żołądek to była studnia bez dna. Nie czułam sytosci. Zjadlam obiad solidna porcje i już coś mogłam jesc znow. Tak mialam po dwóch ciazach. Potem apetyt sie ustabilizuje i będzie ok. Np teraz moje dziecko ma 10m nadal kp i zupełnie nie mam apetytu.

Gość gość
Miałam tak samo przy karmieniu piersią, dosłownie wilczy apetyt a organizm wył o kalorie żeby wydolić z karmieniem po zarwanych nockach. Starałam się jedynie mieć pod ręką choćby surowe marchewki żeby nie wpychać w siebie czegokolwiek, i nie kupować słodyczy żeby po nie nie sięgać. Na ile mogłam, przygotowywałam też i mroziłam obiady, kotlety, zupy, starałam się mieć piersi z kurczaka czy indyka w lodówce bo można to szybko w papierze usmażyć bez tłuszczu czy warzywa na patelnię w zamrażalniku. Przy karmieniu chyba chudną głównie mamy na diecie marchewkowo-ryżowej, albo takie którym maluchy wybitnie dają popalić, że dosłownie nie ma kiedy nawet w biegu zjeść.