Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej?

Polecane posty

Gość gość

Jesteście za, czy przeciw?

Gość gość
kooorfa ta ustawa jest dyskutowana chyba od poczatku parlamentaryzmu. jak nie maja o czym gadać w sejmie to zarzucaja na warsztat ustaawe antyaborcyjną

Gość gość
Poy****y pomysł

Gość gość
gość dziś No niby tak, ale tutaj jest szansa, że przejdzie, w końcu politycy partii rządzącej od początku są chętni, na wykreślenie tej konkretnej przesłanki.

Gość gość
Państwo powinno chronić zdrowie obywateli, w ten sposób tylko ryzykują zdrowie i życie kobiet które i tak będą niechciane ciążę usuwać

Gość gość
Nie chce mi się wałkować tego tematu. Będą inni rządzący, to przywrócą normalność. Tymczasem trzeba wyjeżdżać za granicę i tyle.

Gość gość
Cóż, ewentualne drugie dziecko planowałam juz po 35 roku życia. Jeżeli nie będzie aborcji z powodu wad płodu, to nie będzie też zapewne badań ptenatalnych. Myślę że producentom testów typu NIFTY/Iona to bardzo na rękę. Jak człowiek będzie miał wiek podwyższonego ryzyka i minimum zdrowego rozsadku, to te 3 tysiące na testy znajdzie.

Gość gość
18;04 Wydaje mi się, że badania zostaną z prostej przyczyny - dają możliwość leczenia niektórych wad jeszcze w trakcie ciąży. Po prostu będą czysto diagnostyczne, a nie kwalifikujące do zabiegu.

Gość gość
będą tylko prywatnie - tak jak aborcje będą tylko pod stołem

Gość gość
Jestem za zaostrzeniem. Panstwo ma chronic obywateli a nie zezwalac na zabijanie niewinnych istnien. Jak ktos chce aborcji to niech pojedzie do emiratow niemieckich na zachod- dziki zachod. Tam potrzebna moze byc aborcja.bo g***ty sa na porzadku dziennym.

Gość gość
18:12 A co mają gwałty do projektu ustawy?

Gość gość
No i kogo stać, ten sobie pojedzie albo załatwi. Po tyłku dostaną jak zwykle ci najbiedniejsi, mało zaradni, którzy nie będą umieli sobie "zalatwic".

Gość gość
Nie wierzylam ze to przejdzie. No trudno dobrze, ze ja juz nie planuje ciazy. Mam wystarczajaco dzieci tyle ile chcielismy.

Gość gość
cieszę się, ze nie mieszkam w polsce

Gość gość
gość dziś cieszę się, ze nie mieszkam w polsce X Po 1 Polska piszemy z wielkiej litery Po 2 bez ciebie.jest w.naszej Ojczyznie normalniej niz na zachodzie europy

Gość gość
Powiedzmy sobie szczerze, dzisiaj aborcja w Polsce "na zyczenie" jest dostępna na wyciągnięcie ręki. Jedyna ograniczenie to pieniądze i umiejętności organizacyjne. Dla biedniejszych zestawy WOW I Cytotec /Arthrotec z sieci, średnia półka to Słowacja, Niemcy czy Holandia jako opcja LUX. Nie chcesz ciąży z wpadki to jej nie ma i tyle. W najgorszej sytuacji będą te osoby, którym się przytrafią wady genetyczne, bo o tym zazwyczaj dowiadują się dość pozno - za późno na WOW, za późno na Słowację. Jak będą mieli szczęście, to może zdążą do Holandii. Będą się działy prawdziwe dramaty. Bo dla tych którzy "nie chcą ciąży bo nie"- nic się nie zmieni.

Gość gość
polsce piszemy z małej, bo "państwo" które ma w d***e obywateli to nie państwo. kaczorek dalej ma ból tyłka, że jego walnięty braciszek jednym poleceniem zabił siebie i kupę innych ludzi więc teraz szuka winnych, a przy okazji mści się na całym świecie

Gość gość
Absolutnie przeciw.

Gość gość
Temat typowo zastępczy -opozycja sie zaorała swoim projektem ostatnio . Wałkują to dla uciechy gawiedzi zamiast poważniejszych spraw .