Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pastelowe włosy a praca i życie zawodowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, Od dawna kusi mnie aby zafarbować sobie włosy na kolor brzoskwiniowy. Sądzę, że bardzo ładnie wybijałby zielone oczy. Niestety wiem, że nie każdy pracodawca patrzy poważnie na osoby z takimi "odchyłami". Ubiegam się o pozycje takie jak: analityk finansowych, księgowa, specjalista do spraw audytu, kadrowa. Czy uważacie, że akurat w tych zawodach "wypada" tak się wyróżniać?

Gość prawi 121
zalezy jaka masz cerę

Gość gość
akurat jestem bardzo neutralna. Pasują mi najjaśniejsze odcienie podkładów i z żółtym i z różowym podtonem

Gość gość
Wiem, że burgundowy by mi pasował, ale nieco kłóci się z tym co zakładam na co dzień. Raczej trzymam się pastelowych kolorów oraz bieli: miętowy, pastelowy żółty, pudrowy róż, ecri, błękit, pastelowa zieleń, lawenda... Dlatego szukam jakiś jaśniejszych kolorów. Ps. Dziękuję za przesłanie filmika

Gość gość
niestety te zawody które wymieniłaś są nastawione na to że trzeba wyglądać w określony sposób aczkolwiek kolor brzoskwiniowy nie jest aż taki kontrowersyjny bo jest pomiędzy blondem a rudością

Gość gość
wydaje mi się, że to najbardziej neutralny z pastelowych kolorów. Najlepiej jednak poczekac aż dostaniesz pracę i wtedy zapytać szefa

Gość gość
Na razie mam ciemny brąz - liczę na to, że po kilku miesiącach pracy będzie efekt "pierwszego wrażenia" i później nikt nie będzie wnikać tak jak dajmy na to - przy rekrutacji.

Gość gość
Pomysł na pytanie szefostwa bardzo mi się podoba. Kto wie, może akurat będzie zgoda. Z tego co wiem raczej nie są to zawody, które wymagają pracy z klientem. Istnieje możliwość.

Gość prawi 121
im jasniejszy rozowy tym mniej bedzie sie rzucał w oczy i mniej irytował ludzi z otoczenia

Gość gość
Zwyczajnie tonuj włosy stopniowo aż do takiego odcienia jaki ci się podoba najbardziej. Na etapie szukania pracy zacznij od delikatnego rozjaśniania, niech się z góry przyzwyczają do tego że jesteś blondynką, a potem kombinuj dalej.

Gość gość
prawi 121 Super propozycje, ale generalnie bardzo nie lubię ciemnych włosów. Wystarczy mi, że nie mam jasnych naturalnie. Interesuje mnie wszystko od jasnych pasteli , przez blond i marchewkowy rudy.

Gość prawi 121
ash brown - white blonde ombre transformacja

Gość gość
super ash blonde

Gość gość
Może nie bedzie Cie to dyskwalifikowalo w 100%, ale możesz wyglądać mniej profesjonalnie niz osoba o "zwyklym" kolorz wlosow i może ( choc nie musi) byc to jakis minus na rozmowie kwalifikacyjnej, więc może zastanow sie nad zmiana koloru wlosow jak juz zdobedziesz prace

Gość gość
Wydaje mi się, ze może być komus ładnie w tym kolorze, ale nie wyglada on zbyt profesjonalnie.

Gość prawi 121
czarne wlosy porażka - Nie ma nic gorszego niż kobieta z czarnymi włosami

Gość gość
A sam kolor jest dosc specyficzny, trzeba miec okreslony typ urody zeby pasowal. Jak np. braz czy blond pasuje wielu osobom, to tez raczej mniejszej ilosci osob, tak mi sie zdaje. Aczkolwiek jest ladny, tylko ja na miejscu autorki bym sie przefarbowala jak juz dostanie pracę, lepiej jednak na rozmowach kwalifikacyjnych wypadc jak najbardziej profesjonalnie i juz lepszy tu bedzie typowy blond, albo braz, taki kolor "zwyczajny"

Gość gość
prawi 121 Też się z tym zgadzam! Niestety natura dała ciemne (ale nie czarne) włosy. Myślałam, że tylko ja mam coś przeciwko ciemnym włosom. Co za ulga!

Gość gość
prawi 121- a tu sie mylisz bo badania udowodnily, ze ludzie postrzegaja kobiety z ciemnymi wlosami za bardziej kompetentne i inteligentne. NIe musi byc to prawda, ale tak jest.

Gość gość
@sweetygirl9413 Chyba łatwiej będzie ocenić wygląd.

Gość gość
Mam koleżankę która robiła taki trick że co miesiąc dawała na odrosty inny kolor, raz blond i raz jakiś tam odcień rudego. Nie dość że miała taki fajny misz masz na głowie to w końcu niezauważalnie przeszła na całkiem rudy.