Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Toija

Jak żyje się w Usa?

Polecane posty

Gość Toija

Witam niedługo mam wyjechać do USA mam już ogarniete mieszkanie itd. Tylko pytanie jakie są plusy i minusy mieszkania w usa. Proszę o konkretne odpowiedzi i o to by odpowiadały osoby które tam mieszkają?

Gość gość
Żyje się łatwo i bogato. Oczywiście nie wszystkim na całe szczęście. Jeszcze tylko tego by brakowało żeby nieudacznik, niekumaty śmierdziel z PL przyjechał tu i od razu żył dostatnio. Nie na tym polega zdrowy, amerykański kapitalizm.

Gość ten cud nad wisłą
plusy i minusy są inne dla każdego, trzymaj się z daleka od bambusów i będzie dobrze, jedni mają problem się przestawić tu żyć inni nie, USA to nie Europa ani nawet nie Kanada, jest to specyficzny kraj ale społeczność i mentalność jest podobna w całym kraju, narodowe sporty czyli obżarstwo i robienie zakupów, oczywiście ciągłe życie na kredytach, to chyba tyle

Gość gość
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)

Gość gość
W USA pełno jest zacofanych religijnych ludzi, więc na nich też uważaj. Dziwne jest to, że kraj (niby) bardzo rozwinięty a głupota i zacofanie może być zaobserwowane u większości populacji.

Gość jestem i widziałem
w USA są nieraz takie zadupia że szok, ludzie butów nie widzieli nigdy, USA to nie tylko duże miasta i drapacze chmur, ale też zacofane wioski gdzie czas stanął w miejscu 100 lat temu, w Utah nieoficjalnie są kulty polygamistów, kobiety chodzą ubrane jak w 1850r w chustach i długich sukniach, piorą na tarce i woda ze studni, jest masa Amishów którzy żyją bardzo prostym życiem bez prądu