Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje dekorator kościoła na komunie

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze to nie ten dział ale jest tu sporo mam które temat komuni juz przerabialy.Nie mamy za bardzo zdolnych rodziców w grupie z tym ze dzieci do komuni idzie 21 wiec istotne jaki to koszt .Musiałyby być 5 kompozycji pod ołtarz główny i boczne i dekoracje na ławki 20 szt.Jak myślicie jaki byłby koszt

Gość gość
A do nieudekorowanego kościoła Jezus nie wejdzie ?????????????

Gość gość
Pewnie ,on już tam jest ale wiadomo ze trochę łysy by było bez bukietów na ołtarzach nie ma to być nic wielkiego skromne kompozycje

Gość gość
A kto jest odpowiedzialny za dekoracje na co dzień ?Może lepiej dogadać się z kościelnym czy siostrami kimś kto to robi dać kasę na kwiaty później jakoś bombonierke bukiet kwiatów w formie podziękowania i tyle

Gość gość
A kto jest odpowiedzialny za dekoracje na co dzień ?Może lepiej dogadać się z kościelnym czy siostrami kimś kto to robi dać kasę na kwiaty później jakoś bombonierke bukiet kwiatów w formie podziękowania i tyle

Gość gość
Dekoracja ławek -bukieciki to koszt 15-25 zł za szt kompozycje na ołtarze myśmy mieli dwa pod ołtarzem głównym po jednym na bocznych czyli w sumie 4 szt do tego jedna duża kompozycja przed dziećmi koszt dekoracji z robocizna był 1000zl plus ławki .U nas bylo 40 dzieci wiec koszt był nie wielki

Gość gość
Niech klecha się tym zajmie. Mało ma z tacy? No ale nie bo po co, jeszcze popiedrplone mamuśki wyskoczą z kasy na prezent dla niego

Gość gość
Szczerze nie spotkałam się jeszcze żeby na komunie wynajmować dekoratorow kościoła albo rodzice sami robili kompozycje kwiatowe albo daje się kasę i robi to ktoś kto się tym zajmuje. To nie ślub .

Gość gość
Jak syn szedł do komuni to na dekoracje wyszło ok 2000 zł i to bez żadnego szału bo kościół duży ale szły dwie grupy dzieci po 70 osób wiec nikt nie robił problemu

Gość gość
U mnie idzie 6 dzieci. 4 z totalnej patologii!! I nie wiem co robic!

Gość gość
W każdym kościele jest ktoś kto dba o kwiaty itp...wiec najlepiej z ta osoba porozmawiać jeśli są dzieci z biednych rodzin to niestety ale raczej pozostali rodzice będą musieli to wziąć na siebie. Jest jeszcze jedno wyjście powiedzieć tym rodzinom wprost ze maja 500 +wiec chyba moga dać 50 zł na kwiaty

Gość gość
my dajemy kase kościelnej i ona robi dekoracje ,bez sensu na komunie dekorator kościoła .....to ma być skromna uroczystość a nie jakiś cyrk

Gość gość
Jak się dogadacie z osobą, która zwykle dekoruje kościół do mszy, to zapłacicie tylko za materiały. Dla porównania, ja za trzy kompozycje + 30 bukiecików na ławki zapłaciłam 300 zł, ale to było latem. W maju na pewno też będzie wybór niedrogich kwiatów, więc koszt zamknie się na kilku stówkach. Zatrudnienie florysty to już całkiem inna liga, przypuszczam, że za robociznę będzie tyle, co za kwiaty. Jeśli masz na oku konkretną kwiaciarnię, to koszt wiązanek pod ołtarz możesz porównać z ceną wiązanki pogrzebowej (podobna ilość kwiatów i roboty).

Gość gość
Chyba jestescie bogaci. Kosciol dekorowac na komunie...

Gość gość
a ty się chyba z choinki urwałas od zawsze kościół sie dekoruje na komunie czy ślub.

Gość gość
Nie szkoda Wam Waszych dzieci? Już od maleńkości musicie im prać mózgi?

Gość gość
Tu autorka.Dziekuje za odpowiedzi .Musze się zorientować kto to robi na co dzień bo szczerze to tez nie uśmiecha nam się wywalać kasy na dekoracje ale jak pisałam nie ma wśród rodziców nikogo kto by chciał się tego podjąć. ......