Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co uważacie o samoodstawieniu?

Polecane posty

Gość gość

Co uważacie o DKP i samoodstawieniu? trafiłam na inne forum, gdzie karmienie 3-4 latków to norma. Tak wyznają samoodstawienie. Powiedzcie szczerze są takie matki tutaj? Może któraś chciałaby pogadać na czacie o tym?

Gość Lady love
No ja karmie już córkę 2 lata i 4 miesiące. Spodziewam się kolejnego dziecka. Czekam na samoodstawienie, choć limit jakiś tam mam. Próbowałam odstawić core ale nic z tego. Naszczescie prosi się jedynie w domu i nie cyca czesto. Raz, dwa razy dziennie

Gość gość
Ja karmię 29 miesięcy i nie zamierzam przestać póki co. Jak córka będzie chciała to odstawi. Na razie jak jej daję to chętnie cysia. To najlepsze leratswo na smutek i złość. Gdy tylko włożę jej sutka w te malutkie usteczka to jakby świat się rozpromieniał.

Gość gość
Na podstawie wypowiedzi matek DKP i używanego przez nie infantylnego słownictwa uważam, że im dłużej karmią, tym są głupsze i dziecinne.

Gość gość
Za to my nie dajemy ohydnego mm, jesteśmy dobrymi mamami i dzieci nas kochają. A ciebie kto kovha bezdzietna infantylna lambadziaro? Kot?

Gość gość
Ja pier.... to kest chore i nienormalne. Jakies pedofilki.

Gość gość
Lady Love jaki wiek uważasz za górną granicę?

Gość gość
15.51... poczytaj zalecenia WHO i o średniej karmienia na świecie. To, że kobieta karmi niekiedy tak długo dopóki dziecku nie wypadną mleczaki (sama nazwa zęby MLECZNE) to nie oznacza, że trzeba ją obrażać od pedofilek.

Gość gość
A jak to sie odbywa u zwierzat? Ja sie nie znam, ale pewnie ten mechanizm jest analogiczny u wiekszosci ssakow. Ktos cos?

Kiedyś bym powiedziała, że rok. Teraz do max 3 lat, choć wolałabym już nie karmić. Czasem się udaje i mamy 2 dniowa przerwę na KP. Dzieci w tym wieku cycaja z przyzwyczajenia, nie z potrzeby

Gość gość
Chore to są te baby ci karmią po niewiadomo ile lat. Jak dla mnie możesz sobie nawet dawać cycka tej swojej smarkuli nawet na 18 i w dniu jej ślubu. Swoją drogą co do imienia to też się nie popisalas. Prawda jest taka, że twojego dzieciaka zaraz będą wyśmiewac inne na placu zabaw i przestanie cycusiac a ty będziesz musiała to przeżyć, to całe odrzucenie. Nie ma żadnych dowodów naukowych, że karmienie tak dużego dziecka ma jakiekolwiek znaczenie w dalszym rozwoju. Trzeba odpowiednio rozszerzać dietę, bo jak źle odzywiasz to wychowasz takiego gląba jakim sama jesteś. Zajmij się czymś pożytecznym kobieto, Twoje mlesio to teraz dla dziecka nic nie znaczy.

I nie oszukujmy się, KP nie chroni przed chorobami. Ile dzieci matek KP choruje nawet więcej od tych mm? No sporo. Wiadomo, że lepsze jest mleko matki, bo jest naturalne, przystosowane do dzieci, nic nie kosztuje i jest zawsze pod ręką, ma przeciwciała itd.

Gość gość
Ja moze od innej strony- słyszałam ze dziecko 5 miesięczne odmawia karmienia piersią. Dla mnie to bzdura- dziecko moze w danym momencie ni byc głodne, moze byc zawirowanie hormonalne u mamy lub cos ze smakiem pokarmu. Sama karmie 2 dziecko. Pierwsze kp do roku. Cos czuje ze syna tez nie odstawię wczesniej jak Około roku.

Może odmówić z powodu np wyzynajacych się zębów, czy z powodu skoku rozwojowego. Nie oznacza to jednak, że się odstawia od piersi. Poprostu są takie momenty w życiu niemowlaka, kiedy odmawia, to stan przejściowy. To tak jak z 2latkiem, który ma dni kiedy nie chce jeść ;)

Gość gość
Pisałam już w innym temacie karmię 7 letniego synka, nie ma nic lepszego dla nas obojga. Pozdrawiam PRAWDZIWE mamy :)

Gość gość
Mój syn ma 14 lat i nadal się cysiamy. Nie widzę w tym nic złego, gdy syn po stresach w szkole chce pocysiać troszkę mlesia.

Gość gość
U mnie i mąż lubi się odstresować hihi

Gość gość
Uważam, że powinna być segregacja dzieci w przedszkolach i szkołach na te karmione cysiem najlepszym co je mogło spotkać i te karmione ohydnym mlekiem w proszku. Po co je segregować? Żeby te karmione cysiem nie cofały się przez te tak naprawdę nie kochane dzieci, karmione butlą. Udowodnione jest naukowo, że dzieci karmione cysiem są zdolniejsze, mniej chorują (zarażają się od szczepionych dzieci na butelce), są ogólnie inteligentniejsze i nikt mi nie powie , że to nie prawda. Forma karmienia ma znaczenie i tylko mlesio z cysia (tak mlesio z cysia!!) jest w stanie stworzyć z niemowlaczka pełnowartościowego człowieka.

Gość gość
Ja też jestem za segregacja. Karmione piersią i mm do normalnych przedszkoli i szkół, a te cysiane do specjalnych jak ich matki. :)

Gość gość
Moje dziecko samo się odstawiło, ale chyba tylko dlatego że byłam w drgiej ciąży i mleko miało niedobry smak, karmilam 14 miesięcy, niestety choruje dość często mimo kp (ma podejrzenie astmy), ale mimo to mam świadomość, że zrobiłam wszystko aby moje dziecko było jak najzdrowsze.