Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BON ZAMIAST 500PLUS

Polecane posty

Gość gość

Te pieniądze nie idą na dzieci,wspieranie patologie która się szerzy.Znam wiele rodzin które dostają te pieniądze, a dziecia nawet obiadów nie gotują. Ta kasa idzie na narkotyki,papierosy,biby i wyjazdy ze znajomymi.Już nie mówię o tych co dokładają sobie do samochodów z tych pieniędzy ,zamiast dbać na dzieciom potrzebne rzeczy.Chcecie pomóc dzieciom to zróbcie bony które będą na jedzenie czy ubrania i rzeczy szkolne.Bo gdy widzę dziewczynkę która ma 5 rodzeństwa, i przychodzi do szkoły bez potrzebnych jej na codzień rzeczy do nauki to mnie skręca .A przecież rodzice dostają na nią 500 więc przybory szkolne powinny być zakupione.Z dziećmi niema to nic wspólnego.Za to starzy kupują sobie lampy do marihuany bo czemu nie

Gość gość
Wiesz co? Zgłaszaj takie przypadki, jesli masz w okolicy. Do Opieki, mozna chyba anonimowo. Ale obawiam sie, ze takie proceder nie zniknie:-/ sa bony zamiast gotówki w ramach 500, dostają je rodziny w których występuje alkohol i to jest stwierdzone, ale co z tego? Skoro taki bon mozna przehandlować, nawet za niższa kwotę?

Gość gość
Łżesz jak bura suka Lubnauer. PIS 50% wkrotce!:)

Gość gość
100% racji, również jestem za wprowadzeniem bonów zamiast gotówki, bo w wielu przypadkach kasa z 500+ w niewielkim tylko stopniu idzie na potrzeby dzieci i dzieje się tak nie tylko w rodzinach z tzw. marginesu społecznego. Jedyny minus bonów widzę w tym, że niestety pociągnęłyby za sobą jakąś biurokrację, która musiałaby zajmować się ich rozliczaniem, kontrolą druku, dystrybucji, itp. tak jak było kiedyś w czasach słusznie minionych, gdy były kartki na wszystko.

Gość gość
Taaa swietny pomysł głupku:D to beda kupowac artykuly dzieciece za bony i odsprzedawac na allegro za gotowke :D mysl bałwanico zanim cos napiszesz

Gość gość
21:48 no o takich jak ty wlasnie mówię .Zamiast patrzeć na dobro ukochanych maluchów, to ty byś sprzedała ich rzeczy do szkoly,kupiła wodę i fajki a dzidci głodne. No mowie jak jest.Pracuje w szkole i mam do czynienia z ludźmi z nizin społecznych choć brzydko to brzmi.Wysłuchanie ich gadki,a dzieciaki obserwuję i muszę im dawać własne przybory by funkcjonowaly.Skry,ale wiem kto jest z większej rodziny J jak te dzieci żyją, choć powinno teoretycznie być im lepiej.Gdy wszystkie maluchy jedzą kanapki a jedno wiecznie ich niema i inne sie z tą dziewczynką dziela to jest coś nie tak.A gdy jest się w małej miejscowości to wielu ludzi zna się bardzo dobrze.I chora sytuacja to dla mnie jest,gdy ojciec pracuje,dostaje 3000zl na dzieci z 500plus ,a sąsiedzi dzwonią do opieki na skargi ze dzieci się skarżą na głód. Co więcej opieka nie pojawią się nawet,a gdy tam jest,to matka tych dzieci udaje ze nikogo niema w domu.Znam wiele takich skrajnych przypadków. A POLITYCY nie wiedzą co narobili

Gość gość
Też myślę ze tak powinno być

Gość gość
Też jestem za wprowadzeniem bonów zamiast gotówki