Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podczas remontu gościcie robotników?

Polecane posty

Gość gość

W sensie karmicie ich typu dajecie im obiad itp. kawa, herbata itp. czy raczej zostawiacie ich z robotą i niech sobie radzą sami?

Gość gość
Kawę, herbatę, wodę mineralną itp. na pewno wypada zaproponować. Obiad niekoniecznie, ale jakieś kanapki - czemu nie.

Gość gość
Oni dobrze srają, to potem są głodni, więc wypada coś dać do jedzenia.

Gość gość
popuscic szpary tez by wypadalo

Gość gość
Jeśli robią wam remont za flaszkę to wypada nakarmić. Jeśli natomiast płacicie firmie za remont grubą kasę to niech idą jeść gdzieś na stołówkę, to nie komuna że fachowca przyjmowało się jak gościa bo jeszcze się rozmyśli i trzeba będzie pół roku czekać.

Gość gość
Bez przesady, pozatym kazdy lubi cos innego i maja ze soba kanapki. Karmic np. 5 chlopa.

Gość gość
Ja pytalam czy robić jedzenie, ale nie chcieli. Mieli swoje. Robiłam kawę i ciastka do kawy. Osobno wode z sokiem (było lato).

Gość gość
Podczas remontu nie ma mnie w domu. Zostawiam im czajnik i szklanki, resztę muszą sobie zorganizować sami/.

Gość gość
Pracowałem w firmie co ociepla domy.Nikt nie wymagał żeby gospodarze kogoś karmili czy poili.Jak ktoś podczas śniadania zrobił kawę czy herbatę było to mile widziane,ot wszystko! Co zauważyłem...,biedniejszy szybciej da coś do picia niż bogaty,ot cała prawda,bogaci na dodatek mają więcej problemów (są upierdliwi) niż ci biedniejsi.

Gość gość
Bo bogaty przyzwyczajony że płaci i wymaga a biedny lata służalczo, dogadza i skamle bo liczy że będzie stówka taniej.

Gość gość
nie, właściciel firmy zapewnia im catering, osobiście dowozi kawę, wody mineralne, po co mam się wcinać

Gość gość
Nie, z jakiej racji? Proponuję tylko wodę lub kawę z rana i tyle. Jedzenie powinni przynosić ze sobą.

Gość gość
robotnicy i tak najczęściej maksymalnie zdzierają kasę z każdego jeszcze mam ich karmić? :O w życiu tylko wodę daję

Gość gość
ja tam tez nie karmie i tak im malo sie nie placi to jeszcze mam dokladac do tego interesu?

Gość gość
Jak robotnicy tacy zdziercy i beee...,to sami róbcie i nie narzekajcie :D Widać ze tu sama yNTELYGENCJA! :D

Gość jolkajolkapamiętasz
to zależy kto pracuje ale wodę kawę i herbatę daję i jest mile widziana ale gdy okna wymieniał nam syn znajomego (ma firmę ) do dałam chłopakom obiad, zresztą bardzo się postarali, posprzątali. Dodatkowo zrobili ki kuchnię - jak to u nas mówią "na zicher".

Gość gość
Kultura wymaga aby poczęstować kawą, ciastem albo chociaż kupnymi ciastkami, woda przez cały dzień lub sok, obiad lub kanapki w południe a po robocie popuścić szpary.

Gość gość
nie te czasy, nawet nie chca, teraz kazdy chce odwalic robote, a nie sie spoufalac.

Gość gość
Herbata, kawa, woda - jak najbardziej, ale dlaczego miałabym ich karmić? ja do pracy też biorę swoje jedzenie...

Gość gość
jeśli wykańczają nowy dom albo mieszkanie deweloperskie to raczej się tam nie siedzi i nie karmi tych pracowników. Mało kto może sobie pozwolić na luksus gnicia w domu i dogadzania robotnikom podczas remontu. Klucze się zostawia właścicielowi firmy, on kontroluje i za wszystko odpowiada. Kto by chciał tracić urlop na remont, ja na pewno nie

Gość gość
jak ktoś zaprzyjaźniony robi przysługę i remont tanim kosztem, wtedy wypada nakarmić i napoić w dowód wdzięczności. Firma remontowo budowlana raczej z klientem się nie cacka, po co się wysilać

Gość gość
Znam takiego fachowca co umie faktycznie dobrze zrobic ale nawet nie wiecie jak potem obgaduje jaki obiad gowniany dostal ,nawet zeby byl full wypas to jemu i jego zonie nigdy nie smakuje u nikogo.Wiec po co pytam sie dogadzać? Niech z domu biora swoje ulubione obiadki.Mozna najwyzej napojem poczstowac.

Gość gość
Potem gadaja ze na sile wciskaja im obiadki gowniane.Chamstwo.

Gość gość
Ja tam dałam im d**y (było ich trzech) i byli bardziej zadowoleni niż z jakiegoś tam obiadu