Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkkjfjgjjcj

Pomóżcie miesiączka pogubiłam się

Polecane posty

Gość gośćkkjfjgjjcj

Pytam moze ktoś ma podobnie lub miał lub chociaż odpowie mi sensownie. Zazwyczaj po ciąży (mam 12 miesięcznego synka) mam okres równo 10. Jednak os dwóch miesięcy okres dostaje i 10 i kilka dni po jego zakończeniu czyli dwa razy w miesiącu. Sądzę że ty przez duży stres jaki miałam. W listopadzie dostałam 10 i ok. 20 w grudniu znów 10 i ok 19 czyli teraz znów powinien być dziesiątego A nie ma. I panicznie boję się ciąży. Stosujemy prezerwatywe. Raz zdarzyło się bez ale nie do środka. Boję się zrobić test płakać mi się chce ze stresu. W dzień planowanej miesiączki przyjęłam antybiotyk z klindamycina dalacin na ropien zęba jednak tylko trzy tabletki. Od kilku dni bola mnie piersi mocno jak na okres i podbrzusze. Dodam też, że na początku stycznia byłam przeziębiona katar kaszel.. Któras miała podobnie? Spóźnił się którejś z was kochane okres?Tak mnie jakoś kłuje w podbrzuszu, rozpiera?? Nie przypominam sobie żebym w pierwszej ciąży coś takiego miała.

Gość gość
Czy ktoś mi doradzi?? Nie mam tu nikogo i normalnie wariuje

Gość gość
Obstawiam że zaciążyłaś

Gość gość
Jezu nie mogę mieć teraz dziecka. Już kiedyś zdarzyło mi się opóźnienie ale to jeszcze przed ciaza :( wiecie jak się stresuję. Facet jest za granicą ja tu sama. Tak się boję że nie wiem co robić Na początku myslalam ze to antybiotyk i może się opóźnil ale jednak to już 6 dzień...

Gość gość
No to trudno ale musisz zrovic test. Nie stresuj sie. Mi kiedys okres zniknal na 6 miesiecy a potem wrocil. Mialam tez epizod z podwojnym okresem w 1 miesiacu i to bylo ze stresu takze spokojnie. Zrob ten test dla swietego spokoju i najlepiej po tym pierwssym okresie czyli z 10 ale dopiero nastepnego miesiaca (zeby byl ten jeden cykl). Powodzenia:)

Gość gość
Ja bym sie bardzirj zastanowila dlaczego nie idziesz do lekarza majac cykle kilku-kilkunastodniowe????

Gość gość
Tu autorka mi też kiedyś zaniknal na 3 miesiace ale to było sporo przed ciaza gdy jeszcze nawet nie wspolzylam. Do lekarza nie szłam ponieważ sądziłam że to przez stres którego miałam wtedy w nadmiarze(szczególnie listopad) . Boję się zrobić test panicznie nie wiem czemu boję się ze zobaczę dwie kreski . Jestem wykończona mam absorbujace dziecko nie wyobrażam sobie mieć drugiego po roku. Głupia jestem że ten raz jeden jedyny wspolzylam bez zabezpieczenia wiem co to preejakulat przecież. Idiotka że mnie.. Mąż wyciągnął przed ale cholera no nie mogę tego przeżyć . Teraz gdy się spóźnia fisiuje jeszcze bardziej. Już rycze po kątach jak dziecko. Odkąd urodziłam miałam jak w zegarku zawsze 10.

Gość gość
możesz mieć problem w 2 fazie cykl. Też tak miałam i dostałam luteine na wyregulowanie ;) Nie stresuj sie

Gość gość
Dodam że piersi mnie bolą bardzo i nie wiem czy to od tego stresu ale mam dziś takie uderzenia gorąca tak jakby właśnie od piersi nie wiem jak to opisać. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Dorosla kobieta voi sie zrobic test? Sorry...

Gość gość
O jezu właśnie na tym polega cały ten temat. Tak dorosła kobieta boi się zrobić test Boję się że mnie to przerosnie co w tym dziwnego?? Po ciąży w ogóle zrobiłam się tchorzliwa i placzliwa a dziś czuję się okropnie. Boję się że nie udźwigne prawdy... Jaka będzie ciąża. Jak wspomniałam nie mam przy sobie nikogo bliskiego.

Gość gość
Najgorsze, ze współżyłas bez zabezpieczenia więc ryzyko jest, co z tego że do środka nie było jak mogło dojść do zapłodnienia. Zrób test i tak to niczego nie zmieni.

Gość gość
Nikt ci nie pomoże, musisz zrobic test. Rozumiem, ze sie boisz. Miałam identyczna, (identyczna!) sytuacje kilkanaście dni temu, więc wiem, co czujesz. Bałam się panicznie, wszystko widziałam w czarnych barwach. Też bolały mnie piersi i brzuch mniej wiecej od polowy cyklu, potem coraz mniej i przed okresem przestały. Czyli klasycznie jak w drugiej fazie cyklu. Lub jak w ciązy, niestety... :-O W Twoim przypadku moze to byc po prostu objaw przed okresem, albo.... no wlasnie. Test. Albo poczekaj kilka dni... A właśnie... A jaki masz śluz???

Gość gość
Przepraszam, że nie odpisywałam siedziałam z dzieckiem. Zwykle najczęściej mam śluz biały nie gesty i ok półtora tygodnia temu taki miałam. Od kilku dni jest wodnisty przezroczysty.. Woda... taki też miewam ale nie jestem w stanie powiedzieć w jakiej fazie. Po antybiotyku o którym pisałam a wzięłam tylko trzy tabletki, zaczęła swędziec mnie pochwa ale to chyba nie jest przyczyną bo zaczęłam brać go 11.. Nie wiem co robić poczekam jeszcze trochę. Naprawdę się stresuję bo będąc sama (mąż za granicą) chyba się zalamie. A muszę funkcjonować jakoś bo całe dnie pochłania mnie opieka nad dzieckiem.

Gość gość
Może jeszcze ktis się wypowie

Gość gość
Z kim ta ciąża, skoro facet wyjechał i zostawił Cię z dzieckiem, he?

Gość gość
Por***** i zwial :o

Gość gość
O mój Boże. Dziewczyny proszę Was :D kurna czy ja pytałam Was o radę kto jest ojcem mego dziecka czy temat brzmiał inaczej?? :D kafeteryjni detektywi czujni :D ja pier... Aż tak Was to obchodzi? MĄŻ WYJECHAL W delegację półtora tygodnia temu. Mimo mojego paniczniego leku przed ciaza i zrobieniem testu (co tak, bardzo mnie przerasta) każdy mądry zauważyłby, że musiałam współżyc szybciej, czyż nie? :D inaczej tematu by nie było, więc to chyba jasne, że to nie listonosz jest sprawca zamieszania?

Gość gość
Jestes idiotka.

Gość gość
Jakie durne baby hahaha aż nie dowierzam co czytam. Na 99% nie jesteś w ciąży. Gdybyś miała idealny cykl od m-cy i nagle zaburzenie to może ale u Ciebie coś w cyklu nie gra. Teraz może stres zablokował- nie wiem. Po pierwsze dla świętego spokoju zrób ten test. Po drugie idz do lekarza- koniecznie! Nie zaniedbaj tego. A po trzecie gdy zaczyna sie antybiotyk trzeba go skonczyc- tak na przyszlosc. Głową do góry wierz mi mało prawdopodobna jest u ciebie ciaza

Gość gość
Kara za puszczanie się ;) Może mąż się nie kapnie, o ile nie będzie czarne.

Gość gość
Autorko powinnaś się wybrać do ginekologa bo coś się z twoim cyklem dzieje nie tak. Krwawienia/miesiączki 2 razy w taki krótkim czasie nie sa normalne. Test swoją drogą musisz zrobić ale wizyta u ginekologa to podstawa.

Gość gość
Może wyslrobiesz?

Gość gość
Po mojemu to nie jesteś w ciąży. Mi też się przesunął okres jak byłam chora i brałam leki. Zrób ten test żeby się więcej nie stresować.

Gość gość
To jeszcze ja gość z dziś tak pomyślałam że może to zaburzenia hormonalne -w takiej sytuacji objawy mogą być podobne do ciążowych -przemawiają za tym twoje problemy z cyklem. Zrób więc test i leć do ginekologa niezależnie od wyniku.

Gość gość
Tu autorka 9:10ty debilko skonczona Byłam miła ale dość tego szloro. Nikt mnie nei będzie Wyzywal na forum to że mąż cie nie bzyka bo się brzydzi larwo to nei znaczy że nikogo, dziada sobie wzięłaś to masz. Albo puka inne na boku oblesna frustratko. Także zamknij ta jape i wyrywaj gruba locho zakalcu jeden

Gość gość
Dorosła kobieta, a zachowuje się jak nastolatka. Zrób test albo idź do lekarza, nikt ci tu z fusów nie wywróży czy jesteś w ciąży czy nie. I dorośnij, czas najwyższy.

Gość gość
Dziękuję kobietki. Dziś go zrobię. To by były jaja jakby jednak była ciąża to po prostu byłaby złośliwość losu :) bo z pierwszym synkiem staraliśmy się 3 lata bez niczego a tu gumki i raz bez i jeszcze nie do końca to na pewno byłby pech zwyczajnie. Tak bardzo się stresuję. Wzięłam wczoraj dwie no spy myślałam że coś poluzni... Wzięłam gorąca wręcz parzaca kąpiel i.. Nic. Na dodatek czuję rozpieranie w podbrzuszu.. Ale wiecie teraz każdy objaw ciąży w strachu jestem w stanie sobie przypisać :)

Gość gość
Dzięki za moraly. Nie mam z kim syna zostawić więc gdy mąż wróci (1,5tyg)od razu lecę prywatnie. Naprawdę gdyby on tu był miałabym jakieś wsparcie a nie mam żadnego/nikogo... Więc mimo wszystko uważam że słowo dorosnij nie jest na miejscu. Słabo to wygląda wiem ale słuchajcie miałam dwa miesiące temu gigantyczny stres i boję się że nie udźwigne więc... Jestem wrakiem psychicznym :O