Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezdzietne samotne po 40stce jak sobie radzicie

Polecane posty

Gość gość

Np w pracy gdy wszyscy wkoło w związkach nawet ci dużo młodsi, dzieciaci. I sporo rozmów właśnie wokół tego się toczy

Gość gość
To nie jest najgorsze. Najgorsze jest to, że samotni ludzie są podejrzewani o pedofilię, nawet jeśli nie mieli ani nie mają z tym nic wspólnego. Samotnych sie prześladuje, jeśli mieszkają sami, nachodzi się, próbuje się ich doprowadzić do wypadkow drogowych, popycha się na nich dzieci, podrzuca się im zabawki, w urzędach i instytucjach pomawia się o ich o coś czego nie zrobili, żeby mieli zniszczone życie i reputację, jeżdzi się za nimi sukami policyjnymi itd. Policja powinna wypłacać ludziom odszkodowania za te wszystkie straty moralne i za zniszczone życie.

Gość gość
W Polsce organizuje się polowania na ludzi samotnych, tak jak dawniej na czarownice.

Gość gość
Z tym polowaniem to przesada. Chodzi mi o to ze czuję się taka zepchnieta na margines życia. Ja akurat mieszkam z rodzicami i tez jest to powodem obgadywania, niektórzy patrzą z politowaniem. ...

Gość gość
Tylko nie piszcie ze mam dobrze bo mogę zwiedzać świat itp itd.na to trzeba mieć pieniadze a i fajnie gdy ma się towarzystwo.

Gość gość
Niebzykata czterdziestoletnia baba jest stracona.

Gość gość
maja duzo czasu dla siebie

Gość gość
jestem bezdzietna, ale samotna nigdy nie byłam...

Gość gość
moja sąsiadka jest dziewicą 30+ i zero facetów nigdy.

Gość gość
Ja jestem mężatka z dwójka dzieci ..czyli mogę ci odpowiedzieć z mojego punktu widzenia ....wkurzają mnie takie kobiety bo często się wymądrzający na temat wychowywania dzieci a same nie maja doświadczenia ,albo głupie docinki na temat pieniędzy - nie maja pojęcia ile kosztuje utrzymanie i wykształcenie dzieci ale głos na ten temat zabierają ....Często są przemądrzale i zarozumiałe ,uważam ze są bardzo egoistyczne i prostu myślą tgylko o sobie ...

Gość gość
gość dziś prawda

Gość gość
każdy żyje jak chce i nikomu nic do tego.

Gość gość
Z tym polowaniem to przesada. Chodzi mi o to ze czuję się taka zepchnieta na margines życia. Ja akurat mieszkam z rodzicami i tez jest to powodem obgadywania, niektórzy patrzą z politowaniem. ... jest wielu ludzi, którzy żyją samotnie, chociaż tego nigdy nie chcieli, bo ktoś zwyczajnie ich zostawił, bo odszedł, bo nigdy nie spotkali nikogo, komu by na nich dość mocno zależało, bo ludzie ich skrzywdzili, boją się ich i wolą być sami, powodów jest wiele, tak naprawdę nikt nie chce i nie powinien żyć sam, ale czasem nie ma innego wyjścia...

Gość gość
gość dziś Z tym polowaniem to przesada x też myśle że przesada. Rownież jestem samotny i jeszcze nikt na mnie nie polował i nie śledził :-) ale fakt ze niektórzy patrzą ze zdziwieniem i niedowierzaniem.

Gość gość
A ja wcale się nie wymadrzam na temat wychowania. Zazwyczaj nie biorę udziału w takich dyskusjach tylko cicho siedzę. To że jestem sama nie znaczy ze mam nadmiar pieniędzy. Tez mi ciężko z jednej pensji.kokosów nie zarabiam.a Moje znajome mężatki często mają lepiej bo mężowie lepiej zarabiają. Wiem ze jak są dzieci to i wydatki ale w pojedynkę z jednej pensji ciężko wyżyć opłacić czynsz zwłaszcza gdy ta pensja wynosi 2000 na rękę

Gość gość
19.25 potwierdzam takie kobiety są przemądrzałe

Gość gość
To ja w takim razie jestem wyjątkiem bo gdy tylko pojawia się temat dzieci rodziny to siedzę cicho jak mysz pod miotla.

Gość gość
gość dziś A ja wcale się nie wymadrzam na temat wychowania. Zazwyczaj nie biorę udziału w takich dyskusjach tylko cicho siedzę. X Sorry za nie dyskretne pytanie ale dlaczego jestes sama ?. Nigdy nikt sie nie znalazl?.

Gość gość
Pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć ze swojej perspektywy. Zostałam zraniona wiele razy i w pewnym momencie uznałam, że nie mam siły już więcej próbować. A Wy?

Gość gość
Autorka już pisała dlaczego została sama, przeczytaj godz 19:37

Gość gość
Pisała ogólnikowo dlaczego ludzie zazwyczaj zostają sami, a nie dlaczego ona konkretnie została sama.

Gość gość
W najlepszych latach byłam niesmiala a później trudno było kogoś poznać i zakochać się

Gość gość
Fakt, na takie osoby sa nagonki, podejrzewa sie o gejostwo, lesbijstwo-to przede wszystkim, choroby psychiczne, problemy z prawem, uposledzenie umyslowe itp A tak naprawde wiekszosc patrzy na wyglad szukajac drugiej polowy, wiec wyjasnienie-nie byla wystarczajaca piekna dla mezczyzny ktory sie jej podobal, a szkaradny pijaczek damski bokser ktory byl zainteresowany, jakos nie przeszedl.dajcie ludziom zyc jak chca! A teraz powiedzcie, kto poza stara panna jest gorszym freakiem, bezdzietna mezatka czy panna z dziecmi?

Gość gość
Macie jeszcze nadzieje na poznanie kogos?.

Gość gość
A po co komu ta licytacja?

Gość gość
Spoko po 40 czy 50 tce wszystko jest mozliwe pokochaj sama siebie a i ktos cie pokocha . TO Ze jestes sama to nic szczegolnego taka droge wybrala twoja duszyczka by ciebie na poziomie swiadomosci czegos nauczyc. wyluzuj nie czuj sie gorsza bo nie jestes. twoja pozna milosc gdzies tam czeka i przyjdzie gdy ty cos w sobie zmienisz. Aglupolami co sie z ciebiesmieja nie przejmuj sie tak jak nie przejmujesz sie szczekajacymi pieskami.

Gość gość
Zycie to iluzja to sen z ktorego sie obudzisz nie przejmuj sie tym co widzisz i slyszysz po prostu bądz a wszystko sie zdarzy tak jak ma sie zdarzyc. Pamietaj prawdziwa Ty jest niesmiertelna i nigdy nie umrzesz ... tylko cialo jak ubranko zrzucisz kiedys tam ....

Gość gość
Czasem szcześciu trzeba troszke pomoc

Gość gość
do autorki Pewnie na dodatek mieszkasz jeszcze w jakimś małym mieście . Zgadza się ?.