Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezdzietne samotne po 40stce jak sobie radzicie

Polecane posty

Gość gość
chetnie poznam taka samotna.

Gość gość
kto to robi up.?

Gość gość
gość 2018.01.18 chetnie poznam taka samotna. x Ile masz lat ? I w jakim wieku chciałbyś poznać taką samotną? Jestem samotna i też chciałabym poznać kogoś samotnego

Gość gość
Jestem samotną, co prawda jeszcze przed 40stką. Od dobrych 7 lat w celibacie. Sic! Za seksem nigdy nie przepadałam, ale tak z raz w miesiącu by się przydał! :D Mam życiową dewizę, że lepiej być samemu, niż z byle kim. Związać się desperacko ze strachu przed samotnością? Wielu ludzi wiąże się z braku laku - ja bym tak nie umiała. Nie wyobrażam sobie żyć z `nie-miłością swojego życia`. I nie czuć, że on to odczucie podziela. Nie ma nic wspanialszego, niż prawdziwe pokrewieństwo dusz. Takich, z którymi widziałabym jako taką przyszłość, było tylko dwóch, ( nie licząc czasów nastoletnich, kiedy to co miesiąc umierałam z miłości do kolejnego amanta :D ) Jeden był żonaty, a drugi jest zajęty i kilkanaście lat młodszy. W pierwszym wypadku, facet po prostu imponował mi pod każdym względem, podziwiałam go. Widywaliśmy się przez 3 lata regularnie jako znajomi w pracy. Drugi, chodzący seks i moja przemożna chuć :O Czegóż to ja z nim w myślach nie robiłam... Ale to pożądanie rozjuszył we mnie ... rozmową! Tym co ma w głowie w tak młodym wieku. I chociaż widziałam go tylko dwa razy, myślę o nim każdego dnia. Miałam to szczęście, że poznaliśmy się na imprezie. A więc było tango milonga :D gdzie sobie trochę pomacałam tu i ówdzie :D To wystarczyło, żebym popłynęła. To nie to, co sflaczały, ogorzały i zapyziały 40letni kawaler. Młody, wysportowany ogier, twardy jak kamień, pachnący... ze świetnym poczuciem rytmu w dodatku. Cóż, Cindy Crawford to ja nie jestem i wpierw ktoś musiałby mnie chcieć. A tych, co chcieli mnie, ja nie chciałam :) Jak wyżej - bycie z kimś byleby kogoś mieć - bezsens. Plus nie widziałam dalszego, wspólnego życia, co oczywiście wychodziło z totalnie innego podejścia do świata. Pomijam już gołodupstwo, brak atrakcyjności i niski pozom inteligencji, za to wysokie predyspozycje do wszelkich rzeczy, które odrzucały mnie. Należy sobie uzmysłowić dlaczego ludzie się wiążą. Pierwsze, wspólne dla wszystkich, to normy społeczne, presja - no bo inni już dawno mąż/żona, dzieci, budują dom... Drugie odnosi się do kobiet i jest to bezpieczeństwo (finansowe), gwarancja spełnienia wszelkich potrzeb i zabezpieczenie przyszłości (materialnej). Trzecie odnosi się do mężczyzn i jest to zapewnienie sobie dostępu do regularnego, łatwego, bezpiecznego seksu. Jeśli odrzucimy te 3 aspekty, czyli sramy kasą, bzykamy się beztrosko kiedy chcemy, jak chcemy i z kim chcemy, a inni robią to samo (czyli jest brak presji społecznej), co pozostaje? Świadomość, że nie potrzebujemy być w związku! Natomiast posiadanie dzieci niczego nie gwarantuje. Naprawdę niczego co byśmy chcieli aby gwarantowało. Z racji mojej pracy mam okazję obserwować ludzi ku schyłku życia i wiele widziałam, wiele się nasłuchałam. Ale o tym może kiedy indziej.

Gość gość
gość dziś gość 2018.01.18 chetnie poznam taka samotna. x Ile masz lat ? I w jakim wieku chciałbyś poznać taką samotną? Jestem samotna i też chciałabym poznać kogoś samotnego x Wiec nie widze problemu ;-) . Jestem troszke przed czterdziestka. Ktos tutaj spac nie moze? :-) . Ps. Kogo szukasz?.

Gość gość
gość dziś Po przeczytaniu Twojego podejścia do tematu to stwierdzam, że dobrze, że jesteś sama. Po co infekować normalnych ludzi egoizmem.

Gość gość
Samotnych panien koło czterdziestki jest raczej niewiele.

Gość gość
należycie do partyjne?