Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Przyrodnie rodzenstwo

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Gosc 14.18 to tez jego dziecko i nowa zona nie ma prawa zabronic spotykania sie z dzieckiem. Do bylej zony czy partnerki dzwoni w sprawie dziecka. Tez jestem po rozwodzie i mam 16 letnia corke ktora ma swietny kontakt z ojcem. Ja dobrze zycze eks mezowi jego synowi zonie, corka z zona swojego ojca jest w dobrych relacjach. Moj nowy partner ma dwoje dzieci i nie wyobrazam sobie bym mogla miec do niego pretensje ze zajmuje sie swoimi dziecmi. Nie obrazajac nikogo, ale jakim trzeba byc podla kobieta by wymagac od partnera, zerwania kontaktow ze swoim dzieckiem. Nazwijmy rzeczy po imieniu utrudnianie kontaktow ojca z dzieckiem jest po prostu podle, podobnie jak kradziez, oszustwo. Dla mnie taka osoba jest gorsza od zlodzieja i zasluguje na mniej szacunku od zlodzieja

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Przepraszam za bledy, nie zauwazylam ich wczesniej w dodatku zdenerwowal mnie post goscianz 14 .18

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ten go艣膰 z 14'18 systematycznie to samo pisze na rozwodnikach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mo偶ecie sobie te teorie pisa膰 do woli i bic pian臋. Po to si臋 rozwiedli艣cie by zako艅czy膰 zwi膮zek i kontakt zerwa膰. Facet w zwi膮zku ma obowi膮zek zaj膮膰 si臋 偶ona i ich wsp贸lna rodzina a nie by膰 na telefon by艂ej. Nikogo to nie obchodzi. I nie jestem pod艂ym cz艂owiekiem pisze jak jest. Z rodzenstwem przyrodnim podobnie, bo inaczej b臋dzie chora rywalizacja o uwag臋 ojca. A dziecko by艂ej zawsze b臋dzie mie膰 pretensje ze ojciec mia艂 wi臋cej czasu do nowej rodziny a nie dla niego (co jest normalne)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A czy jak by艂a wyjdzie za m膮偶 to powinna dziecko podrzuci膰 do tatusia czy do domu dziecka??W ko艅cu nowy m膮偶 i Nowe dzieci te偶 wymagaj膮 czasu i uwagi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozwod oznacza rozstanie doroslych a nie ze ojciec ma zerwac kontakt z dzieckiem. Jak pokazuje zycie dziecko zawsze jest dzieckiem a z zona mozna sie rozwiesc, po za tym miedzy rodzonym rodzenstwem tez czesto sie pojawia rywalizacja nawet czesciej niz miedzy przyrodnim. To jak kobieta urodzi dziecko nowemu partnerowi to ma to dziecko bardziej kochac niz z poprzedniego zwiazku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
9'38, dziecko nie jest dzieckiem byle tylko taty i mamy,obojga rodzicow i nim pozostanie do ko艅ca zycia. A ty bij swoja pian臋 dalek jak masz ochot臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
09:38 偶eby艣 si臋 nie wiem jak usprawiedliwia艂a, normalne to nie jest, i na og贸艂 "bokiem" wychodzi. przekonasz si臋 o tym, czekaj czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"by艂ej" mia艂o by膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale skurwysyn z takiego tatusia i jego kurwy z nowego zwi膮zku Dziecko to dziecko i bycie rodzicem zobowi膮zuje A nie pogoni艂 skurwysyn za kurw膮 i przestal byc rodzicem dla swojego dziecka z poprzedniego zwi膮zku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Takie baby co bior膮 si臋 za dzieciatych facet贸w i odbieraj膮 dzieciom rodzica to s膮 zwyk艂e k***y i suki j****e To grzesznice i cudzo艂o偶nice

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co za wyrodny ojciec i jego zdemoralizowana szmata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
9'38 jak tata pojdzie do nowej pani i zmajstruje kolejnego dzieciaka,to Ty tez b臋dziesz tak samo 'spiewac' b臋d膮c by艂膮,偶e ma si臋 skupi膰 wy艂膮cznie na nowej rodzinie a ty i tw贸j (okre艣lasz "dziecko by艂ej") 'bachorek' jeste艣cie ju偶 obcy a dzieciak jest tw贸j,nie obojga rodzic贸w ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
09:38 ja ci powiem tak, jeste艣 pewna, ze nie staniesz si臋 porzucon膮 z dzieckiem? w ko艅cu ten 偶onko艣 z kt贸rym si臋 zwi膮za艂a艣 - ma ju偶 wpraw臋 w odchodzeniu od rodziny. sk膮d wiesz, ze nie trafi na tak膮 jak ty i jej nie ulegnie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie karmic trolla z np.9'38.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja uwa偶am, 偶e wpisy powy偶ej to trolle, ja mam podobn膮 sytuacj臋 i podobne niestety cz臋sto uczucia jak go艣膰 z 9:38. Tyle, 偶e ja si臋 zgadzam, by dziecko m臋偶a przychodzi艂o do nas regularnie. Przychodzi co drugi weekend, i mimo 偶e nie by艂o to ustalone 1-2 w tygodniu (w losowe dni, podobno dziecko chce a matka i ojciec nie protestuj膮 -> przychodzi na pare godzin i na wiecz贸r m膮偶 je odwozi samochodem. Czasami jest to m臋cz膮ce, bo nie wiadomo kiedy przyjdzie, raz jest w poniedzia艂ek i 艣rod臋, raz poniedzia艂ek i pi膮tek lub wtorek i 艣rod臋/czwartek. Nie wiem jak to si臋 ma do tego, 偶e nie ma tego w ustaleniach s膮dowych - to dobre pytanie do adwokata. 呕enuj膮ce jeszcze by艂o, 偶e to jego by艂a wnios艂a o ustalenie kontakt贸w i w s膮dzie odstawi艂a cyrk, jakoby to ona chcia艂a a m膮偶 nie, co oczywi艣cie jest k艂amstwem. Pewnie to by艂a gra to podniesienia aliment贸w - moje zdanie) Tyle, 偶e ja powiedzia艂am m臋偶owi odrazu, 偶e nie 偶ycz臋 sobie by jak przychodzi艂o jego dziecko, to on si臋 zajmuje tylko nim, a nie rodzin膮 czyli nami. Jak przychodzi tamten dzieciak, normalnie ma pracowa膰 w domu: odkurza, sprzata, idzie samemu po zakupy z kas膮 i list膮 zakupow膮, wynosi 艣mieci, 艣ciera kurze itp. Jak my z naszym wsp贸lnym dzieckiem gdzie艣 idziemy, no to i jego zabieramy. Mo偶e raz si臋 zdarzy艂o, 偶e nie mieli艣my biletu bo przyszed艂 niezapowiedziany w nieustalony dzie艅, to do dziadk贸w go podrzucili艣my (zrobili艣my tak, by si臋 nie zorientowa艂 i by smutno mu nie by艂o). Mieszkamy niestety niedaleko jego matki, to dzieciak sam dochodzi (niby wychodzi na dw贸r a do nas przychodzi). No i niestety wi膮偶e si臋 to cz臋sto z dodatkowymi poza alimentacyjnym wydatkami (pewnie dlatego matka pozwala na takie co艣) - a to wyj艣cie to i tam, a to 20 z艂otych na cokolwiek, a to pi艂ka/gra/ciuch/buty/kurtka/czapka/lody/czasami nie mowi na co chce. Z naszym dzieckiem si臋 zna i nawet lubi膮, nie wspomagam budowy silniejszych wi臋z贸w ale i ich nie blokuj臋, czas poka偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale ze co? nie mo偶e przyj艣膰 do taty kiedy ma czas lub chce tylko ma si臋 zapowiadac jakos specjalnie? czym rozni si臋 jedno dziecko dla ojca od drugiego? tyle,ze nie mieszka wsp贸lnie a bywa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo to nie jest dom tego dziecka, a poza tym s膮d chyba po to ustali艂 takie terminy w艂a艣nie te偶 ze wzgl臋du na now膮 rodzin臋 i czas jaki jest potrzebny dla niej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale jest to dom jego taty ! Poza tym wypchaj si臋 tym sadem,bo ch艂opiec bywa w tym domu cz臋sto,duzo cz臋艣ciej ni偶 orzek艂 s膮d.Czytanie ze zrozumieniem si臋 k艂ania trollico od wyrzucania z 偶ycia pierwszego dziecka ojca , czuc cie z daleka !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przy mlodszym dziecku ustalenie dni w jakich dziecko widuje sie z ojcem jest konieczne. Dziecko potrzebuje rutyny a i rodzice wiedza jak maja zaplanowac swoj czas. Tylko ze moga sie zdarzyc sytuacje ktore wymagaja zmiany planow,ale to jest kwestia dogadania sie. Dziecko ktore jest starsze i nie wymaga ciaglej opieki, ma juz jakies swoje sprawy to wyznaczanie dni spotkan nie jest konieczne.

Udost臋pnij ten post