Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się stanie gdy...

Polecane posty

Gość gość

Gdy ludzkość opanuje metodę edytowania genów i tym sposobem wpływania na swoje ciała? Będziemy mogli sobie poprawiać inteligencję, wygląd i wszelkie inne cechy. Istnieje już metoda CRISP pozwalająca edytować geny, niestety wciąż nie wiemy, które części genomu za co odpowiadają. Ale prace trwają. Przyszłość, przynajmniej dla niektórych, zapowiada się obiecująco. Nie będzie brzydkich czy głupich. Czyż to nie wspaniałe>

Gość gość
Złudne marzenia wierzących w bajki tvn-a 🖐️

Gość gość
To zależy. Bo jak wszystkie laski będą chciały się zmienić na takie karpiki a'la siostry Godlewskie to ja wysiadam.

Gość gość
Opanowanie edycji genów oznacza, że Ludzie staną się Bogami. Odpowiedzialnymi za swój dalszy rozwój.

Gość gość
gość dziś Ludzie nigdy nie staną się Bogami. To jest ułuda niewierzących w jedynego Boga Ojca Stwórcę wszystkich rzeczy na ziemi i kazdego człowieka.

Gość gość
Ludzie modlą się do Boga tylko w sprawach, które są poza ich zasięgiem. Modlą się o np. o zdrowie, gdy nie ma skutecznych lekarstwa. W chwili gdy ludzie opanują metodę edycji genów, Bóg stanie się zbędny i ludzie o nim zapomną. Zresztą, komu on kiedyś pomógł? Chyba sukienkowym, żeby mieli co do miski włożyć, w zamian za posługę. Ale ten zawód kiedyś wygnie, wiedza jest lepsza od wiary.

Gość gość
Ludzie którzy są ładni, stracą swoją przewagę. Ludzie którzy są inteligentni, stracą swoją przewagę. Każdy będzie mógł być taki jaki zechce. Heheheheheh. To tylko kwestia czasu.

Gość gość
gość dziś Piszesz: "Ludzie modlą się do Boga tylko w sprawach, które są poza ich zasięgiem. Modlą się o np. o zdrowie, gdy nie ma skutecznych lekarstwa." x Dokładnie tak jest. Te sprawy na które mają wpływ pracując nad nimi mogą sami osiągnąć metodami ziemskimi. Ale kiedy nie jest to możliwe to wówczas Bóg Ojciec pomaga im kiedy Go proszą. To jest dowód na istnienie Stwórcy i Jego Miłości do nas :)

Gość gość
Nieprawda. Nie znam ani jednego łysego faceta, który by odzyskał włosy choć wielu z nich się modliło, np. mój kumpel jacek który ołysiał w wieku 18 lat. Bóg nie pomaga. Bóg to tylko urojenie. Nauka natomiast to konkret. Nauka jest niezawodna. Możesz używać owoców nauki (internet, ciepła woda, samochód) bez względu na to czy jesteś "dobry czy zły". Nauka to potęga, natomiast Bóg jest nieskuteczny.

Gość gość
gość dziś W chwili gdy ludzie opanują metodę edycji genów, Bóg stanie się zbędny i ludzie o nim zapomną. x Już ludzie opanowali edycję genów i rodzi się z takich praktyk więcej niepełnosprawnych dzieci niż przy naturalnych poczęciach. O tym juz w lewackich mediach milczą 🖐️ Stawianie siebie na miejscu Boga nidy człowiekowi nie wyszło na dobre ani nigdy nie wyszło jak np. w przypadku holokaustu kiedy jedni stawiali się nad innymi i niszczyli życie i zdrowie innych ludzi.

Gość gość
do 11.38. Boga nie ma. albo inaczej - to człowiek jest bogiem, wszystko co mamy dobrego i złego, wszystko to zostało stworzone przez nas.

Gość gość
gość dziś Bóg stanie się zbędny i ludzie o nim zapomną. X Bóg nigdy nie stanie się zbędny. Tylko On nasz Ojciec Niebieski jest Stwórcą życia. Tylko Bóg jest panem życia. Nikt w Jego Imieniu nie ma prawa obierać innym życie przez własne urojone widzimisię. Ludzie mogą Go jedynie nieudolnie naśladować ziemskimi ograniczonymi protezami. I nigdy nie będą na Jego miejscu.

Gość gość
No właśnie czym jest życie? Dlaczego jeden jest człowiekiem, inny żabą, a inny rośliną? Chciałbyś być żabą? Urodzić się ze skrzeku w stawie, być kijanką, potem żabą, kumkać, jeść muchy łapane długi językiem itd? To wszystko jest kuriozalne. My tez jesteśmy kuriozalni. Nie wiem czym jest życie i kto jest odpowiedzialny za stworzenie tych wszystkich stworzeń, ale ten ktoś.te ktoś to niezły jajcarz jest. Niech się sam zmieni w żabę i żyje na moczarach. To wszystko nie ma większego sensu. Życie jest jak sen wariata.

Gość gość
gość dziś Zresztą, komu on kiedyś pomógł? X Owszem. Pomaga tym, którzy Go proszą. Mnie uzdrowił kilka razy :) 🖐️

Gość prawi 121
kosciol katolickina to nie pozwoli ,.,. Dopoki pis rządzi nie bedzie zadnej manipulacji genami , zadnej aborcji

Gość gość
gość dziś wiedza jest lepsza od wiary X Wiedza jest ograniczona. A Bóg jest nieograniczony :) Dlatego ludzie chcą siebie samych stawiać na Jego miejscu. Już w Niebie anioł najwyższej rangi Lucyfer chciał samego siebie postawić w miejsce Boga i jest sam dla siebie w piekle - w miejscu gdzie ma miłości Bożej. A co jest? Jest cierpienie wieczne i nienawiść.

Gość gość
A po co w ogóle te hierarchie? Bóg, anioły, lucyfer, ludzie... Po co to? Czy Bóg wywyższa się ponad inne stworzenia? Jeżeli tak to przemawia przez niego pycha. Przecież nikt sobie nie wybiera czym jest. Cz urodzi się człowiekiem, aniołem, diabłem, sarną, owcą, tasiemcem, mucha itd. Kto zdecydował? Nie ja więc nie moja wina kim jestem i jaka jestem mnie te hierarchie nie dotyczą. Mówię wam ludzie, ktoś sobie z nas jaja robi.

Gość gość
gość dziś A po co w ogóle te hierarchie? Bóg, anioły, lucyfer, ludzie... Po co to? x Po to żeby ci co mają więcej mogli opiekować się tymi co mają mniej. Tak samo jak w rodzinie. Jest dziadek i babka i ojciec i matka i dzieci :) Tyle, że na ziemi przez grrzech pierwszych rodziców jestesmy skażeni złem. I walczymy o dobre relacje, o miłośc i dobro, które szatan chce nas okłamać, że nie istnieje.

Gość gość
gość dziś Czy Bóg wywyższa się ponad inne stworzenia? X Jak może Bóg się wywyższać ponad inne stworzenia skoro On Jest Twórcą wszystkiego co mamy i posiadamy i nas :) To On Jest naszym Ojcem więc naturalną koleją rzeczy jest to, że chce byśmy Go poznawali i Go kochali. Tak samo jak ziemski ojciec czy rodzic. Czy matka chciałaby żeby jej dziecko nie okazywało jej szacunku ale bardziej szanowało i kochało jej dziecko sąsiadkę ?

Gość gość
Zrozum, to wszystko jest nonsens. Człowiek jest istotą która ma dobre i złe cechy. Nie da się żyć w wiecznej nirwanie albo w wiecznym cierpieniu. Nie wierzę w Boga i Szatana. Im bardzie zaawansowana istota tym więcej ma w sobie dobrych i złych cech. Kosmici z cywilizacji wyprzedzających nas o miliardy lat muszą mieć w sobie cechy Boga i Szatana. Inaczej zanudziliby się na śmierć. Ta dwoistość, kontrast, to jest to co nadaje naszemu życiu emocji i sensu. Zabierz zło i życie stanie się mdłe. Zabierz dobo i życie stanie się bezsensowną udręką. Jesteśmy jak chomiki w kołowrotku, dobro-zło i tak na przemian. Tylko że to jest wszystko trochę bezsensowne.

Gość gość
gość dziś Przecież nikt sobie nie wybiera czym jest. Cz urodzi się człowiekiem, aniołem, diabłem, sarną, owcą, tasiemcem, mucha itd. Kto zdecydował? x My jako ludzie - istoty rozumne mam prawo od Stwórcy "czynić sobie ziemię poddaną" ale nie niszczyć tego daru od Najwyższego. Tak samo jeśli chodzi o innych ludzi - nie mamy prawa ich niszczyć. Bo nie chcielibyśmy żeby nas ktoś niszczył. Owszem nikt nie wybiera kim się urodzi ale kazdy człowiek ma wybór - wolną wolę - czy decyduje się na dobro czy zło. Skutki dobra i zła każde 6 letnie dziecko zna i potem sam wybiera.